Hogy vegyem rá a szüleimet hogy maradhassak a régi iskolámban?
Május végén kiderült, hogy a szüleim munkája miatt Budapestre kell költöznünk. Úgy beszéltük meg, hogy kollégiumba költözhetek és itt maradhatok abban a gimiben, ahol most tanulok (Bp tőlünk 1,5-2 órára van, nem tudnék bejárni). Szóltam az ofőmnek, a szüleim elintézték a koleszos papírokat, minden oké volt eddig.
Ugyanis a szüleim pár napja közölték, hogy mégis inkább azt látnák jobbnak, ha nem mennék koliba, hanem engem is beiratnának abba a pesti iskolába, ahová a húgom is járni fog. Azzal érveltek, hogy jobb lenne, ha a tesómmal ott lennénk egymásnak, mert az elején nem fog ismerni senkit, stb. Meg hogy úgy sem bírnám a koleszt (ez nem igaz, júniusban 2 hetet bent kellett laknom, és akkor nem volt probléma).
Megkérdeztem a húgomat mit gondol erről, azt mondta csak ezért ne menjek abba a suliba, bár tényleg fél a beilleszkedéstől meg az új helytől, de majd megoldja valahogy. Szerinte inkább az lehet a háttérben, hogy a pesti suli igazgatója nagyon győzködte anyáékat az elbeszélgetésen, hogy engem is irassanak oda, miután ők meséltek a versenyeredményeimről, tanulmányaimról.
Az ok, amiért maradni akartam a régi iskolámban hogy más tanrendű a sulink, bizonyos tárgyakat 9-10.-ben emelten tanultunk, így azokból előbbre járunk, másokból meg emiatt kicsit le vagyunk maradva, így nem biztos, hogy fel tudnék zárkózni. Meg persze itt vannak a barátaim, a tanárok, akiket szeretek, stb.
Mivel győzzem meg a szüleimet, hogy maradhassak?
- ezt már megbeszéltétek májusban, miért most akarnak módosítani?
- a húgod ugyanúgy egyedül lesg az osztályában, mint ha nem lennél. Ha nem vagytok egymásra utalva, sokkal hamarabb beilleszkedhet
- az iskolad rendszere miatt is ajánlatos maradnod, mint írtad másképp vesztek egyes tantárgyakat, ezt nem kéne csak ezért megbolygatni
- suliidőben is ugyanúgy válthatsz, ha nem jön be a koli
-tanárok, barátok
Hanyadikos vagy? Milyen suli? Gimi? Ha igen, én is maradnék.
ezt így írd le nekik..
meg kell hogy értsék.
Vzseg attól félnek, hgy elzüllesz, ha nem vagy a szemük előtt.
Tudod, ezzel az a baj, hogy ha ők azt mondják, nem maradhatsz, akkor mész velük. :/
Köszi a válaszokat!
#3: Ettől nem félnek, mert megbízható vagyok, ezt ők is tudják, a koleszos tanárok is mondták nekik.
Egyébként most próbálom meggyőzni őket, de ha nem megy, akkor majd ha beszélnek az ofőmmel, talán ő rábírja őket, hogy maradhassak, mert mikor az egyik oszt.társamat akarta ellenére kiakarták íratni a sulinkból, az ofő meggyőzte a szülőket, hogy a lányt ne vigyék el.
Egyébként gimibe járok, jövőre leszek 11.-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!