Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért utál ennyire a családom?

Miért utál ennyire a családom?

Figyelt kérdés
Mindig is önbizalomhiánnyal küzdöttem de egy éve már depressziós lettem mert sokat csalódtam. Persze a családom szerint engem nem érhetett soha csalódás. Ha elmondom hogy mennyire nem vagyok kibékülve magammal, hogy utálom magam, és másokkal összehasonlítom magam, akkor megkapom, hogy mennyire egy nyomorult, aljas ember vagyok, amiért ezzel idegesítem őket, és elmegyógyintézetben lenne a helyem. Ha elmondom bármivel kapcsolatban hogy mi a bajom, akkor mindig megkapom, hogy ez is az én hibám. Anyám szerint semmi értelme annak hogy külsőre szépítem, hiszen azzal se érek többet, mint aki nem szép.
2020. ápr. 24. 13:18
1 2
 1/17 Thispain ***** válasza:
80%

Mert a családod egy f%sz. Nem veszik tudomásul, hogy lelkileg le vagy amortizálva, emiatt nem is keresik ennek okát, vagy okait, és emiatt elutasítják az általad diagnosztizált okot is kétségbe vonva ezzel annak, és az érzéseid hitelességét. Mindez abból fakadhat, hogy jelenleg, és az elmult egy, vagy több év során nem akartak, és nem is akarnak megérteni téged.

Ennek okát nagy valószínűséggel ők, vagy egy a jelenséggel foglalkozó kutató tudja megállapítani.

2020. ápr. 24. 13:37
 2/17 anonim ***** válasza:
24%
Végül is. Mindenki hibás csak te nem.
2020. ápr. 24. 13:40
 3/17 A kérdező kommentje:
A depressziót orvos állapította meg, nem én diagnosztizáltam magam. De szerintük nekem nagy mentális problémám van, mert sokszor panaszkodok.
2020. ápr. 24. 13:43
 4/17 anonim ***** válasza:
60%
A depresszio sajnos egy mentalis betegseg, ami nem szegyen, de mindenkeppen kezelni kell. Amit a csaladod muvel, ugy nevezik, hogy elhanyagolas, ami a bantalmazas egyik formaja. plus modszeresen rongaljak az onbizalmadat, ami szobeli bantalmazas. Ha rendbejottel, legjobb lenne, ha reszedrol olaj.
2020. ápr. 24. 13:48
 5/17 A kérdező kommentje:
Tudom hogy mentális betegség, de ők azt mondják hogy nekem sokkal nagyobb bajom van, mint a depresszió.
2020. ápr. 24. 13:51
 6/17 A kérdező kommentje:
Anyám szerint az egész életét tökretettem.
2020. ápr. 24. 13:51
 7/17 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ne foglalkozz a családdal, ez egy állapot ami most van, csak te tudsz változtatni rajta. Próbálj meg gyógyulni, mindenki jobban jár. Anyukádnak valamennyire igaza van, a találassal van a gond. Tanulgasd elfogadni, hogy ha ezen rugózik az agyad, a sok külsőségen, sosem leszel boldog. Ha meg is változik a külsőd, belül ugyanolyan maradsz, először magadban kell rendben tenned a dolgokat. Nem mindenki tudja kezelni a mentális betegségekkel rendelkező embereket, a családod ilyen. Ha esetleg beszélne a doktorral, akkor az segíthet. A családod egyébként biztos, hogy szeret.
2020. ápr. 24. 13:53
 8/17 anonim ***** válasza:
20%
"Ha elmondom hogy mennyire nem vagyok kibékülve magammal, hogy utálom magam, és másokkal összehasonlítom magam, akkor megkapom, hogy mennyire egy nyomorult, aljas ember vagyok, amiért ezzel idegesítem őket, és elmegyógyintézetben lenne a helyem. Ha elmondom bármivel kapcsolatban hogy mi a bajom, akkor mindig megkapom, hogy ez is az én hibám." - Akit szeret a csaladja, vagy barki, annak pont nem mondanak ilyet. Ne irogass hulyesegeket tehat a kerdezonek, mert nagyon kartekony, amit muvelsz ezzel, ugyanis azt erosited benne, hogy nem er semmit es az agresszort veded.
2020. ápr. 24. 14:37
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok már fiatal és úgy 5-6 éve depressziós lettem.

Kiégtem (okkal) és ennek következménye a depresszióm.

Ezzel együtt azt mondom, hogy egy egészségesnek depresszióssal együtt élni, egy pokol.

Azért az örökös negativitást, a sanyarú ábrázatot, folyamatos panaszkodást, vagy az ellentétét a teljes bezárkózást 0-24-ben egy hozzátartozónak nagyon fárasztó lelki teher, egy energiavámpírtól.

Ezért is élek én egyedül.

2020. ápr. 24. 14:41
 10/17 A kérdező kommentje:
Volt olyan aki azt tanácsolta nyírjam ki magam, mert így mások életét is tönkreteszem. Ezt privátban írták. :(
2020. ápr. 24. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!