Egy otthon élő fiatal hová vigye a barátját/barátnőjét, ha nem haza?
Nem kötelező megpróbálnod, hogy megértsd a szüleidet. Haragudhatsz is rájuk és vergődhetsz az egyetemet végéig.
Vagy
Kicsit félreteszed a magad igazságát. Arccal a diploma felé fordulsz. Kibírjátok ezt az egy-két évet és utána együtt éltek 50 évet ha tényleg működik ez a kapcsolat. Addig meg megoldjátok lehetőségeitek szerint.
Szobatársaimmal simán meg szoktuk beszélni, hogy ki mikor lesz a szobában, ha aznap bent is alszik mindenki, egy- egy órákra el tudják foglalni magukat. Hétvégén pedig szinte mindig üres a szoba.
Szerintem ez teljesen normális, több szobában is voltam már és mindenhol ez volt a bevett szokás.
Bocs ha ismetles, nem olvastam vegig a sok valaszt es a kommnetjeidet se.
Enny idosen en a kollegumban mar meg tudtam beszelni a szobatarsaimmal, hogy ugyan menjenek mar el ekkor meg ekkor egy kicsit setalni, moziba, vagy uljenek ki tanulni es ne a szobaban tanuljanak. Oke nem lehetett ezt kerni minden nap, de alapbol 3-an voltunk. Es azert a hetvegenkent valaki hazautazott.
Masok csinaotak azt is, hogy mondtak a szobatarsnak hali itt van penz menj moziba😀. (Meg mindig olcsobb, mint kiberelni egy motelszobat par orara.)
Volt olyan is, hogy megegyeztunk, ha valaki vasarnap vagy akarmikor delutan este hazaer, de zarva talalja az ajtot es a kulcsot nem tudja beleeroltetni (akkor azt jelenti barattal van bent az illeto), ilyenkor mondjuk azert egy oranal tobbet nem volt illendo bezarkozni!
Egy baratnom a kollegiumaban pedig szepen leult es beszelt az igazgatoval, hogy az egyik kis helyiseget amolyan klubszobanak alalitsak ki es ott egyben legyen egy normalis agy/kanape es ott lehessen ezeket a legyottokat intezni. Mar a szabalyokra nem emlekszem, de evekig jol mukodott a dolog.
Masreszt nem tudom te vagy a parod milyen koleszos, de nalunk ment az is, hogy melyik haver/baratno szobajaba mikor nem lesz senki es az a haver/baratno felajanlotta (persze nem rsneztunk es nem akartok az agyamban kurni?, hanem kedvesen rakerdezett az aki joban volt vele) az agyat. Pl. Nalunk szombaton senki nem lesz, itt a kulcsom. Csak legyszi az agyamon ne marafjon nyoma meg sehol se...
A hazavitel. Hat az mifelenk ugy mukodott, hogy szepen otthonbejelentettem anya van baratom, fu nagyon kedves srac, hu de szerelmes vagyok igy kezdoott blabla azaz valamennyi re beavattam ki ez milyen es miert szeretem miket csinaluk egyutt. Aztan eljott a "bemutatas" pillanata. Eloszor csak egy kozos ebed, vagy vacsora aztan mar egy hetvege. Amolyan reggel jon ertem korbevezetem megnezi a varosom vagy elmegyunk kirandulno shoppingolni akarmicsoda es este itt vacsorazik es ittaludhat...nehany latogata sutan ha latta anyam komoly tenyleg akkor ott aludhatott. Persze nekem volt sajat szobam. Meg nagyon kis szerenyen nyomtuk. Nem rohantunk utana nagy csinnadrattaval lezuhanyzni meg nem hangoskodtunk sikitozva horogve...aztan reggel is felkeltunk, hogy senkinek ne csipje a szemet, hogy mikozben ok 8-kor reggeliznek vagy mennek a piacra, mi vajom nem epp egymast dongoljuk meg vagy epp kialusszuk az orakig tarto szeretkezest☺. Azaz nem enyelegni mentunk haza, hanem reszt venni a csalad eleteben mint en es a baratom es legalabb ejjel egyutt is lehettunk.
Kollegiumra visszaterve: ha van eleg bor a kepeteken, akkor ha a szobahoz tartozik furdo akkor ejjel ott is megoldhatjatok mikozben azt hiszitek a tobbiek alszanak...nalunk volt aki folyamatosan ezt csinalta utaltuk is, de nem tettuk szova.
Nálunk is ugyanez volt a helyzet régebben, egyik szülő sem engedte. Aztán erre később összeköltöztünk, előtte hotelban, apartmanban megoldottuk. Én akkor nem értettem,hogy a szüleim miért nem engedik meg,hogy ott aludjon a pasim.
