Kiraktam pénzt a postára és eltünt vajon ki vihette el?
Nemrég kiderült, hogy barátom 7 éves fia mindenkinek azt hazudta az iskolában, hogy őt gyermekmunkára kényszerítik otthon, verik, és nem kap enni, ha nem csinálja meg és ezért se tud készülni a leckével.
Hatalmas botrány volt belőle, rendőrség, gyámügy, mindenki rájuk szállt, és közben az egészből semmi nem volt igaz, csak a gyerek nem szeret tanulni és a "gyermekmunka" egyébként ágyazást, mosogatógépbe pakolást és ilyeneket jelentett. Szóval ha egy gyerek akar, akkor eléggé tud hazudni... Pont azért, mert nem számol a következményekkel.
Nem mondom, hogy ezt ő tette, de mindkettővel egyszerre beszélnék és figyelném a reakciókat. Az árulkodó lehet.
1. Ekkora gyereknek még nincs fogalma a pénzről.
2. Ekkora gyerek már tud hazudni.
3. A felnőtt/gyerek hazugságának vannak jelei: igazat mond, a szemedbe néz, hazudik, nem néz/félrenéz, kéz ökölbe szorítva stb.
4. Készpénzt nem használunk, mert koszos, fertőz és 21. század van.
5. Könyvet előre fizetünk.
6. A pénzt felesleges kitenni az asztalra. Előkészíteni 3000 Ft-ot a pénztárcában is lehet.
A gyerekek nem mennek sehová még hónapokig, ugyan mire kellene nekik most pénz?? Pláne meg így?
Meg szerintem igazából ők a pénz értékét se fogják fel még úgy, hogy mit is tudnának kezdeni 3ezerrel.
Én már kétszer is megjártam, hogy egy papírt (igaz, nem pénzt, de ez most mindegy) letettem az asztalra. Szellőztettünk. Kinyitottuk a bejárati ajtót, mert csöngettek és a huzat kivitte a nyitott ablakon át a papírt az utcára. Azért volt huzat a lépcsőházban, mert a gondnok épp felmosott és nyitva hagyta a főbejárati ajtót.
Szerintem az a pénz még most is a lakásban (utcán, kertben, udvaron...) van, 2 vagy 3 helyen, attól függ, milyen címletekben volt a pénz.
Mehettem érte.
Meglett.
A hat evest en kizarnam, a 9 eves mar tudja, hogy penzert megvehet dolgokat, meg ha konkretan azt nem is, mennyit er 3000 ft. Viszont jarkal most valahova? Mert azt nem tudom, hogy eltervezte-e ezt igy elore, hogy elrakja ezt a penzt most, es akkor ket honap mulva majd meg tudja venni ezt meg azt. A parod meg azert fura, mert ot eves kapcsolatban 3000 forintot nem ellopok a paromtol, hanem szolok neki, hogy kene egy kis keszpenz, kivehetem a tarcadbol? Ha hatalmas osszegrol lenne szo, ami mindenkepp kell neki, ezert nem kockaztatja meg, hogy nem adsz neki magadtol, akkor gyanusabb lenne.
Szerintem ha minel tovabb zaklatod oket a temaval, elobb-utobb valaki bevallja, akar akaratlanul is. Pl ha a parod volt, ingerult lesz, hogy akadj mar le a temarol, mert idegesiti. Ha a gyerek, akkor meg nem tudom, o talan lebuktatja magat azzal, hogy vesz valamit, amire nem tudod, honnan volt penze. (Ne adjatok neki egy darabig.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!