Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerekvállalás ellen mik az...

Gyerekvállalás ellen mik az ellenérvek?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 13. 17:05
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%

Én édesanya vagyok és tanárnő és szeretem a gyerekeket, mégis egyet értek azzal, hogy egyetlen érv elég a gyerekvállalás ellen: az, ha nem akarsz. Mennyivel boldogabbak lennének a gyerekek, ha mindenkit szeretettel vártak volna és nagy felelősséggel nevelnék fel, nem csak potyogtatnák őket valamiféle társadalmi elvárásának engedve, vagy éppen ösztöntől vezérelve.

Milyen jó lenne, ha mindenki megfontolná, hogy valóban akarja-e, fog-e törődni vele, képes-e ezek után így élni ez életét.

Igen, a Föld túlnépesedik és bőven elég lenne fele ennyi ember. Kevesebb gyerek kellene, akiket valóban minőségi módon nevelnek fel.

2020. ápr. 23. 12:25
 42/50 anonim ***** válasza:
37%

Hagyjátok már ezt a túlnépesedést. Azért, mert Föld más helyein nem ismerik az elemi felelősségérzetet, nehogy már mi magyarok igazolva érezzük, hogy nem tudjuk a saját népünket reprodukálni.

Ettől függetlenül aki nem akar, ne szüljön. Teljesen egyetértek az előttem szóló tanárnővel.

Inkább az kellene, hogy aki meg SZERETNE, az ne féljen már annyira, mint ahogy azt a környezetemben látom. Nem mert csak egyet, csak kettőt szülni sok anyuka, pedig többet szeretne. Félelemből halunk ki.

Én szeretek gyereket nevelni. A férjem is. Van is öt.

Az elsőt ő akarta, nekem még nem hiányzott, de méltányoltam a kérését. Amikor megszületett a kicsi, akkor jöttem rá, milyen fantasztikus dolog anyának lenni.

Szerintem régen is volt sok valaki, aki nem akart volna gyereket, de nem volt fogamzásgátló. Sajnálom azokat a gyerekeket, akik koloncként nőnek fel egy őket nyűgnek látó "anya" nyakán.

2020. ápr. 23. 17:20
 43/50 anonim ***** válasza:
86%

42-es, csakhogy a Földet nem érdekli, hogy magyar vagy kínai vagy afrikai vagy norvég gyerek születik, már közel 8 milliárdan vagyunk.

"nehogy már mi magyarok igazolva érezzük, hogy nem tudjuk a saját népünket reprodukálni." - ezt nem is értem, valami genetikai csoda a magyar nép vagy valamiért annyira különleges, hogy mindenképp reprodukálni kell?

"Félelemből halunk ki." - kihalunk? Közel 8 milliárdan vagyunk, jó reggelt!

Én úgy gondolom, hogy aki vágyik a gyerekre és normálisan, szeretetben és anyagi biztonságban fel tudja nevelni, az vállaljon, de ha lehet csak egyet vagy maximum kettőt.

Nagyon nagy önzőségnek találom, amikor valaki 3+ gyereket is szül, amikor egy klímakatasztrófa elején vagyunk, túlnépesedtünk már rég, tüzek, járványok, népvándorlás pusztít, az óceánokat ellepte a szemét, a termőföldet kizsigereltük, húshoz meg nagyipari állattartás révén jutunk, ami tudott, hogy mennyire borzasztó.

Egyetértek azzal, hogy minőség kellene és nem mennyiség. De ha mindenki olyan kibäszott önző és nacionalista, hogy azt hiszi, ő szülhet akármennyit a világba, mert olyan különleges, és más ne szaporodjon, akkor ne csodálkozzunk, hogy itt tartunk (amiket felsoroltam: járványok, tüzek, klímakatasztrófa stb.).

2020. ápr. 23. 18:03
 44/50 anonim ***** válasza:
77%

5 gyerek?? :O Tudom, le leszek pontozva, de a mai világban ötöt bevállalni szerintem jó nagy önzés. Meg mielőtt jössz az afriakiakkal, azt ugye tudod, hogy egyetlen gyereked ökolábnyoma sokkal nagyobb, mint 8 afrikaié? Ezért utálom ezt az ostoba propagandát, miszerint nem gond, ha tönkremegy a föld a túlnépesedés miatt, mert mi nem vagyunk sokan. Azért itt is van szaporulat, nem kell félni.

Hát igen más az elsőt sem meri bevállalni, más meg szül ötöt. :D Nem kell félni, hogy kihalunk mert mindig lesznek, akik sorban nyomják neki.

2020. ápr. 23. 18:13
 45/50 anonim ***** válasza:
27%
Hát ha neked nem hiányzik a saját fajtád... Érdekes, az afrikaiak szaporodásáról nem az önzés jut az eszedbe.
2020. ápr. 23. 22:22
 46/50 anonim ***** válasza:
84%
Nem, arról a tudatlanság.
2020. ápr. 23. 23:19
 47/50 anonim ***** válasza:
100%
Eleve nem értem,miért,milyen helyzetben kellene ellenérveket vagy érveket felsorakoztatni ? Ez egy érzelmi dolog,hogy valaki akar,vagy nem akar gyereket. Aki akar,azt 100 ellenérvvel sem fogja tudni senki lebeszélni,és vica versa. Ráadásul senkinem nem tartozik az ember magyarázattal ,semmi köze hozzá senkinek,csak neked meg a párodnak,hogy kell e nektek gyerek,vagy nem.
2020. ápr. 24. 01:12
 48/50 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem nincs is igazi ellenérv. Nekem még nincs gyerekem, de már nagyon várom, hogy legyen.
2020. máj. 9. 13:52
 49/50 anonim ***** válasza:
100%

Már hogy ne lenne igazi ellenérv?? Millió és egy van, de bőven elég az, hogy valaki NEM AKAR. Remélem azért azzal mindenki tisztában van, hogy csak azért mert személy szerint Ő akar gyereket, más még nem feltétlen..

Ráadásul semmi érv nem szükséges, ugyanis a gyerekvállalás nem egy kötelező dolog. Nem kell senkinek semmit megérvelnie, magánügy.

2020. máj. 9. 14:22
 50/50 anonim ***** válasza:
100%

1. Nincsenek iránta vágyaid

2. Nincsenek a téma iránt érzelmeid

3. Nem vágyol rá

4. Félsz hogy elrontod a nevelését

5. Pénzhiány

6. Családi háttér

7. Idegrendszered tönkremegy mellette

8. Nem érdekel a téma

9. Egyszerűen nem akarsz

10. Napi hiszti, sírás stb

Mondjuk én sem szeretnék gyereket, valahogy sohasem érdekeltek.

2020. jún. 28. 20:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!