Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám ki akar dobni otthonról,...

Anyám ki akar dobni otthonról, hogy akadályozzam meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a 20 éves Martin vagyok. Úgy tűnik a történetem végére értem, köszönöm szépen az eddigi támogatásokat, de ennyi volt. Azért kiírom, hátha tudtok segíteni evvel.

Nagy stressz van itthon a karantén eleje óta, főleg az online oktatás kicsinál minket. Napok óta azt hallgatom, hogy ki leszek tagadva, mehetek világgá. A lényeg, amíg én kint levegőztem addig húgom akkorát vert anyám kezére, hogy valószínűleg megrepedt vagy eltörhetett. Anyám a padlón feküdt kezében a fájdalomcsillapítókrémmel, ami ilyen ázsiai szuperkenőcs. Majd amikor bejöttem a lakásba, láttam a tragédiát. Szaladtam megverni húgomat, de ő egy ceruzát állított az alkaromba, azóta is brutálisan fáj és anyám keze is fáj. A lényeg hogy anyám megtagadta hogy mentőt hívjak vagy hívjam apámat, és ő erre üvöltve kiabált velem, hogy kiteszi a szűrömet ha elveszik a gyereket tőlem. Lelki terrort kaptam ma is, hogy csomagolhatok, ha bárhova kimerem tenni a történteket vagy bárki megtudja mi történt, elég hogy a szomszédok végighallgatták ezt az 1 órás cirkuszt és nem hívnak rendőrt (amúgy soha nem hívnak, pedig rendesen áthallatszik panelban). Közelít a 10 éves húgom súlya anyáméhoz (már rég 80 kiló körül mozog húgom) és mostmár egyre gyakrabb hoy fizikálisan megtámadja anyámat egyre brutálisabban. A pulzusom 300-on ver minden nap, mert a hangja is fülsüketítő már húgomnak, minden ellen tiltakozik és üt. Mivel vállalom a kockázatot, hogy kitesznek, így kiírtam a kérdést, össz vagyonom 20 ezer forint, azzal hátha elélek az utcán pár napig, ha kitesznek ezután. Dolgozni nem dolgzom, egyetemista vagyok. De mit tegyek, hogy ne dobjon ki anyám és a helyzetet tudjam javítani?

2020. ápr. 29. 18:35
 141/160 anonim ***** válasza:
88%
Soha nem fogom tudni megérteni, hogy ilyen szörnyű családi helyzetben miért nem veszed fel a diákhitelt és költözöl el?? Inkább fizetnék vissza akár 10 milliót is, csak nyugodtan teljen az a hátralévő 1 év. Hidd el, hogy orvosra/gyógyszerre többet fogsz költeni hosszútávon a stressz miatt, mint a diákhotel törlesztésre..
2021. júl. 13. 17:08
 142/160 anonim ***** válasza:
92%

Amúgy durva lenne azt látni a híradóban, hogy pl. L. Martin bántalmazta lakótársait a kollégiumban...

Mert ilyesmi sztorija is volt, állítása szerint meg akarták ölni a dunaújvárosi egyetem kollégiumában, aztán meg később azt hazudta, hogy fél, mert semmit sem tud, csak áthúzták a vizsgákon a szaktársai.

WTF...?

2021. júl. 13. 18:16
 143/160 A kérdező kommentje:
Tessék 142? Nem akartak megölni, csak egy putri volt a koli, rosszabb mint otthon. Nem bántottam ott senkit, wtf, miért kerülnék be a híradóba? Vagy mi?
2021. júl. 13. 18:22
 144/160 anonim ***** válasza:
55%

Pedig ilyesmi baromságokat híreszteltél még 1-2 éve. Évek óta itt vergődsz, már 2017-ből is vannak ordítós videóid Lauráról, mi a frászt vársz tőlünk még?

És az egészben a vicc az, hogy hiába nem százas édesanyád sem, a baromságaid ellenére még mindig eltart, egyetemre tudsz járni, pedig bőven lett volna oka kidobni (meg neked is elköltözni, azért ezt elismerem).

2021. júl. 13. 18:28
 145/160 anonim ***** válasza:
100%
Gyors összefoglaló kezdőknek: [link]
2021. júl. 13. 18:29
 146/160 anonim ***** válasza:
100%

Áh, itt a 2017-es videó. Igaz, csak reakció.

https://www.youtube.com/watch?v=J34Uja7rA3U

2021. júl. 13. 18:30
 147/160 anonim ***** válasza:
40%

140es, láttad a videókat?

