Anyám ki akar dobni, mit tegyek?
annyi a tortenet roviden hogy estin tanulok most lesz meg a szakmam majus vegen
anyaval nem jo a viszonyunk
dolgozok, nem sokat vagyok itthon
a minap ordibalt velem mert nem volt rend a azobamban hogy t*karodjak el itthonrol
aztmondta van 1 honapom alberletet keresni
168 ezer a fizetesem nem nagyon lehet belole megelni... nemtudom mihez kezdjek. nem lehet vele beszelni
azthiszem jobb lenne ha ongyilkos lennek.
Annak, aki számolna, a csp 12200 (mert ugye anyu nem él egyedül)
Árvaellátás az elhunyt nyugdíjának 30%-a (ami a halálakor megillette volna összeg, az az alap)
Özvegyi pedig jó eséllyel már nem is jár neki, mert csak egy árvaellátásra jogosult gyermekről gondoskodik (egyébként az a nyugdíj 60%-a)
De oké, járjon özvegyi. Azért apu marha jól kereshetett, ha a nyugdíja 90%-a 400ezer... (ráadásul nyilván túl idős nem is volt, ergó a nyugdíja szorzója is alacsony...). Valamiért nem hiszem el én ezt a 400ezret.
A saját érdekedben mondom, költözz el. Ha van munkád, keress egy olcsó albérletet, munka mellett próbáld képezni magadat. Anyád kihasználja, hogy neked nincs saját lakásod, és irányítani akar. A Kádár rendszer suttyó proli generációja (50-60 as évek szülöttei)sajnos ilyen. 25 évesen a valaguk alá tolták az új építésű házat, új autót, könnyen indult az életük akkoriban a 70 és 80 As években a fiataloknak. El sem tudják képzelni, ma mennyire nehéz lakáshoz jutni, és ezzel sokszor visszaélnek, mint a te esetedben is. Én is átestem ezen. Vitában ha nem volt igazuk a szüleimnek, veszekedés lett. Aztán kidobtak a házból engem is. Egyszer. Albérletbe költöztem, anyagilag nem jól élünk, viszont a mérgező proli szülők csak lehúzzák az embert, a szabadság megfizethetetlen. Én azóta minden kapcsolatot megszakítottam velük.
Kérdező. Anyád nem nevezhető anyának. Visszaél a helyzeteddel, te meg meghunyászkodsz. Költözz egy olcsó albérletbe, képezd magad. Hidd el, a szabadság érzése MEGFIZETHETETLEN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!