Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan állítsam le anyámat?...

Hogyan állítsam le anyámat? Ez már lehúzás kicsit.

Figyelt kérdés

Van egy húgom, általános iskolás még, én már dolgozom, vőlegényem van, szervezzük az esküvőt, házat is szeretnénk majd venni.

Papám megígérte húgomnak anno, hogy minden ötösért kap 100 forintot, de aztán visszavonta ezt az ajánlatot. Megsajnáltam a testvéremet, nyilván elég szemét dolog visszavonni csak úgy az egyezséget. Én ekkor mondtam neki, hogy majd én adok neki akkor az ötösökért ugyanúgy pénzt.

Havonta-kéthavonta találkozunk, olyankor mindig megmutatja az ellenőrzőjét, odaadom neki azt a párezer forintot, ezzel nincs is gond. Mondjuk, az elég durva, hogy idegen nyelvből naponta kap egy ötöst, mert megtanul 20 szót és másnap felmondja. Így kapott legutóbb majdnem 12 ezret.

Na és itt jön be anyám a képbe, ahányszor adom a pénzt, odajön magyarázni, forgatja a szemeit, hogy adjak többet, mert a témazáró duplának számít, meg most nem kapnak amúgy sem annyi jegyet, mert otthonról tanulnak.

Mint írtam, esküvőt akarunk meg házat. Nem a plusz párezer vág földhöz, de már pofátlannak érzem, amit anyám leművel ilyenkor.

Hogyan állítsam le, mit mondjak neki? Tudja, hogy jól keresek, szerintem úgy van vele, hogy nekem az a pénz semmiség. Inkább az elv zavar. Ezen a pénzen felül állandóan veszek valamit húgomnak, ruhákat, ajándékokat stb. Én úgy gondolom, ez már túlmegy egy határon és rosszul esik, hogy anyám beleszól ebbe és követelőzik. Ti hogyan látjátok?

2020. máj. 3. 12:12
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
26%
Anyád elszedi tőle a pénzt, ha ennyire teper, hogy adj neki. És valóban, ha továbbtanul, és ott már nem finanszírozod a tanulását, az ujját sem fogja megmozdítani, egy hónap alatt kibukik. A munkahelyen is bele fog zuhanni abba, hogy külön pénzt vár el a sima teljesítményért. Azt éritek el vele, hogy a húgod soha életében nem fogja odatenni magát, ha nem kap érte külön jutalmat.
2020. máj. 3. 12:46
 12/31 A kérdező kommentje:

Anyám nem szedi el tőle a pénzt, van nekik, nincsenek anyagi gondjaik.

Húgom egy nagyon lelkiismeretes gyerek, akármit rábíz az ember, 100%-on megcsinálja, ez mindig is így volt. Papám jó fej akart lenni és ilyen formában zsebpénzt adni neki, hogy miért vonta vissza, az kérdéses, de lényegtelen.

Én is kaptam pénzt ötösökért anyutól, majd később beleadtam az első számítógépembe, ami nem volt olcsó. Nem lett belőlem követelőző felnőtt és nem várok el olyat, ami nem illet meg. Ez nem ezen múlik.

De nem is ez volt a kérdés, úgyhogy aki ezen lovagol, az írjon ki másik kérdést és beszélje meg ott, itt pedig ha kérhetem, a kérdésre válaszoljunk. :)

2020. máj. 3. 12:51
 13/31 anonim ***** válasza:
24%

Hát elég bunkó, anyudtól, hogy előbb átvágja a gyerekét, utána pedig még te vagy a genyó, hogy nem tejelsz eleget 😃

De nem tudom... ezt nem beszéltétek át? Nem változtatott a véleményén? Vagy mi történt, amikor próbáltátok megbeszélni ezt a dolgot?

Pár észrevétel: Én csak párom öccsénél láttam bele a Kréta rendszerbe. De lényegében meg van határozva, hogy melyik jegy milyen súlyozást ér. Tehát egy komolyabb témazáró két jegynek számít!!