Igen, ez mind cseszegetés, nem te vagy az anyja, nem a te dolgod, mit csinál, hogy néz ki, mennyire büdös, menj járj anyád nyakára, ha zavar a viselkedése, de megtanulhatnád kihúzni a fejed mások életéből és csendben meghúzni magad, ha már eltartanak egyetem alatt(ami biztos nem BMEs mérnök vagy orvosi vagy jogász), hogy ne lehessen mellette dolgozni. Igen, kilógtál a koliból is, mások sem tűrnek meg, mert borzalmas a viselkedésed és nem veszed észre magad. Azt hiszed ha több évig cseszegetnek, majd kedves leszel, ha épp pár percre abbahagyta a másik?

Semmi jogod számonkérni azt a gyereket, kerüld el és ne szólj hozzá, a nagy gond veled van!

140, majd ha végignézted a videókat, azután mondd, hogy nincs baja a kérdezőnek!

Ja, az anyja nyilván nem csak a kicsinél dugta homokba a fejét, viszont azt a gyereket elfogadja a közössége, a nagy viszont felnőtt korára sem képes megmarad a saját korosztályában, mindig más a hibás, nem képes alkalmazkodni, csak ott érzi magát jól, ahol uralkodhat, elnyomhat másokat magát pedig áldozatnak állítja be. Olvasd át a többszáz hozzászólást, a többi kérdését és nézd meg a videókat mit csinál és hogy beszél, mit mond a testvérének. Olyan komoly személyiségzavara van(és olyan bicskanyitogatóan szociopata és egyszerűen rossz ember, hogy leírni nem lehet).

Keresi a helyet, a visszaigazolást, a sajnálatot, lejáratja a testvérét, eltartatja magát, mert kényelmes, nem képes beilleszkedni közösségekbe, de még alkalmazkodni sem.. Áh, valamilyen súlyos problémája van, amihez nulla empátia társul, és megnyomorítja a kislány életét.

Az anyja sem normális, hiszen mindezt hagyja, martin otthon kiskirálykodik és kirekeszteti az anyjával a testvérét, kibeszélik ELŐTTE, összesúgnak róla, a lányt meg felőrölik. Nézd meg a videókat és ne a kiakadásra figyelj, hanem arra, hogyan beszél Martin az anyjával a tesójáról és hogyan hangsúlyoz, ha róla beszél. Persze hogy imád otthon lenni, hisz az anyja behódol neki és kiszolgálja, csak akkor védi meg a majd 10 évvel fiatalabb gyereket, mikor Martin meg akarja ütni, mert szerinte megérdemli.

Áh..

Sokaknál van kaki, de itt egy elnyomott anya van és egy manipulátor érzelemszegény szadista kiskirály uralkodik otthon.

Nem csak tettekkel lehet bántani, hanem szavakkal is, az is bántalmazás!, de emlékszem írtad valahol, hogy anyád állított le, hogy ne üsd meg a tesód, mikor szerinted megérdemelte volna. ÉS tudod, ez még csak az, amit elmondasz, ki tudja, mi van még a felszín alatt.. !

142 pont jól írja, azt mondtad veszélyben volt az életed és nem akartad megvárni, amíg megölnek:D. Akkora egy hazug manipulátor vagy..

Egyébként szerintem az lesz, mint annak a színésznek a fiával, aki kicsinálta a gyerekét érzelmileg és testileg, majd a gyerek kinyírta az apját. Egy darabig élősködik Martin az anyján, majd talál mást, akit elnyomhat, majd az őrületbe szekál valakit(talán a húgát, vagy a gyerekét, vagy a felesége apját), aki kinyírja. Azt fogjuk hallani, hogy szegény nem tehet semmiről, de az igazság az, hogy el kellett volna időben különíteni a szadista manipulátort, provokátort a társadalomtól, mások és önmaga érdekében.

Ilyen komoly személyiségzavarnak a lehető leghamarabb ki kellett volna derülnie, ez nem egy mezei szorongás, hanem valami fajsúlyosabb.

2021. júl. 13. 18:41
 148/160 anonim ***** válasza:
92%

A panaszkodás miatt semmi sem oldódik meg Martin. Tettek kellenek. Ha javítani akarsz a helyzeten teszel ellene. Elköltözöl, dolgozni mész....De a finnyáskodásod ami felhuzza az embereket. Mindegy milyen koszfészek a koli el kellene viseled. Mindegy milyen alja munkának tartod a Teskos árufeltöltő munkát el kellene hogy vállalod (igen, emlékszek erre a kijelentésedre). Nem csak dobálozok a szavakkal hanem tapasztalatból írok, mint sok más ide irogató ember aki próbált neked segíteni. De te mindent elutasítasz a finnyáskodásod miatt. Inkább eltartatod magad anyukáddal és élsz a stresszben. Ha rosszindulatú lennék azt mondanám megérdemled. Nem vagyok úgyhogy inkább csak szánlnak.

