Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy otthon élő fiatal hová...

Egy otthon élő fiatal hová vigye a barátját/barátnőjét, ha nem haza?

Figyelt kérdés
A párommal kb. fél éve vagyunk együtt, de már régebbről is ismerjük egymást. Próbálunk annyit találkozni, amennyit az időnk engedi és mivel egy városban tanulunk ezért ezt annyira nem is nehéz kivitelezni. Viszont mindketten kollégisták vagyunk két különböző koliban (vannak szobatársaink, nem is vihetünk fel csak úgy bárkit) és emiatt a legtöbbször arra kényszerülünk, hogy elmenjünk valahová és nagyon kevés alkalom adódik arra, hogy összebújjunk, együtt legyünk vagy csak szimplán nyugiban pihenjünk otthon. Már nem kisgyerekek egyikünk sem, hús-vér emberek vagyunk, szeretjük egymást, szóval nyilván ennek megfelelően vannak vágyaink is. Mindketten otthon lakunk még és rendszeresen haza is szoktunk menni, ha megtehetjük és felvetődött, hogy ezen alkalmakat akár egyszer-egyszer tölthetnénk együtt is. Én beszéltem a szüleimmel (nálunk több hely van, kevesebben vannak otthon, közelebb lakunk), de ők nemet mondtak. Nem is értik, hogy én ezt hogyan gondoltam, hová, minek, nekik nem kell ide senki, mit képzelek, mi ez a hülyeség, ez nem szokás, a testvérem sem hozza ide az övét, mit kezdjenek vele stb., stb.... Én ezen nagyon meglepődtem, mert nem erre számítottam és igazából néhány felvetésüket nem is értem (pl. a testvérem nyilván nem hozza hozzánk, mert majdnem 20 évvel idősebb nálam, saját háza van, külön él...). Szerintem semmi olyat nem mondtam, amin ki kellene akadni vagy ami egy ördögtől elrugaszkodott dolog lenne... Valamint úgy eleve, akkor mégis hová vinném, ha nem haza?
2020. febr. 1. 15:42
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom, miért lett lenullázva az előző, amikor teljesen jól kifejtette. Ez a nagy igazság, aztán van, aki jó pofát vág hozzá mégis, és engedi (mert mégiscsak a gyerekéről és annak a párjáról van szó), de ettől még nem érzi jól magát a bőrében. Persze vannak kivételek, van, akinek fát lehet hasogatni a hátán, na azt nyilván nem zavarja. A másik meg az, hogy szerintem minden harmadik hétvégén kb. minden szülő megengedné. Csakhogy itt minden hétvége lenne, van egy olyan sejtésem.
2020. febr. 1. 17:59
 22/51 A kérdező kommentje:
Nekem a kollégiumban kettő szobatársam van egy picike szobában és még rajtuk kívül van három másik lakótársam, szóval hatan osztozunk egy falatnyi konyhán és egy fürdőszobán is. Na itt lehet és kell is kerülgetni egymást! Viszont mi egy családi házban lakunk, mindenkinek van saját szobája (sőt a tesóm szobája is felszabadult, amióta elköltözött), van egy nappali, fürdő, külön mosdó, külön konyha és étkező... szerintem így nem nehéz elvonulni, ha egyedül szeretnél lenni és csinálni, amit éppen szeretnél. Senki nem várja el egyikőjüktől sem, hogy vigyázban álljon amíg a barátom nálunk van, bármelyikük ugyanúgy befeküdhet a tv elé, ugyanúgy főzhet, ugyanúgy olvashat, ugyanúgy elmehet valahová, ugyanúgy aludhat egyet délután, ugyanúgy áthívhat akárkit, ugyanúgy bezárkózhat a fürdőbe órákra. Szerintem egyik lehetőséget sem korlátozza a barátom jelenléte. Nem kell őt senkinek sem szórakoztatnia, kiszolgálnia, vezetgetnie stb., szerintem ez is egyértelmű. Felőlem aztán még beszélgetniük sem kell vele, ha ők nem akarnak. Úgyhogy én ezt nem tudom elfogadni, hogy zavaró egy ember puszta jelenléte.
2020. febr. 1. 18:05
 23/51 anonim ***** válasza:
92%
Van ebben egy olyan is, hogy ha mondjuk úgy odalenne egymásért a pár, hogy együtt akarna élni, az egészen más, mint egy együttjárás. Egy olyan párnál, ahol a fiú kinyilvánította, hogy a lányt tartja élete párjának, kvázi rokonná fog válni, ahol látszik a vállalás, az elköteleződés, ott egész más a lányos szülők hozzáállása is.
2020. febr. 1. 18:06
 24/51 anonim ***** válasza:
80%

"Úgyhogy én ezt nem tudom elfogadni, hogy zavaró egy ember puszta jelenléte."

