Anyám állandóan bejön a szobámba és elkezd rendet rakni, sosem találok semmit! Hogyan vegyem el a kedvét ettől?
Anyám már évek óta folyton bejár a szobámba amíg suliban vagyok, ilyenkor rendet rak, ruháimat pakolja első sorban takarít.. Ezek miatt sosem találok semmit, a ruháim hirtelen más helyen vannak, egyszer hónapokig kerestem egy nyamvadt pendrive-ot, mert ő éppen nem emlékezett, hogy hova rakta...
És mindig akarja, hogy menjek vele ruhákat szortírozni, emrt úgyse veszem fel őket. Mondom neki, hogy hát ne csodállkozz, hogy ha mindig elrakod őket... És mondja, hogy iszonyat sok ruhád van. Normális embereknek nincs ennyi. 7 nadrágról és 10 pólóról besélünk. Meg 2 cipőről. Korombeli gyerekeknek komplett ruhatáruk van!!! "Válogassuk ki, amit már nem hordasz és odaadjuk a szegényeknek. Mert nekik még egy sincs!" Hiába modnom, hogy de anya! Felvenném, ha nem avatkoznál bele minden egyes dologba amit csinálok! Mert neked semmi nem jó. Örülök ,hogy végre rendet rakok a szobámban, REDENSEN be van rámolva a polcokra fiókokba, erre ő átrendezi, mert megmutatja, hogy hogy kell!
Most nagyon fogtok utálni, de én most az anya szempontjából írom le a dolgokat. Ugyanolyan volt a fiam, amíg otthon lakott, mint te Kérdező! Soha nem pakoltam volna a szobájában, ha meg lehetett volna beszélni vele, hogy időnként takarítson és rakjon rendet.
Bevallom, szeretem a tisztaságot, ezért utáltam bemenni a szobájába és amikor már nem bírtam, akkor nagyjából összepakoltam, feltakarítottam nála.
Igen, ő sem volt hajlandó selejtezni, amiket már kinőtt, ezért soha nem találta a ruháit, mert zsúfoltság volt nála. Mindig keresett valamit, indulás előtt az utolsó pillanatban rángatta ki a szekrényből az összes ruhát, mert nem találta, amit éppen keresett, ugyanis egymásra voltak gyömöszölve.
Minden kaját mindig felvitt a szobájába, mindenhol morzsa és mosatlan tényárok napokig a vele járó szaggal. A szennyes cucc a földre dobva szintén a vele járó szaggal. Az ablakot soha nem nyitotta ki, nyáron meleg volt, télen hideg.
Ha megkértem, hogy pakoljon össze, napokig ígérgette, de az a nap soha nem jött el. Ha bekészítettem a szobájába a porszívót, inkább kerülgette, soha semmilyen időpont nem volt neki megfelelő.
Kérte, hogy figyelmeztessem pár nappal előtte, ha takarítani kell nála, ő megcsinálja, de számára nagyon stresszes, ha lerohanom azzal, hogy végre tegyen már rendet és takarítson. Oké, betartottam, szóltam előre. Mindig volt valami kifogás, miért nem jó éppen az időpont.
Rohadtul fárasztó volt az egész, utáltam már a szobája közelébe is menni, de semmivel nem lehetett rávenni, hogy egy kicsit legyen együttműködőbb.
A fentiek ellenére imádom a fiam és most már úgy pakol a saját lakásában, ahogy akar, ez már kizárólag az ő dolga.
"Minden kaját mindig felvitt a szobájába, mindenhol morzsa és mosatlan tényárok napokig a vele járó szaggal. "
11-es, kössz, hogy írtad. Eskü, ugyanerre gondoltam én is, hogy lehet, hogy kajamaradékok is vannak és akkor az nem csak "idegesítő" - mint a rendetlenség - de egy idő után molyos lesz, bepenészedik, elmászik, stb.
Kérdező, mégis milyen gyakran szoktál rendet rakni, takarítani?
Kérdeztem ugyan, hogy mitől nincs időd, de arra nem válaszoltál, csak anyádat "savazod".
Egyáltalán hány éves vagy?
Mégis miből gondoljátok ,hogynem vagyok együttműködő? Rend van a szobámban MINDIG, nincsenek koszos tányérok a szobámban, az ebédlőben eszem a családommal. Az asztalomon van sokszor rendetlenség, meg néha széthagyom a földön a bizgentyűim tápkábeleit. Pl laptop, router, házimozis cuccok, tv-s cuccok stb stb. Meg a ruháim. Van egy szék amire folyton ledobálom, de kb minden nap bepakolom a szekrényekbe.
Semmi szaga nincs a szobámnak.. Anyám segítségét meg senki nem kérte. És ráadásul amit rendberaktam azt még át is pakolja.
"a szobámba, ami egyébként privát szféra"
:-O :DDD
Te vagy bejegyezve tulajdonosnak a ház/lakás tulajdoni lapján? Kétlem. Akkor viszont csak szeretnéd, hogy privát szféra legyen: az ő tulajdona a te szobád is. Nem is lenne köteles külön szobát biztosítani neked. Legalább a rezsibe beszállsz? Diákmunkával, vagy mivel járulsz hozzá ahhoz, hogy a szobádban legyen fűtés meg világítás? Vissza kéne venni a stílusodból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!