Hogyan állítsam le anyámat? Ez már lehúzás kicsit.
Van egy húgom, általános iskolás még, én már dolgozom, vőlegényem van, szervezzük az esküvőt, házat is szeretnénk majd venni.
Papám megígérte húgomnak anno, hogy minden ötösért kap 100 forintot, de aztán visszavonta ezt az ajánlatot. Megsajnáltam a testvéremet, nyilván elég szemét dolog visszavonni csak úgy az egyezséget. Én ekkor mondtam neki, hogy majd én adok neki akkor az ötösökért ugyanúgy pénzt.
Havonta-kéthavonta találkozunk, olyankor mindig megmutatja az ellenőrzőjét, odaadom neki azt a párezer forintot, ezzel nincs is gond. Mondjuk, az elég durva, hogy idegen nyelvből naponta kap egy ötöst, mert megtanul 20 szót és másnap felmondja. Így kapott legutóbb majdnem 12 ezret.
Na és itt jön be anyám a képbe, ahányszor adom a pénzt, odajön magyarázni, forgatja a szemeit, hogy adjak többet, mert a témazáró duplának számít, meg most nem kapnak amúgy sem annyi jegyet, mert otthonról tanulnak.
Mint írtam, esküvőt akarunk meg házat. Nem a plusz párezer vág földhöz, de már pofátlannak érzem, amit anyám leművel ilyenkor.
Hogyan állítsam le, mit mondjak neki? Tudja, hogy jól keresek, szerintem úgy van vele, hogy nekem az a pénz semmiség. Inkább az elv zavar. Ezen a pénzen felül állandóan veszek valamit húgomnak, ruhákat, ajándékokat stb. Én úgy gondolom, ez már túlmegy egy határon és rosszul esik, hogy anyám beleszól ebbe és követelőzik. Ti hogyan látjátok?
Nem értem mi baja van itt "annak" (vagy többen vannak?) Akik szerint ezzel rosszra tanítod.
Havi pár ezer nem nagy szám, ennyit általában "zsepbénzként" kapnak a gyerekek. De így legalább szorgalmas lesz és tényleg tanulni fog mert "van miért" Nem havi 200 ezret kap a semmire, hogy aztán pályakezdőként pofára essen. Altalános iskolás, pár ezer forintokat kap....
Anyád ha legközelebb elkezd pattogni akkor állítsd le azonnal. "Ezt beszéltük meg, ha szerinted többet ér hát fizesd ki a különbözetet amúgy meg örülj hogy segítem a testvérem, tudtommal nem nekem szülted" ilyesmi
Dolgozol és jó teljesítményt nyújtasz = több pénzt kapsz
Ez az élet.
Kaphatna akár csokit is, vagy bármi mást. Jó jutalmazási rendszer ez.
De ha a pénzzel megtanulja azt is, hogy azzal lehet gazdálkodni, lehet gyűjteni-spórolni, és hosszú idő alatt be lehet váltani valami nagy dologra, akkor mégjobb.
Basszus, én is kaptam ötösért pénzt anno, mégsem lettem prosti. Van férjem, normális állásom és az egyetemen sem cumizásból tartottam fent magam, hanem dolgoztam mellette. :D
Örülök, hogy nem olyan szüleim vannak mint itt néhány válaszolónak és remélem, hogy nincs gyereketek.
Mi is kaptunk pénzt ötösökért bátyámmal, meg sokan mások az osztályból. Emlékszem, egyszer mikor szünetben ezt beszéltük.
Normális felnőtt ember lett belőlünk, én sem, meg a bátyám sem mutogatta az egyetemen a kukiját pénzért, vagy ez csak nunira vonatkozik, Savlekötő? Világosíts már fel, kérlek, mert úgy látom, te jól értesz ezekhez!
Én is kaptam pénzjutalmat, de csak időnként. Apukám megdicsért, hogy szépen teljesítettem az utóbbi időszakban és adott valamennyit. Plusz anyukám leszidott ha négyest kaptam, inkább ennek vannak negatív hatásai (pl. soha nem elég a "jó" nekem, hibátlant akarok). Amúgy orvosin tanulok és nem, nem buktam ki az első hónapban.
A munkahelyen meg azt hiszem mindenki pénzt vár el, fizetésnek hívják. [#11]
Kérdező, csak mondd meg anyukádnak, hogy van egy megállapodásotok és ahhoz tartjátok magatokat, nincs beleszólása. Darabszámra és nem a súlyozás szerint kap jutalmat, ennyi.
Nem tudom, hogy a tesód hány éves, de felsőben érdemesebb lenne éves átlag után jutalmazni, nem tudom papád mit gondolt mikor ezt ígérte...
Anyádnak mondd meg, hogy a nagypapa ígérte meg ezt a jutalmazasi rendszert, és ha legközelebb kritizál, akkor elmondod a húgodnak, hogy anyukád szerint nem jól kap pénzt a jegyei után, ezért mostantól ő fizet. Aztán megbeszéli a gyerekkel a dolgot ahogy akarja, te meg csak az ünnepekre adsz ajándékot.
És tényleg jellemző, hogy a másoktól követelőző szülő elszedi a pénzt a gyerektől, legalábbis én így tapasztaltam.
Nem veszi el anyám, ez biztos. Mint írtam, semmi szüksége rá, plusz tesóm meg szokta mutatni, ha vesz valamit a pénzből.
Köszönöm a válaszokat, legközelebb megmondom anyának, hogy pótolja ki, ha keveselli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!