Anyám retteg tőlem, mert köhögök, üvöltözik velem, mit csináljak?
Figyelt kérdés
Anyám mostanában kb 1-2 hete nagyon komolyan kezdte el venni a koronavírusosdit, picit túl komolyan. Emiatt mindent megtesz az érdekében, hogy nehogy elkapja. Viszont én köhögök, de nem azért mert beteg vagyok, hanem mert a város ahol élünk, magas vasporkoncentrációval rendelkezik, az ország legegészségtelenebb levegőjű városa és amióta itt élünk (nyár óta kb), azóta sajnos rendszeresen irritálja a torkomat és a nyálkahártyámat, folyamatosan köhögcsélek és tüsszögök, de beteg nem vagyok. Tudom hogy emiatt van, mert amikor kollégista voltam ebben a városban, akkor is ugyanez volt velem, de amikor otthon voltam falun, akkor a szép levegő miatt semmi bajom nem volt. Anya ezt nem akarja megérteni. Azt mondja, fixen összeszedtem valamit az egyetemen, most járhatott le a két hét és már beleőrül, hogy folyamatosan köhögök, biztos koronás vagyok. Elmondtam neki százszor, hogy akkor nem felszínesen kuckurásznék hanem száraz köhögés lenne légszomjjal, amik meg nincsenek, de ő ezt nem akarja csak meghallani sem. Üvöltözik velem, vegyem be tucatszámra az algopyrint, vitaminokat, mindenféle gyógyszert, mert nagyon félnek tőlem. Tervezik rám felhívni a zöldszámot. Konkrétan ha kimegyek a szobámból, már rámüvölt hogy távol maradak tőle (ami oké érthető) de mint akinek halálfélelme van. Hogyan nyugtassam le? Átmosta a média az agyát neki is...2020. márc. 19. 15:42
11/25 anonim válasza:
Hát hívjátok fel a zöldszámot. Ha nem voltál külföldön, és nem találkoztál olyannal, aki igazoltan fertőzött, akkor úgysem fogják elvégezni a tesztet, mert az ugye "felesleges". Ugyanúgy otthoni karantént fognak javasolni, mint mindenkinek.
12/25 anonim válasza:
"akkor nem felszínesen kuckurásznék hanem száraz köhögés lenne légszomjjal,"
Vannak akiknek enyhe vagy semmilyen tünetük nincs. Ez a fertőzöttek 80%-a.
13/25 anonim válasza:
Hívja fel a zöld számot, majd kiröhögik és észbe kap. Arról meg tájékoztasd, hogy vírus ellen nem jó semmilyen hülye gyógyszer, és csak rezisztensé válhatsz ha szeded, ami sokkal nagyobb bajt okozhat. A vitaminokat meg szedd be, az csak segíthet.
14/25 anonim válasza:
Csak nem Dunaújváros?
Ma vittek el innen egy igazolt vírusos beteget, jobb ha anyud nem hallja meg. Csak reménykedhetsz hogy lenyugszik.
A vitamin és társai pedig semmit sem ér. Főleg nem egy kicseszett algopirin. Örülök hogy annyira kivan mosva az agya, csak a lényegre nem figyel.
Főtünet:SZÁRAZ köhögés. Mindemellett kiemelik az orvosok ha az orros is folyik az inkább nátha, mert a takony nem jellemző, nem a tünet része a koronának.
15/25 anonim válasza:
Anyád szerint hová kellett volna menned?
Maradj a szobádban, de ne szedj Algopyrint, ha nem vagy lázas.
16/25 anonim válasza:
Nyílván 18:14 ne menjen se a konyhába ételért, se wcre ha dolga van. Nem azt mondta hogy kimegy az utcára, de te is belevagy őrülve a #maradjotthon kántálásba, remélem a pincéből se engednek ki.
17/25 anonim válasza:
Van lázad? Mert az is az első tünetek egyike lehet.
18/25 A kérdező kommentje:
NIncs lázam, mondom amióta ittvagyok, mindig csak kicsit köhögcsélek, de nem azért mert beteg vagyok, hanem mert olyan poros az egész város, hogy az hihetetlen. Amúgy de, dúnaújtanya. Tudom, hogy van innen igazoltan beteg, de alapból sem vagyok kijárós ember, nehezen kaphattam volna el. Vitamint szedtem be, az ártani nem árt, algopyrint nem szedtem be, csak ha fáj valamim. És igen, nem ki megyek, hanem wc-re, konyhába, stb.
2020. márc. 19. 19:42
20/25 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!