Igaza van a szüleimnek?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok,nyáron leszek 19. Október óta van barátom. Hétköznap is találkozunk,de hétvégén mindig együtt vagyunk. Most érettsegizek. A nagymamám szeret beleszólni az életünkbe és állandóan mondja anyámnak miért enged el ide-oda. Nem tanulok és nem vesznek fel sehova. Pedig nem így van. Nem vagyok kitűnő,1-2 hármasom van,de az sem érettségi tárgyból. És szerinte nem fogok tudni leérettségizni és semmire nem fogom vinni az életben,ezzel az életmóddal. Nem értem miért mondja. Azt sem engedik,hogy kozmetikus és sminktetoválónak tanuljak pedig ez a szívem vágyam,így az óvónő képzőbe jelentkeztem. Nagyon rosszul esik,hogy nem támogatnak és nem hisznek bennem. Rengeteget veszekszünk és sírok ez miatt. Mamám miatt már anya is kezdi. Pedig tényleg tanulok és nyilván engem is érdekel a jövőm. Nagymamám mindig unokatesómhoz hasonlít,aki már 20 éves,de sehova nem megy tényleg sehova és szerinte nekem is ezt kéne tennem,mint neki és nem "pasizni". Szerintetek mit csináljak? Én ezt az állandó veszekedést nem bírom már.

Köszi nektek!

2020. febr. 6. 16:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
74%

Kedves Kérdező!

46F vagyok.

Egyensúlyt kell teremteni a magánélet (szerelem, szórakozás) és a munka (tanulás) között. Lehet, hogy egy kissé sok amennyit együtt vagytok, de az biztos, hogy nagymamádnak nincs igaza. Egy 18-20 éves fiatal igenis ésszerű keretek között járjon szórakozni, legyenek társas kapcsolatai, és kifejezetten jó, ha van szerelmi kapcsolata. Természetesen a tanulást sem szabad elhanyagolni, ezért írtam, hogy egyensúlyt kell tartani a kellemes és a hasznos dolgok között.

De mondok neked valami mást!

Tudod mi az oka nagymamád viselkedésének, véleményének?

És tudod, miért fogékony erre anyukád?

Mert apukád példája nyomán eleve minden férfit gyűlölnek. Elsősorban nagymamád. Anyukád pedig a mai napig nem nőtt föl érzelmileg. A mai napig átveszi az anyja véleményét, ha eleget duruzsolja a fülébe.

Anyukád egykori párválasztása menekülés lehetett nagymamád elől. Az rosszul sült el, és azóta nagymamád betörte őt. Annyira, hogy nemcsak nem mer ellenkezni, de belsőleg is átvette, hogy az ő anyja mindig jót mond, mindig igaza van.

Más lehetőséged nincs, minthogy amint tudsz, költözz el tőlük. De semmiképp se egy férfihoz, mert akkor ugyanúgy járnál, mint anyukád ....... és ugyanúgy kellene utána anyukádhoz visszakullognod.

2020. febr. 6. 21:53
 12/13 anonim ***** válasza:
21%
Ne menj óvónőnek, hacsak nem ez a szíved vágya, mert az életben nem fogsz megkeresni 200 ezret sem. Felnőtt nő vagy, menj, tanulj kozmetikusnak, abban van a pénz. Beszéld meg anyukáddal, hogy ezen csak nyerhetsz anyagilag is és ez az amit tényleg csinálni akarsz.
2020. febr. 7. 10:40
 13/13 anonim ***** válasza:
73%

Azt hiszem ez off válasz. De azért gondolkodj el rajta.

Semmi esetre se menj ovononek ha nem akarsz az lenni. Sőt kényszerből ez a legrosszabb választás.

Elhivatott ovonokre van szükség. Az én és a fiam életét már megkeserítette egy olyan óvónő aki nem akart az lenni. Egy évig sírt amikor csak meglatta. Már nincs ott . Egy tüneményes ovononk van. Ég és föld a különbség.

Ha már kényszer szakmát tanulsz akkor ne olyat amivel "életeket tehetsz tönkre " ebbe a saját életed is bele számít.

Tanulj kozmetikusnak. Ki tiltja meg. Max duzzog az öreg anyad. Ha bejön és látja hogy megy ez neked majd megnyugszik.

2020. febr. 8. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!