Még is, hogyan kezeljem ezt?
Az anyám 1 éve halt meg, én és a húgom nehezen is dolgoztuk ezt fel,de az apám a halála után 6 hónappal már járt egy nővel, akit 4 hete el is vett. Nem tudom elfogadni őt se anyámnak, sem pedig mostohámnak. Fiatalabb mint anyu volt és aputól is fiatalabb. Én jelenleg 20 éves vagyok, a húgom 9 és nagyon idegesít, amikor nekem magyaráz. Anyát akar játszani és ez feldühít, gyakran veszünk össze emiatt és néha már annyira, hogy inkább eljövök otthonról. Apu persze szereti és egyetért azzal, hogy elkell fogadnom hogy az anyám lett. De ez nekem nem megy, jelenleg tanulok és minden örömöm hogy nem látom a mostohám csak pénteken és a hétvégén. Miatta kolégiumba mentem, hogy ne kelljen elviselnem de a húgom szeretné ha otthon lennék.
Mit kéne most tennem?
Hogy fogadjam el ezt?
Volt valaki hasonló helyzetben?
Ő nem lett az anyád, és a húgodé sem. Jogilag mostohaanyátok, gyakorlatban meg apátok párja.
Próbáld meg függetleníteni azt a személyt, aki az apád, attól a személytől, aki egy felnőtt férfi. Érthető, hogy társat akar maga mellé, senki nem akar egyedül lenni. Az új nővel pedig üljetek le egy kávé/tea mellé, és barátságos hangnemben beszéld meg vele, hogy elfogadod, hogy apád őt választotta, és tiszteletben tartod, ugyanakkor nem szeretnéd, ha anyátokként viselkedne, főleg úgy, hogy még friss a seb a szíveteken. Te ráadásul már lassan el fogod hagyni a családi fészket, önállósodni fogsz, nem szeretnéd, hogy anyáskodjon feletted akkor sem, ha azt jóindulatból teszi, de biztosítsd arról (még ha nem is úgy lesz), hogy ha bármi problémád adódik, amiben ő segíteni tud, akkor hozzá fogsz fordulni. Így nem érzi magát kizárva, kiutálva, de ha normális, akkor tiszteletben tartja azt is, amit te szeretnél.
A húgod nevében ne beszélj. Ő még kicsi, elfogadhatja (nem valószínű, de megeshet). Ráadásul egy külön ember, majd ő eldönti, hogy hogyan viszonyul a mostohájához. Persze beszélgess vele róla, de légy semleges, ne hangold ellene, ne is kampányolj mellette, csak hallgasd meg. Ő ugyanis téged fog másolni, ahogy te viselkedsz a mostohával, ő is úgy fog. Most lesz kiskamasz, ami amúgy is egy nehéz korszak, az csak plusz feszültséget és gondot okoz az életében, ha úgy érzi, a mostohája ellen is harcolnia kell ha akar, ha nem, mert tőled azt látta, hogy őt utálni kell.
Próbálj megértőbb lenni, 20 éves vagy, felnőtt, viselkedj is úgy. Veszekedéssel, ordítozással, ajtócsapkodással sosem oldottak még meg problémákat. Mindennek oka van, azokat kell elmagyarázni, megbeszélni, megvitatni az álláspontokat. Az is könnyen lehet, hogy azért akar felettetek anyáskodni, mert azt hiszi, hogy ezt kell tennie és nincs választása. Ne csak magadra gondolj! Neki ugyanúgy új a szitu, mint nektek.
Nos, lehet pirosozni, de akkor is leírom.
Nem gondolnám, hogy az apádnak olyan marha nehéz lehet, mint itt valaki írta. Fél évvel a temetés után fele annyi idős nővel összejönni nem arra utal, hogy annyira megérintette őt a felesége halála.Valószínüleg nem is friss ismeretség volt.
Beszélhetsz apáddal, kell is, de sok reményt ne fűzz hozzá kérdező. Neki most az a fontosabb, hogy a lánya korú feleségének kedvezzen. Ezért képes lesz beáldozni a gyerekeit is. Az ilyen pasasoknál ez àltalánosan jellemző. A fiatal punci az etalon számukra,az teljesen mindegy, hogy a gyerekeivel hogyan bánik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!