Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy otthon élő fiatal hová...

Egy otthon élő fiatal hová vigye a barátját/barátnőjét, ha nem haza?

Figyelt kérdés
A párommal kb. fél éve vagyunk együtt, de már régebbről is ismerjük egymást. Próbálunk annyit találkozni, amennyit az időnk engedi és mivel egy városban tanulunk ezért ezt annyira nem is nehéz kivitelezni. Viszont mindketten kollégisták vagyunk két különböző koliban (vannak szobatársaink, nem is vihetünk fel csak úgy bárkit) és emiatt a legtöbbször arra kényszerülünk, hogy elmenjünk valahová és nagyon kevés alkalom adódik arra, hogy összebújjunk, együtt legyünk vagy csak szimplán nyugiban pihenjünk otthon. Már nem kisgyerekek egyikünk sem, hús-vér emberek vagyunk, szeretjük egymást, szóval nyilván ennek megfelelően vannak vágyaink is. Mindketten otthon lakunk még és rendszeresen haza is szoktunk menni, ha megtehetjük és felvetődött, hogy ezen alkalmakat akár egyszer-egyszer tölthetnénk együtt is. Én beszéltem a szüleimmel (nálunk több hely van, kevesebben vannak otthon, közelebb lakunk), de ők nemet mondtak. Nem is értik, hogy én ezt hogyan gondoltam, hová, minek, nekik nem kell ide senki, mit képzelek, mi ez a hülyeség, ez nem szokás, a testvérem sem hozza ide az övét, mit kezdjenek vele stb., stb.... Én ezen nagyon meglepődtem, mert nem erre számítottam és igazából néhány felvetésüket nem is értem (pl. a testvérem nyilván nem hozza hozzánk, mert majdnem 20 évvel idősebb nálam, saját háza van, külön él...). Szerintem semmi olyat nem mondtam, amin ki kellene akadni vagy ami egy ördögtől elrugaszkodott dolog lenne... Valamint úgy eleve, akkor mégis hová vinném, ha nem haza?
2020. febr. 1. 15:42
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:

1-es Lány vagyok.

2-es, 6-os Nem gondolnám, hogy a szüleim életvitelét bármiben is korlátozná az, hogy a barátom is ott van. Nálunk nincsen semmilyen különleges családi rendszer vagy program, és nagyon kevés időt is töltünk együtt (pl. nálunk nincsenek családi étkezések, nincsen családi tv nézés vagy társas vagy beszélgetés a nappaliban, nem szoktunk együtt elmenni sehová, tulajdonképpen mindenki a saját maga dolgával van elfoglalva és azt csinál, amit akar, valamikor egész nap nem is beszélünk a másikkal). Otthon nyilván senki nem olyan állapotban van, mint mondjuk a munkahelyén, de azért otthon sem vállalhatatlan (pl. mi nem szoktunk nekivetkőzni sem vagy pizsiben flangálni). A barátomnak is van családja, kollégista, szóval nyilván ő is tisztában van vele, hogy milyen másokkal együtt lakni. Apukám eleve szombaton is dolgozik, anyukám is gyakran elmegy valahová, szóval a nap nagy részében nincsenek is otthon. Plusz sokszor így is boldog boldogtalan megjelenik nálunk pl. rokonok, kolléga, szomszéd és érdekes ők sosem zavarnak senkit semmiben, mindennel meg lehet őket kínálni, nyugodtan maradhatnak ameddig csak szeretnének. A barátom sem idegen a szüleimnek, már többször találkoztak vele és a családjukat is ismerik (én is régebb óta ismerem, egy településen laktunk sokáig csak ők elköltöztek).

4-es Nem "kúrópajtás" (undorító ez a szó), de még nem is feltétlenül szeretnénk összeköltözni. Mindketten tanulunk, így nem is tudnánk önállóan fenntartani egy saját háztartás, annak minden költségével.

5-ös Hát azért így is elég sok pénzt elköltünk a találkozások alkalmával, mert az embernek nem mindig van kedve kint vagy csövezni az utcán, főleg hidegebb időben. Próbáljuk összeegyeztetni, amit lehet pl. tanuljunk együtt a könyvtárban vagy menjünk együtt sportolni, de így is sokszor ott kötünk ki, hogy pl. mozi, színház, étterem, kávézó, cukrászda stb. Pár alkalommal ebbe nyilván nem kell belehalni, de sokszor már sok és nem is mindig erre vágyik az ember.

7-es Igen, nálunk is ez van, hogy tényleg mint az utcára vetett hontalanok lődörgünk erre-arra. Vendégként sem nagyon tudjuk megoldani sajnos, mert mindketten olyanokkal lakunk együtt, akik tulajdonképpen ott laknak a koliban (alkalmanként haza szoktak menni és ezt kihasználjuk, de ez tényleg ritka) és mindenképpen szükség van az ő beleegyezésükre is. Ha egy koliban laknánk, akkor legalább annyiból egyszerűbb lenne, hogy ezt a beléptetős-adminisztrációs maszlagot megúsznánk és fizetni sem kellene érte, de sajnos ez nem jött össze.