Amúgy nem mondott hülyeséget 140-es, az elhanyagolt gyerekek produkálnak fura dolgokat. Én is ismerek ilyeneket. Nem tudnak beilleyzkedni, persze mert nem tanulták meg a szabályokat. De vannak akik akarnak segíteni magukon, és nem tétlenkednek higy javítsak ak a helyzetukon. Tudom nem ilyen egyszerű...de amikor százszor elmondtukk higy mitt kellene csinálnia és még mindig nem érti...

2021. júl. 13. 18:59
 149/160 A kérdező kommentje:

#144 Már semmit nem várok. Ez is egy régi kérdés, azóta nem is kérdezek már. Feladtam már egy jóideje, 22-es csapdája. Hiába kértem itt segítséget, csak kaptam a lecseszést és az áldozathibáztatást. Csak amit megszokhattunk Magyarországtól.

#147 Húú te. Először is: Azért ""cseszegettem"" húgomat fürdés/tanulás miatt, mert anyám MEGKÉRT rá. Neki ez a nevelési módszer, hogy rajtam keresztül. Mivel Ő is mondta, hogy Ő nem tud Laurával mit kezdeni, ezért nekem kell kezembe vennem sokszor az ügyeket. Tehát nem magamtól csinálom, elhiheted. Hanem megkér rá anyám. És addig basztat anyám, amíg nem csinálom. Ha nem csinálom, akkor meg nem megy zuhanyozni, nem tanul.

Te aztán biztosan jobban tudod hogy mik történtek velem koliban. Kilógás a sorból, igen, de nem elviselhetetlen módjára. Szeretttem volna csendben a sarokban megmaradni magamnak. Ez akkora bűn? Nem akartam bulizni, hülyülni. Ezt nem tűrték el. Ez tényleg elviselhetetlen. Ha nem bántottak volna, egész végig a koliban csöndben ellettem volna, mintha ott sem lennék. De a cseszegetések ellenére sem csináltam semmi rosszat.

Nem tudom elkerülni, velünk él, vannak játékszabályok. Ha az fürdés vagy egy minimális tanulás, akkor az és ezt számon kell kérni. Anyám úgy kéri számon, hogy velem.

"a nagy viszont felnőtt korára sem képes megmarad a saját korosztályában, mindig más a hibás, nem képes alkalmazkodni, csak ott érzi magát jól, ahol uralkodhat, elnyomhat másokat magát pedig áldozatnak állítja be. Olyan komoly személyiségzavara van(és olyan bicskanyitogatóan szociopata és egyszerűen rossz ember, hogy leírni nem lehet)."

Hamis, hamis és hamis. Ezekből úgy ahogy van minden hamis állítás. Nem vagyok se szociopata, se rossz ember. Sőt, a jobbak közé sorolom magam és a környezetem is, kifejezetten és kiemelkedően jó embernek számítok csak itt GYK-n van pár ilyen gyépés (köztük te is) aki fordítva ül a lovon.

Nulla empátia? Pont fordítva, túl sok empátia van bennem, de úgy könnyű köpködni hogy nem ismersz. Megnyomorítani pedig végképp nem nyomorítok senkit, max engem nyomorítanak meg itthon.

Kiskirálykodom? He?? Eltartott vagyok, úgy is viselkedem, nem még én diktálok. Betartom a játékszabályokat.

"manipulátor érzelemszegény szadista kiskirály uralkodik" A légynek sem ártanák, de ezért a rágalmazásért beve... Még csak le sem írom, mert nem vagyok agresszív, főleg nem rossz ember. Inkább csak megsajnállak a butaságaidért és kívánom mielőbbi meggyógyulásod, mert itt te vagy, akinek sürgősen kéne kezelés.

Szavakkal sem bántok. Igen, veszélyben volt. Nem akartam megvárni, amíg nagyobb baj lesz. Nem voltam ott biztonságban. De nem direkt akartak eltenni láb alól, csak az állatkert velejárója lehetett volna simán ha csak egy picit túltolják a retardáltságot.

Apámnak sosem ártanék és ezt most szívd vissza, mert ettől tényleg kihozol a sodromból, bár tudom, hogy ez itt már csak a trollkodásod. Sőt, simán lehet, hogy csak trollkodsz és semmit nem veszel amúgy komolyan, mitn amit írsz, csak engem akarsz kicsinálni. Senkit nem nyomok el, senkit nem is fogok, senkit nem szekálok az őrületbe és senkit sem fogok.

"el kellett volna időben különíteni a szadista manipulátort, provokátort a társadalomtól, mások és önmaga érdekében" Pff XDDDDD Bocsi de itt már csak röhögni tudok. Ez már magában közel bűncselekmény amit te itt leírtál. De azokból is a nagyon szánalmas kategória.

2021. júl. 13. 19:11
 150/160 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon sok jó tanácsot adtunk, de az elment a füled mellett. Ezért jöttek egy idő után a lecseszések. Fura hogy csak ezekre emlékszel.
2021. júl. 13. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!