Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám ki akar dobni otthonról,...

Anyám ki akar dobni otthonról, hogy akadályozzam meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a 20 éves Martin vagyok. Úgy tűnik a történetem végére értem, köszönöm szépen az eddigi támogatásokat, de ennyi volt. Azért kiírom, hátha tudtok segíteni evvel.

Nagy stressz van itthon a karantén eleje óta, főleg az online oktatás kicsinál minket. Napok óta azt hallgatom, hogy ki leszek tagadva, mehetek világgá. A lényeg, amíg én kint levegőztem addig húgom akkorát vert anyám kezére, hogy valószínűleg megrepedt vagy eltörhetett. Anyám a padlón feküdt kezében a fájdalomcsillapítókrémmel, ami ilyen ázsiai szuperkenőcs. Majd amikor bejöttem a lakásba, láttam a tragédiát. Szaladtam megverni húgomat, de ő egy ceruzát állított az alkaromba, azóta is brutálisan fáj és anyám keze is fáj. A lényeg hogy anyám megtagadta hogy mentőt hívjak vagy hívjam apámat, és ő erre üvöltve kiabált velem, hogy kiteszi a szűrömet ha elveszik a gyereket tőlem. Lelki terrort kaptam ma is, hogy csomagolhatok, ha bárhova kimerem tenni a történteket vagy bárki megtudja mi történt, elég hogy a szomszédok végighallgatták ezt az 1 órás cirkuszt és nem hívnak rendőrt (amúgy soha nem hívnak, pedig rendesen áthallatszik panelban). Közelít a 10 éves húgom súlya anyáméhoz (már rég 80 kiló körül mozog húgom) és mostmár egyre gyakrabb hoy fizikálisan megtámadja anyámat egyre brutálisabban. A pulzusom 300-on ver minden nap, mert a hangja is fülsüketítő már húgomnak, minden ellen tiltakozik és üt. Mivel vállalom a kockázatot, hogy kitesznek, így kiírtam a kérdést, össz vagyonom 20 ezer forint, azzal hátha elélek az utcán pár napig, ha kitesznek ezután. Dolgozni nem dolgzom, egyetemista vagyok. De mit tegyek, hogy ne dobjon ki anyám és a helyzetet tudjam javítani?

2020. ápr. 29. 18:35
 131/160 anonim ***** válasza:
100%
129. Kaptak vokna segítséget csak az anya nem fogadta el. Mert az ő kislányának semmi baja. Pedig van.
2021. júl. 12. 18:21
 132/160 anonim ***** válasza:
100%
Igen, olvastam. Azért is mondom, hogy rossz a rendszer, mert innen kiemelni kellett volna a gyerekeket.
2021. júl. 12. 19:11
 133/160 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként mennyi van még az egyetemből?
2021. júl. 13. 05:05
 134/160 anonim ***** válasza:
62%

Egy gyereket kellett volna csak kiemelni, akit a bátyja bántalmaz, megaláz, és aki nem bír emiatt otthon lenni.

Én komolyan mondom, hogy amelyik gyereknek baja van, az kijön oviban, de iskolában mindenképpen. Akinek csak otthon van baja, azt az otthoni közeg teszi. Mondom ezt sérült gyerek anyjaként, annak a gyereknek semmi baja azon kívül, hogy úgy érzi utálják és mindenki ellene van OTTHON, és az egyetlen dolgot el akarják venni, amibe el tud menekülni előletek, és ezért foggal körömmel küzd!

Martin egy tipikus bántalmazó, nárcisztikus ember, magát szentnek beállítva, a húgát dilisnek beállítva, mikor felnőttként otthon lakik, hogy eltarthassa magát..Olyan gyorsan börtönben lesz, ha valakivel majd együtt él, hogy ihajj, és ha van egy kis mázlija, pszichiáterhez is viszik!

Ha felnőttként a kiskorú gyerekem videóznád, miközben zaklatod, és megosztanád a neten, repülnél a házamból, és még talán fel is jelentenélek, ha nem fogadod el a pszichiáteri segítséget, hogy megváltozz!

Persze anya is hibás, mert homokba dugja a fejét és nem védi meg a gyerekeit(egymástól), pláne nem nagy korkülönbséggel.. ÁH.

Ne sajnáljátok már, pszichésen beteg, manipulál itt mindenkit, pedig ha az anyja őszinte lenne kicsit, biztosan ki tudna teregetni róla olyan dolgokat, hogy a hajunk égnek áll!

2021. júl. 13. 08:43
 135/160 A kérdező kommentje:

Sosem bántalmaztam. Sosem bántanék senkit sem. Megalázni... Ja nyilván, direkt alázom meg, mert biztos egy szemét alak lehetek (nem, nem vagyok az, hiába mondjátok). Nem vagyok nárcisztikus, anyám az. Börtönbe jéézus atyám... Ezeket el is hiszed amiket írsz?

Szerencsére nem vagy az anyám, hogy jelentgess a semmiért. Nem zaklatom. Ők zaklatnak. De nem csak engem, hanem egymást és a környezetünket. Lehet nem vagyok százas, de évtizedekkel jobban állok mint a családom többi tagja.