Aztán pár évvel később megértettem. Apukám és anyukám rohadtul nem szerette volna, ha a szomszéd szobában a 'kislányukat' kezelgeti az aktuális pasija. És most már ezt természetesnek gondolom, gusztusom sem lenne a szüleim melletti szobában szexelni a párommal. Valahogy zavar a tudat,hogy a szülők ott vannak mellettünk. Teljesen megértem, hogy anno a szüleim nem engedték, valószínűleg én sem engedném később a lányomnak vagy a fiamnak,ahogy a párom sem. Kiráz a hideg a gondolattól,hogy esetleg kiadsz egy olyan hangot,amit nagyon nem kéne a szüleidnek hallania. Esetleg nyikorog az ágy (egyik volt anyósjelöltem megemlítette reggel,hogy hangos az ágyunk, na ennél kellemetlenebb szitu nincs..). Szóval egyelőre oldjátok meg apartmannal, stb. Tényleg vannak már nagyon olcsón 1-1 éjszakára,főleg hétköznap/város szélén.
Én komolyan nem hiszem el hogy itt mindenki ekkora faxfej. Az en szüleim minden barátomat szívesen várták eddig (nrm mintha hű de sok lett volna). Apummal jól elbeszélget mostani párom, anyum mindig kérdezi mit szeretnénk enni stb ha otthon vagyunk...Szerintem ilyen egy normális szülő. És ezt havonta egy hétvégén tesszük meg. Hú de na kibaxas ez a szülőnek de tényleg, vagy hogy apucinak fel kell venni egy polot a nappaliba. Hűha, ez már valami. És engem is mindig várnak az ő családjába ha oda megyünk, kérdezik mit akarunk enni, sőt írta itt egyik srac hogy az egyik ismerősénél a barátnő az ottani szennyes kosarba dobta a bugyiját, amire anyós kiakadt. Igen, ezt en sem így szoktam, mivel nalunk parom anyja tőlem is kéri a szennyest ha már úgyis mos, és nem problémázik. És ez a "ha majd megtudjátok ha 50 evesek elmúltatok" szöveg is kamu. Én a gyerekemet biztos szívesen varom majd, baráttal vagy anélkül, mert ellenkezo esetben nem is várhatom el hogy jó szívvel akármikor rám nyissa majd az ajtot. Nyilvan en sem arra gondolok hogy kb nalunk lakik a gyerekem párja, vagy ha lomol, konyhaban szexelnek stb. De gondolom ez a lany se erre gondolt, örülne akar egy szabad hétvégének a barátjával otthon.
És ez a masik dolog "jujj senki nem akarja hallani meg elfogadni hogy a gyerekét dugjak a szomszédban". Jesszus, én meg anyamekat hallottam, pedig rohadtul nem akartam. Erre azt a választ fogom kapni, hogy de az normális, ugye?
Ha nekik kényelmetlen, akkor kényelmetlen. Őszintén szólva egy olyan házban, ahol egy fürdő és egy wc van, én se szívesen kerülgetnék ottalvós vendéget. Neked nem kellemetlen, de másnak lehet, hogy igen, ha pl. jössz ki a wc-ből a saját otthononban, és épp ott topog valaki, vagy ugyanez a fürdővel. De egyébként teljesen mindegy is, miért, ha szüleidnek nem tetszik a dolog, akkor ez van, ezt kell elfogadni.Más is megoldotta az életét anélkül, hogy amikor párhetente, amikor hazalátogat a családjához, akkor is vinné a pasiját.
Egyébként nem értelek, Ti semmi áldozatot nem akartok hozni, csak a szüleidtől várod el. Millió lehetőséget felsoroltak itt, miért nem jó egyik sem? Miért nem kéritek magatokat ugyanabban a koliba? Azt meg nem értem, miért nem mentek ki albérletbe, nyilván nem ketten kellene, hogy egy lakást béreljetek, hanem több diák szokott összefogni. Ez miért nem opció? Azért az teljesen más, mint a kolesz, jóval rugalmasabb és kényelmesebb, igaz többe is kerül, de ha összeadod, hogy mennyibe kerül csak egy-egy cukrázdázás, kényszermozi, stb., meg pl. egy hostel alkalmanként, akkor már majdhogynem ugyanott vagytok.
Akkor most ülj le kicsit , kerdezo és képzeld el az alábbi szituaciot:
A mostani fiúd az igazi, úgy dontotok összeköltöztök, összeházasodtok. A fiúd közli, hogy innentől minden hétvégén itt lesz az anyja. Jön péntekén délután, munka után és majd hétfőn reggel tőletek megy dolgozni. Még mindig ne, zavarna az a plusz egy ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!