Miért utál a családom?

Figyelt kérdés

12 éves vagyok most kezdek el lázadni de azért oly szőrnyű se vagyok... Én próbálok mindent ami tőlem függ megcsinálni. DE EZ A SZÜLEIMNEK NEM ELÉG!!! Semmit se tudok velük megbeszélni mert mindig én vagyok a hibás. Most például már napok óta ígérgeti azt hogy a barátnőimnél aludhatok és most egy kicsi apróságon fel kapta a vizet és lemondta az egészet. Mindig az van amit ő akar és nem ezért érzem azt hogy utál hanem , mert pl. nyitva van az ajtóm és hallom ahogy apukámmal kritizálnak engem hogy ilyen meg olyan vagyok. Nem tudom mit kéne csinálnom. Alig várom hogy 18 éves legyek és elmenjek amilyen messze csak tudok. De szerintetek mit kéne csinálnom ,hogy ezt a 8 évet kibírjam??

SEGÍTSETEK KÉRLEK!!!!!!!

#A családom utál
2017. jan. 26. 19:21
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Például ne lázadj és viselkedj normálisan?
2017. jan. 26. 19:26
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
12 èvesen illene tudnod számolni, többek között, mert 18-12 az nem 8 :D
2017. jan. 26. 19:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem először is próbálj meg lenyugodni, és ne lázadj! Azzal semmire sem mész. Inkább próbálj meg elbeszélgetni a szüleiddel, arról, hogy miért nem engedik a barátnőnél alvást. És az, hogy a szülők egymás között megbeszélik, hogy milyen a gyerek, az nem kibeszélés. A gyerekük vagy, és megbeszélnek egymás között, hogy melyikük hogy lát téged. Ebben nincs semmi rossz.

Amikor annyi idős voltam mint te, én is lázadtam, és most, lassan 17 évesen jókat mosolygok azon, hogy miken kaptam fel a vizet.

Ez az időszak a szüleidnek is nehéz, most kezdesz kamaszodni, meg kell szokniuk, hogy több teret kell adniuk neked.

Remélem tudtam egy kicsit segíteni :)

16/L

2017. jan. 26. 20:05
 4/8 anonim ***** válasza:
58%
Nem is csodálom, hogy kritiznak. Számolni sem tudsz. Képzelem a bizonyítványodat és a házimunkához való hozzállásodat. A kis apróságot is el tudom képzelni, amin felkapták a vizet. Szerintem fejezd be a hisztit és adj hálát, hogy ők a szüleid. Ha az én kislányom lennél, hamar a térdemre fektetve találnád magad ilyen hozzáállással.
2017. jan. 26. 20:23
 5/8 anonim válasza:
Sz én szüleim is elég konzervatívak és a gyerek korom ugy nézett ki hogy suli, otthon tanulás, házimunka és utána ha nagyritkán megengedték elmehettem ide oda de max 2 órára. De nem 12 évesen :D az lett a vége hogy 18 évesen ott hagytam az iskolát és kimentem kföldre dolgozni a nővéremhez. De így utólag vissza gondolva mindig azt mondom hogy teljesen igazuk volt mert az életre próbáltak nevelni és nem arra hogy olyan legyek mint a többi link gyerek. Miután beláttam magamtól hogy igazuk volt vissza mentem tanulni és sokkal jobb az életem így mintha mindig csavarogtam volna és leszartam volna mindent.
2017. jan. 26. 21:11
 6/8 anonim ***** válasza:
72%
Az egy dolog, hogy számolni nem tudsz rendesen, drága kérdező, de az a tény, hogy a vesszők használatának a szabályait se tartod be az hét szentség. Így hogyan akarsz pontosan 6 ÉV MÚLVA elköltözni? Inkább tanulj és okosodj.
2017. jan. 26. 21:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
hiszti gyanús. Megosztanád velünk mi volt az az "apróság" ami miatt felkapták a vizet ill. mi mindenben szoktál otthon segíteni?
2017. jan. 26. 22:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is elterveztem ugyanezt 12-3 évesen, de én úgy, hogy a barátnőimhez Napközben hétvégén sem mehettem el és ők sem hozzám. Vágj jó képet hozzájuk mindenképp, ha neked van igazad azért, ha nékik akkor pedig azért. Ha bármennyire is előrébb akarsz kerülni ezt kell tenned, gondolom már hozzájuk vágtad a nagy terved, hogy 18 évesen lelépsz. Megsúgom én még jó néhány évet ráhúztam. Akármennyire is azt érzed csak a rosszat kapod tőlük, ez nem igaz. Gondold végig, kapsz ételt, tanítatnak (valószínűleg addig ameddig ezt szeretnéd, szakma, egyetem stb.) megkapsz mindent amit az életedhez kell. Jó, persze.. Ilyenkor még ez elvárható és alap, de tőled meg az várható el, hogy "be fogod a szád" és mosolyogva nem lázadsz (most még amúgy is korai), segítesz nekik, tanulsz, ha elengednek elmész, ha nem, akkor nem. Ha valamit nem engednek meg ne hisztizz, annyival próbálkozhatsz, hogy ha nemet mondanak, akkor amit csak lehet segítesz nekik, megcsinálsz... És utána normális hangnemben megkérdezed Mégegyszer.. Ha nem, elfogadod és hagyod..nem vágod hozzájuk, hogy mennyit segítettél! Sok sikert!

Egyébként neked a tipp: Tanulj jól Menj jó suliba és legyél kollégista, akkor csak hétvégén kell elviselned a "szörnyű" szüleidet.

2017. jan. 27. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!