Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jó ötlet levelet...

Szerintetek jó ötlet levelet írnom a szüleimnek? Ha igen hogyan adjam nekik oda?

Figyelt kérdés
Volt egy nagyon hosszú veszekedésem a szüleimmel a párkapcsolatomról és arról hogy szerintük nem vagyok elég nyitott velük és kizárom őket az életemből. Nem akarom hogy ezt érezzék de nagyon nehéz és nem is tudok ilyen dolgokról normálisan beszélni ezért írtam nekik egy 7 oldalas levelet erről. Szerintetek jó ötlet?
2019. dec. 2. 15:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nagyon jó ötlet a levél, mert egyrészt te is pontosan azt tudod elmondani, amit akarsz, mert van idöd a fogalmazást is végiggondolni, meg nekik is van idejük elgondolkodni rajta és utána reagálni rá.

Ami az odaadást illeti, tedd olyan helyre, ahol megtalálják és ahol ök találják meg - pl. a dolgozóasztaluk éjjeliszekrényük vagy hasonló hely, ahonnan nem esik le véletlen, nem lehet nem észrevenni és nyugodtan van idejük meg lehetöségük elgondolkodni azon, amit írtál.

2019. dec. 2. 15:40
 2/12 anonim válasza:
0%
A szüleidnek van igazuk. Levelezéssel bizonyítod, hogy nem vagy nyilt velük. Ne add oda, inkább szóban, szembenézve, nyiltan mond el, ami levélben írtál. Ne feledd, szülő csak egy van az életben, majd talán Te is megod tapasztalni. Akkor szeresd Őket, amíg még teheted. Rövid az élet.
2019. dec. 2. 15:47
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Egyáltalán nincs igaza a másodiknak, a levél még véletlen sem azt jelentni, hogy nem akarsz nyílt lenni, hanem csak azt, hogy szemtöl szembe megint veszekedés lenne a félreértések miatt, és ezt tudod a levéllel kikerülni.

A levél az egyik legközvetlenebb kapcsolattartási forma az élö beszéd után - és az ez nem müködik valamiért (pl. mert túl sok érzelem van jelen), akkor marad a levél.

(Hacsak nem olyan korlátoltak a szüleid, mint az 55%-os válaszoló)

2019. dec. 2. 15:56
 4/12 A kérdező kommentje:
Szóban semmiképp sem megy, próbáltam. Nem hallgatnak meg csak közbeszólnak én pedig nem tudom összeszedni és kifejteni a gondolataimat ha folyton közbevágnak és ingerelnek. Nem szeretnék velük veszekedni ezért gondoltam a levélre. Hogy egy kicsit átlássák a dolgaimat.
2019. dec. 2. 16:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszolóval teljesen egyetértek. Ha másként nem megy, írd le, amit szeretnél nekik elmondani. Vagy add át személyesen és kérd meg őket, hogy feltétlenül olvassák majd el, vagy csak hagyd ott valahol, ahol feltétlenül megtalálják.
2019. dec. 2. 17:12
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2019. dec. 2. 17:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jó ötlet.
2019. dec. 2. 19:24
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Jó ötlet!
2019. dec. 2. 19:44
 9/12 anonim ***** válasza:
Igen, jó ötlet!
2019. dec. 2. 19:45
 10/12 anonim ***** válasza:
66%

Jo otlet, de 7 oldal nagyon hosszu. Volt hasonlo huzasom de utolag rajottem el se olvasnak ma mar 7 oldalt az emberek.

Inkabb aludj meg nehanyat es olvasd ujra a leveled es ami nem is annyira fontos vagy ugy erzed tul szemelyeskedo, vagy nagyon felhanytorgatja a veszekedeseteket, akkor azokat ird ujra. Az egesz levelet ird at targyilagosabba es kedvesebbe.

Mert sajnos az irott szovegbe nem mindneki azt latja bele amt te es ahogy te akartad azt irni. Sokkal kemenyebbnek hangik minden, mint ahogy szoban mondanad, ha mellette lenne a konnyes szemed vagy a hanglejtesed.

Szoval igen a level tokeletes otlet csak par nap elteltevel vedd elo es ird ujra es azt add oda a szuleidnek es ne legyen 7 oldal. Sok sikert hozza.

2019. dec. 2. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!