Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek milyen a normális...

Szerintetek milyen a normális szülő-gyermek kapcsolat?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, kollégista, de most itthonról tanulok a vírus miatt. Mindent megcsinálok itthon, füvet nyírok, takarítok, minden, úgy érzem, hogy nem lehet rám panasz. Ma mégis beszólt anyám, hogy soha nem beszélgetek vele. Engem nagyon szigorúan neveltek. (Amivel semmi baj nincs, így volt helyes.) Gyerekkoromban csak akkor "beszélgettünk", ha jutalomról, büntetésről, vagy kötelességekről volt szó, tehát csak akkor, amikor feltétlenül szükséges volt. Sima csevegés nem volt. Nem értem, hogy mit vár tőlem. Tisztelettudó vagyok, mindent megcsinálok, nem zavarom őket, de a magán dolgaimról nem beszélek nekik. Szerintem nem is egészséges, amikor valaki "jóban van" a szüleivel, mármint ilyen haveri szinten. Anyámnak vannak barátai, ott van neki apám is. Akkor miért a gyereke szórakoztassa? A szülő-gyermek kapcsolat egy formális, nevelői viszony. Nem fogok vele beszélgetni, csak ha konkrétan valamiben szükségünk van egymás segítségére. Hálás vagyok, hogy felnevelt, taníttatott, de nem vagyunk barátok. Valószínűleg a gyerekkori élményeim miatt gondolom így. A korosztályomban ilyeneket szoktam hallani, hogy még közös családi programokat is csinálnak egymással. Ez számomra elképzelhetetlen.

Ezzel párhuzamosan a gimis ismerőseimtől szoktam néha hallani, hogy a tanárok is nagyon közvetlenek mostanában. Pl. elmennek együtt kajálni a diákokkal, egymás ismerősei facebookon stb. Nem tartom egészségesnek, hogy egy formális kapcsolatban ilyen dolgok előfordulnak.

25/F

2020. máj. 1. 21:44
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkent serulhettel azert gondolod igy, de nem mondom h nincs benne szerintem igazsag, csak te egy kicsit tulzasba estel. Abban igazad van hogy felnott felnottel tehat a hazastarsaval vagy barataival tobb mindent meg tud beszelni mint a gyerekevel. Meg vannak pl olyanok akik egybol beszamolnak arrol hogy elvesztettek a szuzesseguket meg ilyen temakat targyalnak meg a szuleikkel.. ez mar nekem sok😅 na erre tenyleg ott vannak a baratok de mas maganeleti dologban meg sokszor jo egy szulohoz fordulni mert neki mar van elettapasztalata szoval a nulla beszelgetes nagyon nem jo... sajnallak valahol
2021. szept. 6. 18:16
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Meg kiegeszitenem (az utolso kommentedre valaszkent) hogy a szulo gyerek kapcsolat eleinte azert alarendelt mert egy gyereket "iranyitani" kell a helyes utra, egy 5 eves nem lehet egyenrangu fele egy 25-30-35 eves felnottnek 😁 aztan az ido mulasaval a gyerek "felno"a szulohoz.
2021. szept. 6. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!