Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám állandóan bejön a...

Anyám állandóan bejön a szobámba és elkezd rendet rakni, sosem találok semmit! Hogyan vegyem el a kedvét ettől?

Figyelt kérdés

Anyám már évek óta folyton bejár a szobámba amíg suliban vagyok, ilyenkor rendet rak, ruháimat pakolja első sorban takarít.. Ezek miatt sosem találok semmit, a ruháim hirtelen más helyen vannak, egyszer hónapokig kerestem egy nyamvadt pendrive-ot, mert ő éppen nem emlékezett, hogy hova rakta...

És mindig akarja, hogy menjek vele ruhákat szortírozni, emrt úgyse veszem fel őket. Mondom neki, hogy hát ne csodállkozz, hogy ha mindig elrakod őket... És mondja, hogy iszonyat sok ruhád van. Normális embereknek nincs ennyi. 7 nadrágról és 10 pólóról besélünk. Meg 2 cipőről. Korombeli gyerekeknek komplett ruhatáruk van!!! "Válogassuk ki, amit már nem hordasz és odaadjuk a szegényeknek. Mert nekik még egy sincs!" Hiába modnom, hogy de anya! Felvenném, ha nem avatkoznál bele minden egyes dologba amit csinálok! Mert neked semmi nem jó. Örülök ,hogy végre rendet rakok a szobámban, REDENSEN be van rámolva a polcokra fiókokba, erre ő átrendezi, mert megmutatja, hogy hogy kell!

2020. febr. 1. 10:47
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező kommentje:

"...

Örülj neki, hogy bemehetsz. "

Hát, kérdező, azért eléggé fordítva ülsz a lovon... :-(

Van egy ház, amit a szüleid tartanak fenn, van egy szobád, amit a szüleid biztosítanak, van ellátásod - nyilván kapsz kaját, iskoláztatnak -, nagy valószínűséggel nem csinálsz diákmunkát, mivel azt a kérdést is kikerülted 2 x is, hogy miért nincs időd, szóval TELJES mértékben ellátnak és eltartanak - és még a szülő örüljön, hogy bemehet a szobádba?

Tudod, majd ha Te tartod el a szüleidet, Te fizeted a rezsit, Te keresed a pénzt és a Te házad lesz, akkor mondhatsz ilyent, hogy örüljön, hogy bejöhet a szobádba.

És nem, nem vagyok régimódi, azt is javasoltam, hogy rakjatok EGYÜTT rendet - de ezt se hallottad meg.

Eléggé irányított hallásod van :D

Értem én, hogy nehéz a kamaszkor, értem, hogy nehéz ilyenkor együttműködni olyannal, aki ellen egy "rendes" kamasz lázad, de azért gondolkodj el néhány dolgon...

2020. febr. 2. 15:00
 32/37 anonim ***** válasza:
79%

Amúgy meg, ha ennyire nem bírod az együttműködést másokkal, akkor nemsokára 18 éves leszel, hajrá, önállósodhatsz.

Nem vagyok híve annak, hogy ha valaki betölti a 18-at, akkor azonnal repüljön ki a fészekből, de szerintem nem ártana Neked egy kis próba, milyen egyedül élni, önfenntartónak lenni, előkaparni a rezsire és másokra valót...

2020. febr. 2. 15:08
 33/37 anonim ***** válasza:
86%
Nem, nem a középkorban. Nem is ütöm.. De amit lemuvelnek gyerekneveles címszóval az mar nevetseges. Szép is lenne ha a gyerekem elkuldene melegebb eghajlatra... Nem a cuccai között turkalok, vagy egetem őt... Vagy ilyesmi...de ha így beszelne velem a gyerekem.. Megnezhetné magát🙄
2020. febr. 2. 20:02
 34/37 anonim ***** válasza:
83%

kėrdező az ėn kamasz fiaim,ha igy beszélne velem akkor 1 le orditom fejėt 2 szolok az apjånak hogy beszėl gyerek velem ės ő is le orditja ės figyelmezteti hogy kell viselkedni szüleivel illetve azonali kütyü megvonås van ,minden elektronikus kütyüit elveszük,1-2 napra,

töled is el kėne venni mindent mire haza jösz sulibol ,kitakaritani szobådba ,ės elvenni minden elektronikus dolgot.azt majd ha tudod hol helyed ės kivel hogy lehet beszélni ,ės mit jelent rend ės tisztasåg vissza kapnád.

2020. febr. 3. 06:33
 35/37 anonim ***** válasza:
71%

véletlenül feldobta valamiért ezt a kérdést itt a net..

azért érdekes, hogy mennyien nem vágják le a kérdés lényegét. szerintem aki feltette, az esetleg dühös és tanácstalan, és nem feltétlenül szemtelen. ehhez képest mindenki elkezdi itt minősítetni. nos, én már jócskán a felnőtt korban vagyok, és az én anyám is ezt csinálta, annak ellenére, hogy állandóan takarítottam vele együtt. csak utána mehettem bárhová. még ez is oké volt. akkor lett gyanús, amikor semmi sem volt elég. rendet raktam, jófej voltam, de a kákán is csomót keresett. turkált a holmijaim közt, elolvasta a naplómat, és nagyon csúnyán visszaélt a bizalmammal. ezt csak azért mondom, mert ha olyasmi személyiségű anyával van dolgod, mint amilyen az enyém, sajnos nehéz dolgod lesz. ami nekem segített, az az, hogy viszonylag aztán korán, úgy 21-22 éves koromban elköltöztem otthonról az akkori barátommal egy albérletbe. megőrültem otthon, nem volt saját terem, privát szférám, úgy éreztem, bármit és bárhogy csinálok, mondok, sehogy nem jó. szóval ha beszélsz vele teljesen normális módon és csak támadni tud, menekülj, ha ez a helyzet.

2020. máj. 18. 23:18
 36/37 anonim ***** válasza:
11%
"azért érdekes, hogy mennyien nem vágják le a kérdés lényegét" De, vájják. A kérdező nem fogja fel hogy nem ő a kisherceg, akihez alkalmazkodni kell annak aki eltartja- és takarít rá, mert tizenhét éves férfiként még arra se képes hogy rendbe tartsa a saját cuccait. kérdező vigyázzon arra a nagy szájára, és legyen már képes arra amire egy nyolc éves gyerek- hogy rendben tartja a saját szobáját- akkor a kutya se fog plusz munkát végezni, meg a szobájában mókolni. Takarítanám el a háztó a kölyköt ha így merne velem ugatni, miközben tőlem függ. Nem vagyok sem a csicskája, sem a cselédje. Alap elvárás a normális modor, meg hogy tizenhét évesen ne csináljon ganédombot meg bűzbarlangot a lakásból- és hogy tudja már melyik cucca hol van. Undorító mikor bűzlik egy szoba, akkor is ha patika- tiszta a lakás többi része.
2020. máj. 19. 05:57
 37/37 anonim ***** válasza:
76%
én elolvastam és értelmeztem a kérdező legelső felvetését, és én felvázoltam egy opciót. te és néhányan mások viszont úgy reagálnak, mint akik nagyonis ismerik a srácot és az anyját, a kettőjük közti kapcsolatot. mert az ugye lehetetlenség, hogy egy gyereknek nárcisztikus és irányító anyja/apja legyen, akinek semmi sem jó :)
2020. máj. 19. 18:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!