Normális ha egy szülő ilyet mond a gyerekének?
"Pedig szerintem amit ő mondott sokkal rosszabb mint amit én tettem."
Tudod, miért sántít ez a megközelítés?
Mert amit ő mondott, az már arra volt reakció, amit te tettél!
Apukádnak (pontosabban szüleidnek) egyvalami róható fel: hogy ilyen erkölcsi nullát neveltek.
Ha azt figyelmen kívül hagyjuk, hogy min vesztetek össze, a lényeg az, hogy mit vágtatok egymás fejéhez.
Te azt mondtad, hogy gyűlölöd. Ő azt mondta, hogy megbánta, hogy megtartottak. Ez kb. egyformán súlyos kijelentés. Megértem, hogy fáj. De neki is fájhat, hogy gyűlöli a gyereke.
Egyébként egy idő múlva mindegy, hogy egy gyereket terveztek-e, vagy becsúszott. A viselkedése dönti el, hogy mit érez a szülő, megérte-e vállalni, vagy inkább nem kellett volna.
Ja, hogy lopsz. Nagyon jó. Szerintem alap dolog, hogy más tárcájában nem túrkálunk az engedélye nélkül, vagy ha mégis azonnal szólsz neki. Mennyibe telt volna bedugni a fejed a konyhába és szólni neki, hogy fater kiveszek egy tízest, mert kelle erra és arra?
Más hasonló kis húzásod is volt mostanában?
Persze, hogy őt védjük. Én személy szerint akkorát levertem volna neked, hogy fal adja a másikat! Ugyanúgy azt mondtad volna h utálsz. Ugyanott tartanánk.
Mire kellett annyira most se írod.
Én is azt mondanám a lopós gyerekemre aki utál is, mert szólni mertem tőlem ne lopjon h utál...
Menj oda szépen hozzá és kérj bocsánatot. Olyan nehéz ez? Bezzeg pénzt lopni attól aki meleg házban tart meg kaját tesz a számba az könnyű volt?
És az normális, hogy egy gyerek meglopja a szüleit? Mert szerintem nem. Hiába írod, hogy vissza akartad adni, valószínűleg mindenki ezt mondaná. Megloptad, lebuktál, és még neked áll feljebb. Azt mondtad, hogy gyűlölöd (mert nem simogatta meg a buksidat, hogy megloptad?), te haragból mondtad ezt neki, de hidd el, hogy belőle a csalódottság szólt. Szörnyű érzés lehet, ha meglop a gyereked és ezek után még ő gyűlöl téged.
Itt te vagy az, akinek bocsánatot kell kérnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!