2021. júl. 13. 13:13
 136/160 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig velük élsz?
2021. júl. 13. 13:47
 137/160 A kérdező kommentje:
Igen, még 1 évig, amíg az egyetem tart.
2021. júl. 13. 13:53
 138/160 anonim ***** válasza:
27%

Hergeled, provokálod, hogy felvedd, látszik a videókon, hogy szivatva kérdezgeted, mikor játszik, kibeszéled anyáddal, beárulod a semmit, mintha rossz lenne, mikor csak azt ismételgeti szerencsétlen gyerek, hogy "hagyjál" és te csak cseszteted, videózod, mikor már kiakad és üvölt és csapkod, hogy hagyd már és te még mindig csak dumálsz és alázod. Visszataszító. És igen, a gyerekekről készített videók kimennek a szülő engedélye nélkül az internetre, akkor anyukád be is perelhet. Ha lenne benne jóérzés, meg is tenné, de a kislánya kevésbé fontos neki, mint a felnőtt fia.

Egy nagyon rosszindulatú ember vagy.

Igen, szerencséd, hogy nem én (vagy a többi) anya az anyád, mi ugyanis nem tűrjük, hogy az egyik gyerekünk megnyomorítsa a másik életét. Letojom, hogy a sok tini mennyire áll az oldaladon, akik odáig látnak csak, hogy az egyiket idegösszeroppanásig lehet hergelni, a legtöbb felnőtt meglátja, mitől megy tönkre az a gyerek.

És ismétlem, a sérült gyerekek NEM CSAK OTTHON akadnak ki, a suliban pedig teljesen korrekt a kislány, és barátai is vannak, az amiért szekálták az, hogy kövér, de azt se annyira, hogy ott bármit produkáljon. Aki képes visszafogni magát olyan nehéz közegben, mint suli 30 gyerekkel folyamatos feladathelyzetben, az kiborul a társaságotokban. Az anyját rühelli, mert az nem áll ki érte, csak parancsolgat, téged meg azért, mert cseszteted folyamatosan és el vagy kényeztetve hozzá képest!

Akivel baj van, azzal nem csak otthon baj! Ha csak nálatok akad ki egy iskolás, arról csak ti tehettek!

2021. júl. 13. 14:21
 139/160 A kérdező kommentje:

Provokálom... Azzal, hogy tanuljon/zuhanyozzon? Húha... Azzal ő nem provokál, hogy egyes lesz a matek házija vagy egyes lesz a töri tz-je? Azzal ő nem provokál, hogy büdös mint az állat?

Hidd el, ez a ""provokálás"" nélkül is üvölt és csapkod. Csak azokat te nem látod te okos. Én megélem azokat is. Úgy könnyű beszélned, hogy fingod nincs, hogy a kamerákon kívül nem tudod, hogy ennél durvábbak is mennek (megjegyzem, úgy hogy hozzá sem szólok).

Teljesen idiótaságokat írsz. Te vagy itt a visszataszító, hogy elhordasz mindennek itt. Miközben fele sem igaz. Hidd el, anyámnak kevésbé vagyok fontos, mint húgom.

Nem nyomorítom meg húgom. Pont fordítva történik, csak szerintem te csukott szemmel nézted a videókat. Vagy csak a saját berögzült eszmédnek élsz, nem vagy hajlandó elhinni, hogy egy kislány is lehet olyan, mint ami a videóban van. Magától, teszem hozzá.

Nem vagyok rosszindulatú, sőt, nálam jobb indulatú ember kevés van.

Sajnos az a sok "tini" sokkal értelmesebb nálad. A legtöbb felnőtt az max te és egy-kettő másik, akik túl sokat gondolnak bele, de azok 99%-a nincs.

2021. júl. 13. 14:40
 140/160 anonim ***** válasza:
100%

138 amúgy van ilyen, hogy egy gyerek csak a családja körében nem tud viselkedni, és igazad van abban hogy ez a családi dinamikán múlik, de abban viszont nem, hogy ilyenkor rosszindulatúak a gyerekkel szemben. Szerintem a kérdező családjában mindössze annyi a baj hogy az édesanya soha nem volt a helyzet magaslatán ami a nevelést illeti, és nem tudott világos szabályokat lefektetni a gyerekeinek, és nem volt ott az édesapa sem. Tehát a gyerekek "magukra voltak utalva', a szokásos alapvető szabályok nélkül, emiatt nem tudnak nagyon tájékozódni a világban és frusztráltak. Volt egy pszichiáter aki ezt a jelenséget már leírta, egy könyvét olvastam még régebben. Több esete is volt, minden esetben nagyon is szerették a gyerekeket a szülők, sőt, pont valami trauma miatt túlszerették, és nem "merték" a szabályokat rendesen felállítani/ betartatni, hanem agyonkényeztették szerencsétleneket. A gyerekeknek nem volt szervi bajuk, nem voltak igazi emebetegek csak szimplán egyáltalán nem tudtak tájékozódni a világban.... Suliban nem volt feltételnül gond, legalábbis nem a viselkedéssel.

Szerintem mindkét gyerekre igaz ebben a kérdező esetében hogy nem voltak rendes szabályok, ezért se tudott tőlük a kérdező elszakadni meg kilépni a nagybetűs életbe.

Amúgy ha igaz hogy tényleg "csak" ez a baj, akkor a jó hír hogy ebből meg lehet gyógyulni, be lehet pótolni felnőttként is ezt a szocializációt. De ahhoz nagyon következetes szabályok kellenek valakitől akit az egész család elismer - pl. a könyvíró pszichiáter is be kellett vonja az egész családot, tkp valójában a szülőket kellett kezelnie hogy a sarkukra álljanak. (Minden esetben volt valami traumájuk a szülőknek, ami miatt ez korábban maguktól nem sikerült). Érdekes dolgok ezek.

2021. júl. 13. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!