Utálom a a szüleimet és ők is engem. Miért?
Be kell írni hogy melyik iskolákat szeretnéd. Erre a nagyokos anyukám meg szólal : Elég egy iskolát be írni két szakkal.
A tanárnő világosan elmondta hogy also hangon 5 sulit írjunk be, mivel inkább legyen több minthogy az iskola rendeljen el valahova. Szuper, anyukám egyet akar.. Ami amúgy szörnyű iskola. Nekem vannak terveim a fodrász sulival kapcsolatban, de az állítsuk szerint drága meg tele van c**ányokkal. Szóval azt sem írhatom be. Erre apukám elkezd velem üvöltözni hogy nem hiszi el hogy mennyire hülye gyereke van, meg az xy gyereke milyen normális velem ellenben meg hogy ő a tököm tudja milyen gimit írja be én meg a fodrászt.. Meg állandóan ordibálnak velem a felvételi eredményem miatt is pedig szerintem nem lett olyan rossz. Magamnak kell megvennem mindent. Suli kezdésre én vettem az összes füzetem, tollakat, mindent a zsebpénzemből amit más gyerekek menő dolgokra és igazából bármi másra költenek. Mindennap meg kapom hogy milyen csúnya vagyok, nem így kepzetek el, azt hitték hogy valami gyönyörű szép lányuk lesz erre ilyet kaptak, mint én. Egyre jobban érzem hogy nem voltam tervezett gyerek /vagy örökbe lettem fogadva. A nővérem el van kényeztetve, mindent megkap az 50 ezres cipőtől kezdve az IPhone 11 ig. És full hülye mindenből majdnem hogy bukásra áll, én meg a szín kitűnő eredményemmel vagyok mindig szídva ha éppen kémiából ami nem az erősségem hozok egy hármast. Elegem van!! Miért van ez?
Hát ez érdekes, úgy látszik itt a gyakorin mindenki saját magát tartja el 2 éves kora óta, mert a szülei csak a tesójának vesznek Ájfon 31-est.
Hihető...
Én a #16-al érték egyet, abban az esetben ha nem akarsz egyetemre vagy főiskolára menni. Én is meg bántam hogy nem szakmát csináltam először. Most már látom hogy az érettségit bármikor le lehet tenni felnőtteknek is akár. A szakmunkásban sokkal részletesebben és jobban megtanulnád a szakmát mint egy tanfolyamon. Nekem fodrászok mondták, hogy egyszerűen látják hogy ki tanult tanfolyamon és ki szakmunkásban. Mert ezt nem lehet 9 hónap alatt még tanulni. És igenis lehet vele jól keresni. Utána még mindig le lehet érettségizni.
Persze ha szüleid nem akarják nem hiszem hogy tudsz tenni ellene. Akkor pedig csinálod fordítva. Érettségi után tanfolyam.
Amúgy ha nagyon nem jössz ki velük akkor is kell várnod amíg elkezdesz dolgozni. Addig el kell fogadod hogy tőlük függsz.
Azt tanuld, amire rátermett vagy, amit szeretsz, de azt a legmagasabb fokon.
Ne elégedj meg az alapszinttel, tanuld meg a mester szintet, végezz mellé valamilyen gazdasági, menedzseri képzést.
Szerezd meg a szakmai műveltséget, kultúrtörténet, művészettörténet. Így akár művészi szintre is emelheted magad, profivá.
A szakma mindegy, asztalos, vagy kovács, szabó, vagy fodrász. A lényeg a legmagasabb szintet célozd meg, akkor sokra viheted.
28-as vagyok.
Itt van például ez a szakközépiskola, ahol szakmát, műveltséget, érettségit kapsz. Onnan még felsőfokúra is mehetsz, ha jók az eredményeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!