Szülés utáni depressziótól lehet, hogy a feleségem nem akarja látni a régi párommal közös gyereket?
“az exem gyerekét”.
Az exed és a te gyereked. A közös gyereketek fél tesója.
Először ezt magyarázd el neki.
Depresszió ide vagy oda,neked van egy másik gyereked is. Szokja meg,hogy nem csak a közös gyerek létezik számodra. Ha most engedsz,azzal csak azt éred el,hogy a nagyobb gyermekeddel való kapcsolat megromlik,a mostani párod pedig vérszemet kap,és szabad nem lehet otthon.
Eddig amúgy milyen volt a viszonya a gyermekeddel?
Hamupipőke, Hófehérke, Fanni hagyományai... Régi keletű a probléma. A nők egy jó része férfit akar, nem exeket, és nem tőlük való gyerekeket.
Ez nem lesz könnyű eset. Itt mély érzelmi problémáról van szó, a racionális érvelés, hogy a lányod a kicsi (fél)testvére, nem hiszem hogy sokat ér.
"Nem a családunk neked az első" - mi a család a feleséged szemében? A lányod biztosan nem tartozik oda szerinte. Féltékenységet látok, belső bizonytalanságot. Sok türelemre, megértésre lesz szükséged. Csak reménykedek, hogy nem viszi a feleséged dűlőre a dolgot - mármint hogy ő vagy a lányod. Ha igen, a lányod fog veszíteni.
A lányod míg fel nem nő, nem valószínű, hogy megérti, hogy neked a feleséged az első. Ha megérti is, fájni fog neki rendesen, elutasításként fogja megélni.
Ezt a feleséged tudná azzal megoldani, hogy elfogadja a gyereket. Amint látom, erre nincs bölcsessége, és azt sem látja, mekkorát árt a hozzáállásával.
Innen messziről úgy látom, egy esély van: szeresd nagyon a feleségedet, légy iránta elfogadó és gyöngéd, annyira, hogy merje letenni a félelmeit valamennyire,beteljen a szeretet-tankja, és ekkor talán belátja, hogy az a gyerek nem tehet semmiről.
Amikor nálatok van a kislány, az hogy zajlik? Sok férfi úgy van vele, hogy elhozza a gyereket láthatásra, aztán rábízza az új nejére, mert szerinte női feladat. Erre meg nem csoda, ha nincs energiája egy első gyerekes anyukának kisbaba mellett.
"az ex azzal beszélte tele a gyerek fejét, hogy nem a testvére a kicsi, mert nem ő az anyja" -- az exedet viszont k. keményen helyre kellene tenni, tanulja meg elviselni, hogy már más párod van, és ne a testvéreket uszítsa egymás ellen, mert ez az ő gyerekének is rossz. Ne hagyd, hogy belemásszon a házasságodba.
A feleségednek ígérd meg, hogy helyreteszed az exet, de értesd meg vele, hogy a kislány nem tehet az anyjáról. Mindenképpen foglalkozz minél többet a kislánnyal, ne éreze, hogy "le lett cserélve". Most dől el, jó lesz-e a testvéri kapcsolatuk, neked kell okosabbnak lenni, ha már az ex hülye ezen a téren.
Én kerek-perec megmondanám, hogy a másik gyerek ugyanúgy a gyerekem. Ugyanúgy szeretem, és ide fogom hozni, amikor láthatás van. És minden felnőtt kulturáltan fog a jelenlétében viselkedni. Pont.
7-re: Természetesen mindig ÉN foglalkoznék a gyerekkel, a legkevésbé se várnám soha az új feleségemtől ezt.
Kérdező esetében már rendesen el van cseszve a dolog, ha lánya "rendesen depressziós" és lassan szóba se áll az apjával, mert a kérdező nem megy érte láthatási időben. Én nem hagytam volna idáig (sőt semeddig se) fajulni ezt a helyzetet. Nagyon sajnálom azt a kislányt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!