Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az egyik gyereknek minden, a...

Az egyik gyereknek minden, a másiknak alig?

Figyelt kérdés
Bátyám a kedvenc a szüleinknél, ő volt a szegény, szerencsétlen béna srác akinek nem voltak barátai, barátnője. 26 évesen vett egy autót, aztán nem tudta fizetni. A család kifizette helyette amikor jöttek volna a behajtók elvinni a kocsit. Indok: szégyenben maradna a család! Azóta se ismerik be, hogy a 6 évre felvett hitelből ő 1 évet tudott fizetni, így vettek neki egy autó! Ők csak kisegítették a hitelben. Az autó azért kellett neki, mert az az oka, hogy nem volt barátnője! 32 évesen (még mindig barátnő nélkül) lakást vett, mert otthon lakóval nem jönnek össze a csajok. Persze a fizetése nem volt elég, így jelzálogot vettek fel a szüleink házára! Ezt akkor tudtam meg, amikor kirúgták fél év múlva az állásából és el kellett kezdeni fizetni helyette. 2 évig nem volt állása, mindent fizettek neki! Most 34 éves és kitalálta, hogy vidéken kapott csak állást és oda kell költöznie. Már meghirdette a lakást, jött is vevő jelölt. Talált ott egy nőt életében először és annyira izgul emiatt a család, hogy kitalálták, segíteni kell nekik hogy vidéken házat vegyenek. “Lesz pénzük” ha eladják és kis segítséggel vesznek fel újabb hitelt. Azt elfelejtik hogy a lakást is helyette fizették, mert olyan felelőtlen volt hogy majd 100 ezres törlesztőt bevállalt! A régi autója is 4 millió volt. Olyan mintha kb 5 milliót adtak volna eddig neki. De ezt senki nem így gondolja nálunk. Azt mondják hogy én megállok a saját lábamon így nekem nem kell segíteni.
2020. márc. 7. 08:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%

2# meg minden hasonlo velekedesunek:

Nem jobban kell segiteni azt aki eletkeptelen. Ez a termeszetes szelekcio. Csak mi emberek ezt is uralni akarjuk es a sajat karunkra es tarsadalmunk fejlodesenek karara tamogatjuk a sok eletkeptelen szerencsetlent meg fogyatekost. Ezert tart itt az orszag/vilag.

2020. márc. 7. 13:02
 12/23 anonim ***** válasza:
89%
Van ilyen sajnos. Nekem is mindig a testvéremet támogatták.
2020. márc. 7. 13:10
 13/23 anonim ***** válasza:
74%

Ez, ugye tudod, hogy mit jelent? Valójában állandó testvérgyűlölet szítása és MINDKÉT gyerek anyuka szoknyája melett tartása, és életképtelenné tevése.

A tehetségest büntetik, a lúzerré tettet jutalmazzák. Így a drága szülők mindig jól járnak. Az egyiken plusz súlyok vannak, mert hogy mer erős és tehetséges lenni, a másikon semmi, tehát soha meg sem trapasztalja azt, hogy vannak szárnyai és azokat lehetne használni - kényelmesebb apuból és anyuból meg a tesóból élni.

Ilyenkor egy a lényeg: ha te vagy a tehetséges, az okos, akkor azt azonnal átlátod a helyzetet, és bútorozol. Rávágod a családra az ajtót, inkluzíve a testvérkére, de örökre. Azonnal elpucolsz egy igen jó pszichológushoz, hogy ezt a témát tegye benned helyre; hogy még véletlenül sem maradjon anyuci és apuci aljas, megosztó, pitiztető pszichés játszmáiból egy morzsa sem, és élsz szsabdon, a tehetségeddel, a képességeidel. Valamint magasról leszXod a lúzer testvért - aki a legtöbb esetben valójában egyáltalán nem lúzer! - és az agresszor szülőket. Igyekezz, hogy te magad, ha szülővé akarsz válni, SOHA ne legyél ilyenné!

Na ehhez is kell az a szaki.

2020. márc. 7. 13:20
 14/23 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem ez durva, a tesod a maga modjan nagyon is okos, tudatosan huzza le a szülőket. És le is fogja, amig hagyják. Az évek alatt valaki megkérdezte tőled is hogy segithetnek e valamiben? Mert ha nem azert az kemény. Le lehet pontozni, meg lehet magyarazni hogy örüljön hogy ő önállóbb, de nyilvan a tüske benne van. A szülők gyakorlatilag megutaltatják vele a tesóját. Segítsék persze ha bajban van a gyerek, de a testver folyamatosan hulye donteseket hoz, mégpedig azert mert megteheti, tudja hogy ugyis kirangatjak a bajból. Igy semmi felelősségerzete nincs.

Allj elő azzal hogx te is vennel hazat, magyarazd el szepen hogy nem csak őt kellene segiteni.

2020. márc. 7. 13:31
 15/23 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk is ez volt mindig. A testvérem egy szerencsétlen, de mindig őt pátyolgatják, őt minden bajból kihúzzák, a gyerekét nevelik... de én, ha egy kézmozdítás segítséget kérni merek, már megjegyzéseket kapok.

Fogalmam sincs, ez miért van, tenni meg mi biztosan nem tudunk ellene. Ezerszer elmagyaráztam a szüleimnek, hogy hagyják a testvéremet, hadd tanulja meg maga, hogy felelősen kell cselekednie. De nem, még mindig pátyolgatják.

2020. márc. 7. 13:57
 16/23 anonymousreview60 ***** válasza:
71%

#11: Egyetértek! Ha engem nem tesznek inkubátorba, mára túllennék a "nemátlagosságom" minden szövődményén.

#15: Azért, mert az ember, és az állatok nagy része - amelyik az utódjait neveli - nem a papucscsőrű madár módjára neveli: https://www.youtube.com/watch?v=4ArjlPAU_X4. Nekik az, nekünk a gyengébbek segítése (az ún. együttműködés és szolidaritás) bizonyult evolúciósan előnyösnek.

2020. márc. 7. 15:21
 17/23 anonim ***** válasza:
86%
Nem gond ez, de majd öregkorukban bátyó legyen mellettük, ne te.
2020. márc. 7. 18:36
 18/23 anonim ***** válasza:
65%

Ennek nincs sok értelme.

Valahogyan mindenkiből ki kell hozni a maximumot.

Rólam majd tízéves koromban derült ki, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok, gyógyszerrel élek problémák nélkül, most ássam el magam?

Te is egy végletet képviselsz.

2020. márc. 7. 18:46
 19/23 anonim ***** válasza:
65%
"Egy felnőtt embertől hadd lehessen már elvárni, hogy boldoguljon egyedül és ne a szülei cicijén lógjon :D" Valóban. Ahogy a kérdezőtől is elvárható, hogy mikor boldogul, ne rinyáljon mert nem kap fillérre ugyanannyit mint a testvére.
2020. márc. 7. 18:52
 20/23 anonymousreview60 ***** válasza:
27%

#19: Itt aligha az 51 fillér, 49 fillér a probléma, hanem a 90 fillér 10 fillér.

2 iskola van. Az egyik az 50 fillér-50 fillér. A másik az egyik gyereknek is x szín vonal segítség nélkül, x a m@siknak.is segítséggel.

2020. márc. 8. 01:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!