Milyen büntetést adnátok a 16 éves lányotoknak ha részegen jönne haza?
Egy cuki baratnom meselte 16 evesen reszegen ment suliba. Utana z apja ket heten at kezenfogva vitte iskolaba BUNTETESBOL, allitolag ugy szegyellte magat sose tobbet nem ivott suli elott.
Nalunk mostohalanyom 16 evesen mata reszegre itta magatm a kedves 18 eves baratnoje vette a piat. En mentem erte taxival es a kislanyommal. Ordenare reszeg volt. (Ersot hataran az alkoholmergezesnek.!) En rahagytam az apjara a fejmosast...hat meg se hallgatta. Az anyjanak joval kesobb mondta el, na az meg kozolte o hat most kellenek ezek majd tanulsz belole. Senki vagyis a szulei kozul egyik se ult le vele beszelgetni, hogy ez igy nem okes. Meg azt se tartottak fontosnak (bar en kertem az apjat) beszelgessen vele a piarol, veszelekrol, az alkoholfajtakrol, valaki mindig maradjon jozan stb.. igy hat kovetkezo hazibulin a shot-ra azt hitte az valami gyenge kis ital es o nem sorozott o csak a welcome drink shotokat itta meg. (Hul.ye)
Aztan csodalkozhattak a szzlok, amikor fel evvel kesobb a kiscsajuk resegen ment be orara REGGEL 8-KOR.
Na ekkor mar apuka mosta a fejet...majdnem kirugtak a csajt. Anyuka meg mit reagalt: legkozelebb vodkat igyal annak nem erezni az illatat (mert a tanar a sorszagot erezte meg).
Amugy 16 evesnek legnagyobb bunetes, ha elvagod a nettol/mobiltol1-2 hetre es ha a kovetkezo bulikra/szorakozasra ugy kell megdolgoznia, hogy kivivja nalad azt, hogy ujra meg tudj benne bizni es valoban tudjon felelosseget vallalni.
Pl. Buntetes a kovetkezo hazibuliba nem mehet el.
Az utana kovetkezobe meg csak 9-ig maradhat. Ha nem iszik es hazaer 9-re, akkor a kovetkezoben marafhat 10-ig, ha onnan is hazaer jozanul idoben, akkor utana maradhat 11-ig.
Ja es egy heten at csak az alkohol karos hatasairol olvastatnam es mindent atbeszelnek vele. Inden nap fel ora: a reszegen szexeles, balesetezes, a fejlodo agyra karosan hato alkohol...ami mint tudjuk idegmereg.
Egyebkent aki szerint az a jo ha valaki 15-17 evesen megtapasztalja a hatarait az alkoholfogyasztasban, akkor szolok. Ilyenkor gozerovel epulnek a kapcsolatok az agyban es az egyik legerzekenyebb idoszaka (az egesz testnek), amikor az alkohol nagyon odacsaphat. Ha 19-20 evesen iszik vagy kesobb es zuzatjta valakii a szervezetet es reszegeskedik, akkor sokkal kevesebbet art mar.
Masreszt reszeg lanyal nincs undoritobb es szanalmasabb.
57!
Tini koromban párszor berúgtam és nem lett agykárosodásom. Ne írj hülyeséget hogy 18 eves koráig ne igyon senki. Ha kipróbálja vki, esetleg pár alkalommal megtörténik, nem a világvége. De ha rendszeresen, ott bizony gondok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!