Kismamák, anyukák, ti hogy védekeztek a terhességi csíkok ellen?
En féltem, hogy lesz csík igy vettem a rossmannban hasra valo ápoló olajat.
Aztán bejött az a rohadt meleg es nem bírtam elviselni magamon... Aztán vettem kakaovajat es azzal kenegettem. Nem lett csík (eddig) 39hkm. Az a kakaóvajas dolog sztem tok jo, de ahogy érzed, az olaj is jó es nem valami draga. Annyi h a natúr kakaovaj kemeny. Azt olvasztgatni kell elotte, de a kezemben megolvad.
Genetikával, szerencsével.
Mert azon múlik csak.
Nekem rengeteg striám lett tini koromban a combomon, mellemen, derekamon. 29 évesen szültem, semmit nem használtam, és nem lett 1 új csíkom sem.
Nővérem egy pár dologgal kente magát, mégis lett neki elég sok. És has méretben sem volt köztünk nagy különbség.
Mindig kakaó- és/vagy shea vajas testápolót használok, a terhességek alatt a hasamat mégtöbbször kentem, brutálisan csíkos lett..
Egyik munkatársam még 50kg sem volt mikor teherbe esett az ikreivel, a 38. héten szült, brutál nagy volt a hasa, sima testápolóval kente magát mikor úgy érezte szüksége van rá, hát azon a nőn 1 db csík nem lett!
Én abban hiszek, hogy ez is csak a genetikán múlik! Plussz ha kened valamivel és nem lesznek striáid hiheted, hogy attól, de sosem fogod megtudni, hogy anélkül lettek-e volna vagy sem
Alapvetően genetika, de ha hidratálod a bőröd, akkor rugalmasabb lesz és kevésbé fogsz szétszakadni. Főleg neked, a téli szüléssel és bazi nagy pocakkal, szerintem csak jót tehet valamilyen hidratálás. Hogy ez direkt kismama-krém-e, az igazából tök mindegy, a lényeg, hogy mindig puha legyen a bőröd.
Én egyébként a Müller saját márkás kismamáknak való olajos tusfürdőjét és a DM Babylove pocakkrémét használom, 29 hetesen még semmi, a bőröm pedig pihe-puha, pedig a hasam iszonyú méreteket öltött az utóbbi 3-4 hétben. :)
6-os a babád innentől még meg is háromszorozhatja a súlyát, szóval ezután még rohadt nagyot fog nőni a hasad, pedig már nem sok van hátra... 30 hetesen nekem sincs semmi, az én hasam is nagyot nőtt az elmúlt 3-4 hétben, de azzal is tisztában vagyok, hogy a bőr az még nem feszül, majd ezután. Vagy szerencsém lesz, vagy nem.
Én kenem olajjal és shea vajjal, plusz odafigyelek az étrendemre és a mozgásomra, így éppen csak annyit híztam még, amekkora a baba. Nyilván a genetika a legfontosabb, meg van aki 25 kilóval se reped, de nem mindegy a bőrödnek, hogy csak a baba miatti növekedéssel kell megbirkózni, vagy szedsz is még fel hájat fölöslegesen, hogy még nyúljon.. Pl. egyik ismerősömnek a combjai, karja mindene kicsíkosodott, aztán azóta is azon lovagol, hogy a terhesség. Francokat, hát hol nőtt az a gyerek a belső combjában? A viszonylag rövid idő alatt felszedett sok plusz zsír, az repesztette ki mindehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!