Az egyik gyereknek minden, a másiknak alig?
2# meg minden hasonlo velekedesunek:
Nem jobban kell segiteni azt aki eletkeptelen. Ez a termeszetes szelekcio. Csak mi emberek ezt is uralni akarjuk es a sajat karunkra es tarsadalmunk fejlodesenek karara tamogatjuk a sok eletkeptelen szerencsetlent meg fogyatekost. Ezert tart itt az orszag/vilag.
Ez, ugye tudod, hogy mit jelent? Valójában állandó testvérgyűlölet szítása és MINDKÉT gyerek anyuka szoknyája melett tartása, és életképtelenné tevése.
A tehetségest büntetik, a lúzerré tettet jutalmazzák. Így a drága szülők mindig jól járnak. Az egyiken plusz súlyok vannak, mert hogy mer erős és tehetséges lenni, a másikon semmi, tehát soha meg sem trapasztalja azt, hogy vannak szárnyai és azokat lehetne használni - kényelmesebb apuból és anyuból meg a tesóból élni.
Ilyenkor egy a lényeg: ha te vagy a tehetséges, az okos, akkor azt azonnal átlátod a helyzetet, és bútorozol. Rávágod a családra az ajtót, inkluzíve a testvérkére, de örökre. Azonnal elpucolsz egy igen jó pszichológushoz, hogy ezt a témát tegye benned helyre; hogy még véletlenül sem maradjon anyuci és apuci aljas, megosztó, pitiztető pszichés játszmáiból egy morzsa sem, és élsz szsabdon, a tehetségeddel, a képességeidel. Valamint magasról leszXod a lúzer testvért - aki a legtöbb esetben valójában egyáltalán nem lúzer! - és az agresszor szülőket. Igyekezz, hogy te magad, ha szülővé akarsz válni, SOHA ne legyél ilyenné!
Na ehhez is kell az a szaki.
Szerintem ez durva, a tesod a maga modjan nagyon is okos, tudatosan huzza le a szülőket. És le is fogja, amig hagyják. Az évek alatt valaki megkérdezte tőled is hogy segithetnek e valamiben? Mert ha nem azert az kemény. Le lehet pontozni, meg lehet magyarazni hogy örüljön hogy ő önállóbb, de nyilvan a tüske benne van. A szülők gyakorlatilag megutaltatják vele a tesóját. Segítsék persze ha bajban van a gyerek, de a testver folyamatosan hulye donteseket hoz, mégpedig azert mert megteheti, tudja hogy ugyis kirangatjak a bajból. Igy semmi felelősségerzete nincs.
Allj elő azzal hogx te is vennel hazat, magyarazd el szepen hogy nem csak őt kellene segiteni.
Nálunk is ez volt mindig. A testvérem egy szerencsétlen, de mindig őt pátyolgatják, őt minden bajból kihúzzák, a gyerekét nevelik... de én, ha egy kézmozdítás segítséget kérni merek, már megjegyzéseket kapok.
Fogalmam sincs, ez miért van, tenni meg mi biztosan nem tudunk ellene. Ezerszer elmagyaráztam a szüleimnek, hogy hagyják a testvéremet, hadd tanulja meg maga, hogy felelősen kell cselekednie. De nem, még mindig pátyolgatják.
#11: Egyetértek! Ha engem nem tesznek inkubátorba, mára túllennék a "nemátlagosságom" minden szövődményén.
#15: Azért, mert az ember, és az állatok nagy része - amelyik az utódjait neveli - nem a papucscsőrű madár módjára neveli: https://www.youtube.com/watch?v=4ArjlPAU_X4. Nekik az, nekünk a gyengébbek segítése (az ún. együttműködés és szolidaritás) bizonyult evolúciósan előnyösnek.
Ennek nincs sok értelme.
Valahogyan mindenkiből ki kell hozni a maximumot.
Rólam majd tízéves koromban derült ki, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok, gyógyszerrel élek problémák nélkül, most ássam el magam?
Te is egy végletet képviselsz.
#19: Itt aligha az 51 fillér, 49 fillér a probléma, hanem a 90 fillér 10 fillér.
2 iskola van. Az egyik az 50 fillér-50 fillér. A másik az egyik gyereknek is x szín vonal segítség nélkül, x a m@siknak.is segítséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!