Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az egyik gyereknek minden, a...

Az egyik gyereknek minden, a másiknak alig?

Figyelt kérdés
Bátyám a kedvenc a szüleinknél, ő volt a szegény, szerencsétlen béna srác akinek nem voltak barátai, barátnője. 26 évesen vett egy autót, aztán nem tudta fizetni. A család kifizette helyette amikor jöttek volna a behajtók elvinni a kocsit. Indok: szégyenben maradna a család! Azóta se ismerik be, hogy a 6 évre felvett hitelből ő 1 évet tudott fizetni, így vettek neki egy autó! Ők csak kisegítették a hitelben. Az autó azért kellett neki, mert az az oka, hogy nem volt barátnője! 32 évesen (még mindig barátnő nélkül) lakást vett, mert otthon lakóval nem jönnek össze a csajok. Persze a fizetése nem volt elég, így jelzálogot vettek fel a szüleink házára! Ezt akkor tudtam meg, amikor kirúgták fél év múlva az állásából és el kellett kezdeni fizetni helyette. 2 évig nem volt állása, mindent fizettek neki! Most 34 éves és kitalálta, hogy vidéken kapott csak állást és oda kell költöznie. Már meghirdette a lakást, jött is vevő jelölt. Talált ott egy nőt életében először és annyira izgul emiatt a család, hogy kitalálták, segíteni kell nekik hogy vidéken házat vegyenek. “Lesz pénzük” ha eladják és kis segítséggel vesznek fel újabb hitelt. Azt elfelejtik hogy a lakást is helyette fizették, mert olyan felelőtlen volt hogy majd 100 ezres törlesztőt bevállalt! A régi autója is 4 millió volt. Olyan mintha kb 5 milliót adtak volna eddig neki. De ezt senki nem így gondolja nálunk. Azt mondják hogy én megállok a saját lábamon így nekem nem kell segíteni.
2020. márc. 7. 08:54
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
0%

Ugyan így vagyok én is.Egyszer megkérdeztem a szüleim, hogy melyikünket miért szeretik, bátyámról és öcsémről ódákat zengtek, rólam meg csak annyit h "te a szocpol miatt születtél".Külön élek, felnőtt Nő vagyok, de mai napig beleszakad a szívem mikor eszembe jut, h én voltam az akinek a Jézuska semmit nem hozott, szülinapomkor nem volt torta, meg más sem.Engem küldtek el kollégiumba és pénteken már azt hallgattam, hogy alig várják, hogy vasárnap legyen.És mai napig fogd be a szád a nevem.

Sajnos én meg egy ökör vagyok, hogy ezek ellenére megyek hozzájuk, keresem a társaságunk,néha csak azért sütök főzök, hogy vigyek és ilyenkor azt gondolom, hogy most talán kedvelem.Nagylányom sokszor kérdi, hogy engem miért nem szeretnék a mamáék.Párom is sokat morgolódik azért, ahogy velem viselkednek.

Ezt a megkülönböztetést megszokni nem lehet, csak beletörődni.

2020. márc. 8. 05:52
 22/23 anonim ***** válasza:
73%

Feleségem szülei dettó, párom bratyoja ilyen. Jól keres de el is veri, csinált egy gyereket most ő neveli de tesz rá igazából, póker meg tipmix.. Aztán soha nincs pénze, rohan a szulokhöz pénzért.. Hitelt fel etetni velük, korrekt srác mert ha van neki próbál törleszteni csak az a baj hogy soha nem tanul belőle, soha nem maradt igazán fosba, pedig megerdemelné..

Ha 2 gyerekem lesz és lesz 100 forimtom 50-50forintot adok nekik... Akkor is ha az egyik dúsgazdag vállalkozó lesz, a másik meg takarító.. Aztán ha a másik odaadja az 50 forintjat a raszorulóbbnak akkor az az ő döntése lesz

2020. márc. 8. 08:10
 23/23 A kérdező kommentje:

Nem is a pénz a lényeges nekem ebben, hanem az hogy a pénzzel patikamérlegre tehető a két gyerekük szeretete. Az egyiknek fel sem ajánlanak semmit. Amikor sok éve eljöttem otthonról, egy matracon aludtam másfél évig, kanapém se volt mert nem volt rá pénznem. Egy asztalt tudtam venni fél év után, hogy ne a matracon ülve kajáljak a földön. Mindenki tudta, voltak nálam, de senki nem kínálta fel a segítséget. Amikor már kivoltam és kértem, akkor az jöttek, hogy nekik most nincsen és én döntöttem úgy, hogy elköltözöm és az ezzel jár! Ilyenkor jön a nagyszülőktől is a “háború idejében bezzeg ...”

Sajnos a bátyámnak mindent elnéznek, mindenből kihúzzák ha bajba kerül. Így felelőtlenül élhet, mert tudja, hogy úgysem lesz baja semmiből. Állítólag a szüleim már adtak pénzt a barátnőjének is berendezni az üzletét mert kellettek szekrények neki. Semmi nem számít, csak hogy az egykori (vagy mostani) lúzer mások szemében átlagosnak tűnjön!

2020. márc. 8. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!