Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék nekik segíteni?

Hogyan tudnék nekik segíteni?

Figyelt kérdés

Anyósom folyton, mindenen elsírja magát, hogy ezzel a páromat lelki terrorban tartsa. Ezzel akarja magához láncolni. A páromnak az anyja a mindene, az élete értelme, azt mondja ha az anyja meghal, akkor ő is meghalna. Persze ez aranyos és érthető is lenne, ha nem csinàlná ezt a fiàval.

Ez a túlzott anyja iránti imádata és bálványozása (az én anyukám olyan jó ember, olyan kedves stb) sok vitát generált köztünk. Többek között az is, miszerint szerinte CSAK az anyukája örül neki, és várja őt haza. Párom a vitánkról mesélt az anyjának aki erre sírással reagált, hogy én legyek a bűnös,akinek nincs igaza, mert neki kell a fia életében örökké a legfontosabbnak lennie. Természetesen mindig az megy, hogy én megbántom az anyukáját.

Elkényeztetettnek hisz engem, mert jobb módunk van, mint nekik, reggelinél azt mondta, hogy csináljam meg magamnak a szendvicset, mert ő nem ér rá. Na ez nagyon megbántott, nem is tudom mit gondolt.

Tudni kell, hogy nehezen tudok megnyílni, ami miatt egyszer leüvöltötte a fejem, sírtam is, de nem kért bocsánatot. A párom nem állt ki mellettem, mert az anyja sírna, és hát "jaj szegény ártatlan drága anyukám... "

Egyszerűen már nem bírom tovább az anyja viselkedését! Miért csinálja ezt, és miért mindig én kerülök ki bűnösként? Ennyire utálna engem?

2020. ápr. 13. 14:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Hogy tudsz megmaradni egy ilyen papucs személy mellett?az anyját rég el kellett volna intézned már.
2020. ápr. 13. 14:13
 2/13 A kérdező kommentje:
Szia, köszi a gyors választ, igazából magam sem tudom. Az a baj, hogy én még mindig szeretem.
2020. ápr. 13. 14:15
 3/13 anonim ***** válasza:
90%

Én 21 éves vagyok. Apám meg a nagymamám (mármint az ő anyja) kapcsolata ugyanilyen a mai napig. Mamám már 76 éves, apám 52. Semmi sem változott. Anyám meg nem hagyta el apám, azóta is szenved mellette meg ettől a helyzettől.

Őket elnézve a legjobb, amit tanácsolhatok, az az, hogy MENEKÜLJ.

2020. ápr. 13. 14:26
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
Döntsd el mi a fontosabb. Az hogy szerelmes vagy az hogy normális életet élj. Ők tartanak terrorban téged és amíg lehet hagyd el inkább. Fájni fog de meg kell tenni a saját egészséged érdekében.
2020. ápr. 13. 14:28
 5/13 anonim ***** válasza:
80%
Jaj! Ne nekik akarj segíteni, hanem magadon! Ne hagyd, hogy megalázzanak, légy erős!
2020. ápr. 13. 14:38
 6/13 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat, úgy tűnik tényleg ez a helyes út
2020. ápr. 13. 14:39
 7/13 anonim ***** válasza:
89%
Egészségtelen az a szülő-gyerek kapcsolat, amelyben a felek nem törekednek az egymásról való leválásban. A szülő és a gyerek valójában egymásnak nem teljes értékű partnerei, gátolják egymást abban, hogy önálló felnőtt életet éljenek.
2020. ápr. 13. 15:19
 8/13 anonim ***** válasza:
90%
Megkönnyíti a szakítást az, amit mondok: te sosem leszel a párodnak első. Mindog második maradsz és nagyon nagyon boldogtalan leszel mellette- továbbra is...
2020. ápr. 13. 15:20
 9/13 A kérdező kommentje:
8.:igen, erről már beszéltem vele is. Ebből adódott a vitánk, amin anyuka elsírta magát, mert mit gondolok én
2020. ápr. 13. 15:27
 10/13 anonim ***** válasza:
81%
9: és kit érdekel mit gondolsz? Vagy kit érdekel anyuka?? :) senkit :)
2020. ápr. 13. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!