Szóval lehet így differenciálni. Azok a szódolgozatok tuti csak kisötösök, amiből három ér egy nagy ötöst. Erre lehet figyelni 😃

Tehát az évvégi meg féléves jegyek is ezek a súlyozások szerint kerülnek a számításba, ezt mutatja meg az átlag rész.

2020. máj. 3. 14:19
 14/31 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem tudom, mire érted, hogy anyám átvágja a gyerekét.

Én azokat a jegyeket fizetem ki, amelyek bekerülnek a Krétába. Idegen nyelvből folyamatosan kapja az ötösöket. (Az más kérdés, hogy egy mondatot nem tud elmondani angolul.) A lényeg, hogy van egy nagyon "okos" tanáruk, aki szavakat magoltat velük és állandó számonkérés van. Húgom bemagolja azt a pár szót, amit feladnak és mindennap kapja érte a nagyötösöket.

Anyámmal megbeszélni nem tudom, hogy lehetne, neki az van a fejében, hogy nekem jól megy, mert jól keresek és adjak csak a húgomnak, mert mi bajom lesz ennyitől.

2020. máj. 3. 16:18
 15/31 anonim ***** válasza:
35%

# 14: tehát gyakorlatilag a SEMMIRE adod neki a pénzt....

És nem fogod fel, milyen kontraproduktív.

2020. máj. 3. 16:21
 16/31 A kérdező kommentje:

"tehát gyakorlatilag a SEMMIRE adod neki a pénzt" - nem a semmire adom neki a pénzt, hanem a kapott ötösökre. Ez az egyezségünk, ehhez tartom magam, ezt beszéltük meg.

Nem az kontraproduktív, hogy kap egy százast egy ötösért, hanem az, hogy kap egy ötöst mert megtanult 20 szót vagy annyit se. És ez egyedül a tanár hibája, meg a szär oktatási rendszeré.

Szerinted ő nincs tisztában azzal, hogy nem ott tartanak angolból, ahol kellene? De igen. Jár különtanárhoz (ő kérte) és ha találkozunk, gyakorlok vele (ezt is mindig ő kéri). Nem tűnik egy elveszett, lusta gyereknek, szóval leakadhatnál erről a témáról.

2020. máj. 3. 16:58
 17/31 anonim ***** válasza:
91%

15, már hogy adná a semmire a pénzt? A gyerek megtanulja, amit feladnak neki és ötösre írja a szódolgozatot vagy felel. A kérdező meg tartja magát ahhoz, amit mondott. Most önkényesen szabja meg, hogy hát ezért nem kapsz, mert ez abszurd? Igen, az, de ez nem a gyerek hibája, hanem a tanáré.

Plusz szerinted mit tanulna a gyerek abból, ha azt látja, hogy emberek simán megszegik, visszavonják, utólag megváltoztatják az ígéreteiket? Szerintem így jó, hogy amit megbeszéltek az elején, azt kifizeti neki. Ez így korrekt.

2020. máj. 3. 17:06
 18/31 anonim ***** válasza:
15%
Csak az tényleg az ő pénze legyen és nehogy a szüleid elvegyék tőle...:) Meg szegényke had vegyen rá azt amit ő szeretne nehogy abba is beleszóljanak a szülők... Egyébként szerintem is szép hogy átvállaltad apud helyett szép gesztus. Ne szegény kishúgod sérüljön, fog még úgy is eleget csalódni sajnos az életben :( De még ráér megtapasztalni a rosszat... :(
2020. máj. 13. 17:17
 19/31 Savlekotő ***** válasza:
20%
Igy neveltek anyagias piócákat,akik majd nunit adnak pénzért az egyetemen is már, Amúgy nem neked kell a húgodat eltartani,anyud nagyon fura h többet akar 12 ezernél is,szerintem elveszi a pénzből ő is azért pattog ezen ennyire..
2020. máj. 13. 17:18
 20/31 A kérdező kommentje:
Kérdezd meg azokat, akik "nunit adnak pénzért", hogy kaptak-e jutalmat a jó jegyekért.
2020. máj. 13. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!