Csak apám tud segíteni a matekban, de miatta állandóan sírva alszom el, mi tévő legyek?
Nekem is hasonló volt a helyzet. Én inkább nem is mentem oda, hogy elmondjam, mi nem megy. Mai napig is inkább egyedül akarok tanulni.
Mit tehetsz?
1: beszélsz vele, hogy így nem segít
2: hagyod az egészet, nem mész apukádhoz segítségért.
Mérgező szülők, sajnos nekem is volt ugyanebben részem, csak nekem a toll is remegett a kezemben írás közben, úgy megalázott apám. Aztán bocsánatot kellett kérnem tőle, mert féltem tőle. Ismerem a történeted. Ismét le kell írnom, hogy a Kádár rendszer suttyó proli generációja ilyen volt sajnos. Először a tanulásnál megaláz, aztán zsarolni fog a lakhatással, pénzzel, stb. Nálunk is így ment. Húsz évesen még veréssel fenyegetett A tetű apám. El fogtok jutni addig, hogy a saját hibái miatt is téged tesz felelőssé. 24 éves voltam, mikor ez nálunk megtörtént a legsúlyosabb mértékben. Apám meghúzta a kocsit. Beállt a garázsba, és másnap rám akarta fogni. 24 évesen már bátrabb voltam sokkal, nem hagytam magam. Tudod mi lett a vége kérdező? Apám nekem jött. Megpofoztam, erre tudod mi történt? Felemelt egy kést, és nekem jött. Ott és akkor szarrá vertem őt. A saját gyerekét is megölte volna csak neki legyen igaza.
Nálunk is így indult. Tanulásnál kiabált apám mindig, és nem értettem miért. Aztán egyre durvább dolgok jöttek, aminek a vége egy gyilkossági kísérlet lett. A bántalmazó szülő egy életre tönkreteheti az embert. És általában így indul. Először apu kiabál, aztán zsarol, aztán üt, aztán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!