8-as A barátom családjánál én érezném magam picit kellemetlenül. Neki van két testvére, akik még szintén otthon laknak (ő is eleve az ikertestvérével lakik egy szobában). Az ő családja mondjuk sokkal barátságosabbnak és nyitottabbnak tűnik, szóval szerintem alapvetően örülnek nekem és szívesen látnak, csak azért mégis most túrjuk ki a testvérét stb., azért furcsa lenne. Bár lehetséges, hogy mégis ez lesz a megoldás, ha ők még így is nyitottabbak rá.

2020. febr. 1. 16:36
 12/51 anonim ***** válasza:
87%
Ha albira nincs pénz akkor béreljetek egy szobát, felezve a költsegeket az nem sokkal több mint a koli.
2020. febr. 1. 16:40
 13/51 anonim ***** válasza:
31%

Nem mindenki akar egy idegent kerülgetni az otthonában. Igen, a párod idegen. Plusz esélyes, hogy a szüleid egész héten dolgoznak, hétvégén hagy legyenek már magukban, nyugalomban.

Vegyetek ki ti ketten egy albérletet és még van oldva a probléma.

2020. febr. 1. 16:50
 14/51 anonim ***** válasza:
20%
"Semmiben nem zavartak bennünket, kb ki se dugták az orrukat a szobaból, max enni." Na ez az a csodás helyzet amikor a gyerek aktuális faszija\nője szarik a fejedre, dugni meg zabálni jár a nyakadra. Kellemes társaság, imádom az ilyen tahó kölyköket az otthonomban.
2020. febr. 1. 16:55
 15/51 anonim ***** válasza:
70%
Hu b+, milyen szülők vannak itt. Valóban nagy zavarás hogy három hetente például haza hozza a gyerekem a párját, és tudom hogy esznek, jól vannak, mosok is rájuk, azt se kérem hogy egésznap üljenek velem a nappaliba (mert anno volt ilyen anyós jelöltem). Ti meg...fáj ha a felnőtt gyereketek havonta haza látogat a párjával. Szerintem a sajat gyereketeket se szeretitek. Nekem anyamek nem mondták, de tudtam hogy xar nekik az is ha már csak 3 hetente mentem haza, mert várták már hogy lassanak. Majd ha a gyerek elköltozik es évente ha 1x meglátogat vensegetekre ne kerdezzetek hogy "de hat miért". Mindennek meg van az oka.
2020. febr. 1. 17:15
 16/51 anonim ***** válasza:
14%
Hát igen. aki nem pénzeli a kölyke aktuális dugópajtiját, az szar szülő. Ja, nem.
2020. febr. 1. 17:18
 17/51 anonim ***** válasza:
92%
Azt írjátok, vegyenek ki együtt egy szobát, csakhogy nem biztos, hogy tart ott a kapcsolat, hogy együtt akarnának élni.
2020. febr. 1. 17:26
 18/51 anonim ***** válasza:
86%
16-os, abban mi pénzelés hogy mondjuk havonta 1 hétvégét náluk tölt? Hu ba..d, eggyel több ember eszik, és 200 forinttal tobb lesz az ahavi rezsi. Remelem nincs gyereked...
2020. febr. 1. 17:37
 19/51 anonim ***** válasza:
57%

15!

Átlag család: anya, apa dolgozik hétfőtől péntekig, napi minimum 8, de inkább 10-12 orat. Evidens, hogy hétvégén pihenne. Az pedig nehéz úgy, ha egy idegen is ott van a házban. Máshogy viselkedik az ember, ha vendége van, mintha egyedül van. Lehet hogy apuka szívesen ülne egy szál alsógatyában a nappaliban egész nap a tv előtt, de ha a kislánya fiúja ott van, kénytelen lesz felöltözni. Anyuka lehet hogy órákra beköltözne a fürdőszobába áztatni magát, vagy felkenni pár pakolást, de megintcsak nehéz lenne megoldani, hiszen a kislayn fiúja csak elmenne mosdóba....

Ez egy olyan kérdés, ahol senkinmas nem dönthet, csak az, akié a ház. Ha nem akar vendéget, akkor nem akar. A kislány és a fiúja kivehet egy hotelszobat is. 3 hetenete ez azért nem akkora érvágás és senki nem szól bele, mit csinálnak, senkit nem zavarnak és senki nem zavarja őket.

2020. febr. 1. 17:42
 20/51 anonim ***** válasza:
84%

" Nem gondolnám, hogy a szüleim életvitelét bármiben is korlátozná az, hogy a barátom is ott van."

Tényleg nem bántani akarlak, kérdező, de ez az, amiben nagyon tévedsz. Bárki kívülálló személy baromi zavaró tud lenni a szüleidnek, hidd el. Most még nem érted, majd 30 év múlva megérted. 51 vagyok, és magamon érzem, hogy ami pl. nem idegesített (nem hogy nem idegesített, de észre sem vettem, fel sem tűnt) pl. 10-15 éve, az most nagyon zavar. Fáradunk, mondom ezt úgy, hogy fiatalos-ötvenesnek tartanak. De azért az idegeink csúcsra voltak/vannak járatva rendesen. Itthon már nem szeretünk kerülgetni kívülállót. (Nekem szerencsém volt, lányom mindkét barátjának volt saját lakása, azóta már férjnél van.) Amúgy valószínűleg ha nem így lett volna, megengedtük volna a férjemmel, de engem zavart volna. Nem az, hogy mit csinálnak a szobájában, hanem egy kívülálló az otthonomban.

2020. febr. 1. 17:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!