Majd 30 év múlva visszatérünk rá:)

2020. febr. 1. 18:21
 25/51 anonim ***** válasza:
80%

De, zavaró. A kollégium egy kényszer, az otthon meg kényelem. A kettőt nem kellene összehasonlítani, mert egészen más a kettő.

De amúgy akinek nem zavaro a gyerek partnere, azt pl anyos, após se zavarja, ha ott van egész nap meg ott alszik?

2020. febr. 1. 18:28
 26/51 A kérdező kommentje:

Fiatalok vagyunk, mindkettőnknek ez az első párkapcsolata, még csak fél éve vagyunk együtt, szóval most nem fogjuk kinyilvánítani, hogy megtaláltuk életünk párját és amíg világ a világ addig együtt leszünk. Nyilván komolyan gondoljuk, szeretjük egymást és eddig minden rendben is van közöttünk, de ez bármikor megváltozhat, mert nem lehet előre tudni, hogy majd mit hoz az élet.

Az otthon kényelem, de mégis mit ront a kényelmen az, ha egy másik különálló szobában ottalszik valaki? Én nem tartom normálisnak a nálunk zajló "családi életet", viszont engem az sem zavar, ha ők ugyanúgy mennek a dolgukra mint máskor és akár hozzánk sem szólnak, ha nekik úgy a jó. Ebben nem tudom, hogy mégis mit tud zavarni egy vendég.

2020. febr. 1. 19:01
 27/51 anonim ***** válasza:
69%

Ismerős a szitu,ugyanebben a cipőben jártunk a párommal.

Ahol én élek(megyeszékhely) rengeteg belvárosi apartman van jó áron ( értsd:10-15ezer/éj).

Ha van rá lehetőségetek vegyetek ki egy ilyet párszor egy hónapban. (Ha egy hónapban egyszer,gondolom már az is haladás)

Mi fél évig csináltuk így,akkor voltam én 22,a párom 26),utána pedig összeköltöztünk.Ma már a férjem és tök vicces sztorijaink vannak abból az időből :)

N/25

2020. febr. 1. 19:20
 28/51 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, tényleg hiába magyarázzuk. Valahogy úgy kellene megfogni a dolog lényegét, hogy attól, hogy Neked a szívszerelmed, a szüleidnek egy kívülálló (ez ha tetszik, ha nem, így van).

Próbáld elképzelni, hogy mondjuk anyud egyedül nevel, aztán lesz egy barátja (egy számodra idegen férfi), aki nálatok tölti a hétvégéket anyukáddal. (bocs, ha hülye példa, de ez szemlélteti valamelyest). Ne mondd, hogy te ugyanúgy lebzselsz előtte hálóingben, ugyanúgy lazulsz otthon, és nem feszélyez a jelenléte. (Na, szóval nekik ilyesmi a barátod jelenléte.) Nekik egy idegen felnőtt ember.

2020. febr. 1. 19:45
 29/51 anonim ***** válasza:
16%

Nem olvastam el minden választ,így lehet,már valaki írt hasonlót.

Én 16 évesen jelentettem be otthon,hogy pár hónapja járok egy fiúval. Engem a nagymamám nevelt fel,aki akkor volt 70 éves. És mikor megkêrdeztem,hogy el jöhet e hozzám a fiú,és ott is aludhat-e,mivel nem volt űgy vonat amivel később haza tudjon menni,mamám egy szót nem szólt érte. Pedig ô már idôs volt,de a barátom bármikor ott aludhatott nálunk.

Nekem most 15 éves lesz a lányom,és inkább úgy vagyok ezzel a dologgal,ha sorra kerülnek,hogy inkább itthon legyenek,mint máshol. Nem hiszem,hogy két szerelmes tini sokat zavarná anyucit.

2020. febr. 1. 19:53
 30/51 anonim ***** válasza:
88%

Amikor egy fiatal kimondja, hogy ő introvertált, akkor elvárja, hogy ezt tiszteletben tartsák. Az idősebbek nem igazán használják ezt a szót, de köztük is vannak, akik kevésbé kedvelik mások társaságát. Neked mindkét szülőd szeretheti a békés magányt. Nekik ez a pihenés. Más szülők meg képesek lennének minden hétvégén banzájt tartani a házukban.

Amúgy ha diákok vagytok, akkor diák életet éltek. Mindent nem lehet egyszerre megkapni. Gyakorlatilag gyerek státuszban vagytok, de megéri a diplomáért, nem?

2020. febr. 1. 19:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!