Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engednéd, hogy emiatt hiányozz...

Engednéd, hogy emiatt hiányozzon a 17 éves lányod a suliból pár napot?

Figyelt kérdés
Te is le tudnád igazolni, vagy orvosi igazolás is lehetséges. Tegyük fel, hogy nagyon besokallt, és lelkileg is rosszul van mostanában. Hagynátok, hogy ne menjen suliba pár napig ezért?
2020. febr. 3. 21:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%

Igen.

Amúgy érettségi tavaszán maga az ofő adott nekünk egy ilyen lehetőséget

2020. febr. 3. 22:32
 12/23 anonim ***** válasza:
89%
17-18éves voltam, mikor gimiben nagyon belehabarodtam az osztalytarsamba. Nagyon hosszu sztori, a lenyeg, egyszer a srac nagyon megbantott, ami feltette az i-re a pontot. Annyira osszetortem lelkileg, hogy megkertem anyut, maradhassak egy napot otthon. Nem indokoltam meg miert, szerintem latta rajtam hogy valami nagy lelki bajom van. Emlekszem, csutortoki nap volt marcius vegen, otthon voltam egyedul, lenyirtam a fuvet, megbotoltqm a bokrokat. Hihetetlwn sokat segitett, letisztaztam magamban a dolgokat. Igen, oriasi segitseg volt az az egy nap szabad, sosem felejtem el azt a pillanatot/napot.
2020. febr. 3. 22:50
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen. Az egészség fontosabb, mint az iskola.
2020. febr. 3. 22:53
 14/23 anonim ***** válasza:
8%

Pontozd le, utanna olvass.

Nem. Mivel én nem hiszek ebben a sok divat betegségben. Ezt régen úgy hívták hogy életképtelen.

De ha szépen elmegy a dokihoz, es elintezi az igazolás, akkor maradhat.

2020. febr. 3. 22:55
 15/23 anonim ***** válasza:
9%
Egy ilyen rögtönzött szünet csak a probléma halogatása. Ha veszélyben lenne, akkor persze marad otthon és én megyek be beszélni a tanárokkal. Egyéb esetekben viszont nem engedném lógni. Menjen be, próbálja megoldani a problémáit. Ha nagyon nem boldogul az osztály közösséggel vagy a követelménnyel, akkor végső esetben iskolaváltás.
2020. febr. 3. 23:26
 16/23 anonim ***** válasza:
89%

Elozohoz szolnek,12es vagyok.

azert mert anyukam 17 eves koromban egy lelki bajommal egyutterzett es irt egy napos igazolast, meg nem lettem életképtelen. Ez egy nagyon buta elhamarkodott hozzaszolas es rossz tanacs a kerdezonek. Egy anyanak neha igen is egyutt kell erezni a tini lanya "apro" bajaival, ettol nem lesz gyenge szulo, sem a gyerek elkenyeztetett.

26 eves vagyok, neves egyetemen szerzett diplomam 2 nyelvbol, ezen kivul folyekonyan beszelek plusz egy nyelvet, havi netto 950 euro fizetesem van, ami egy palyakezdo notol nem rossz szlovakiaban, van egy remek ferjem es most betegszabin vagyok 6 honaos terhesen es szedem a havi 770 euro betegallomanyt, mert kigyurtam magamnak. (Szlovakiai vagyok)

Nem gondolom hogy eletketelen lettem ;) csak szeret az anyum.

2020. febr. 3. 23:32
 17/23 anonim ***** válasza:
34%
Elnezest, 14esnek szolt.
2020. febr. 3. 23:41
 18/23 anonim ***** válasza:
87%
Attól függ. Nekem 15 éves koromban meghalt az egyik osztálytársam. Volt pár olyan ember az osztályban, aki nagyon jóban volt vele, és utána nem jött egy pár napig suliba, de mi, akik bementünk, mi se tanultunk jó pár hétig, hanem az egyik tanár foglalkozott külön velünk, aki drámapszichológiát is végzett és tudott nekünk terápiát tartani. Ilyen vagy hasonló esetben, pl. iskolán kívüli rokon vagy ismerős halála vagy súlyos betegsége esetén nyilván megengedném, hogy egy ideig ne menjen a gyerekem iskolába. De mondjuk akkor nem, ha olyasmi baja van, hogy összeveszett xy-nal és nem akarja látni, vagy mit tudom én.
2020. febr. 4. 00:10
 19/23 anonim ***** válasza:
91%

Én megengedném, ha nem folyamatos, mert én pl. 17 évesen egyszer ültem az órán, és csakúgy elkezdtem sírni a verselemzés fölött, mert annyira besokalltam, hogy teljesen kikészültem mentálisan. Nemcsak tanulás, otthoni dolgok miatt is.

Pedig addig kb soha nem sírtam, vagy semmi, tartottam magam, inkább csak olyan depressziós hangulatom volt folyamatosan. Na, aznap hazaküldtek, és egésznap bőgtem, estig. Utána volt pár napom összeszedni magam, és nem azt mondom, hogy meggyógyított, de jobb volt, mintha ott kellett volna maradnom befordulva. Ki tudja mit csináltam volna...

2020. febr. 4. 08:32
 20/23 anonim ***** válasza:
86%
Simán megengedném, igazolnám is, vagy ha nem lehet, akkor a körzeti dokival igazoltatnám. (Volt is ilyen a gimis években. És nem csak neki, úgy látszik, ez gyakori sajnos mostanság.)
2020. febr. 4. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!