Kinek milyen a kapcsolata a szüleivel?
Kezdem én: sajnos nekem nem jó anyummal, sose volt jó, mert irreális elvárásokat támasztott felém, amit ha nem ugrottam meg, akkor keményen meg lettem büntetve. Úgy éreztem mindig, hogy csak feltétellel szeret, és ha nem voltam elég jó, akkor a szeretet szikráját sem mutatta. Érzelmileg viszont nagyon szeretett zsarolni, számtalanszor előfordult, hogy napokig nem szólt hozzám és mindig ő volt az áldozat/mártír. Magától soha nem kért bocsánatot semmiért, pedig voltak durva húzásai, mégis mindig nekem kellett utána futnom és a bocsánatáért esedeznem. Sokszor előfordult olyan is, hogy visszaélt azzal amit bizalmasan megosztottam vele. Pl szakított velem 18 évesen “életem szerelme”, ezt elmondtam neki és egy összeveszés alkalmával azt vágta a fejemhez, hogy meg is érdemlem hogy elhagytak, biztos azért mert ilyen a stílusom. Na már most, egy anyuka hogy mondhat ilyet a gyerekének? Na mindegy, ezek után soha semmit nem mondtam el neki, csak ha valamire konkrétan rákérdezett (vagy akkor se). Tehát a bizalmi kapcsolat egy nagy 0 volt mindig is. Elég hamar elköltöztem (20 évesen), úgyhogy szerencsére azóta javult a helyzet, mert állandóan csak a konfliktus van, ha éppen otthon vagyok.
Apummal szerencsére nagyon jól kijövök, valamint a húgommal is, aminek nagyon örülök. Érdekelnek a válaszok, kíváncsi vagyok ki hogy értékeli a szüleivel való kapcsolatot.
Köszönöm a válaszokat.
Nagyon sajnálom #1, átérzem a helyzeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!