Be kell írni hogy melyik iskolákat szeretnéd. Erre a nagyokos anyukám meg szólal : Elég egy iskolát be írni két szakkal.
A tanárnő világosan elmondta hogy also hangon 5 sulit írjunk be, mivel inkább legyen több minthogy az iskola rendeljen el valahova. Szuper, anyukám egyet akar.. Ami amúgy szörnyű iskola. Nekem vannak terveim a fodrász sulival kapcsolatban, de az állítsuk szerint drága meg tele van c**ányokkal. Szóval azt sem írhatom be. Erre apukám elkezd velem üvöltözni hogy nem hiszi el hogy mennyire hülye gyereke van, meg az xy gyereke milyen normális velem ellenben meg hogy ő a tököm tudja milyen gimit írja be én meg a fodrászt.. Meg állandóan ordibálnak velem a felvételi eredményem miatt is pedig szerintem nem lett olyan rossz. Magamnak kell megvennem mindent. Suli kezdésre én vettem az összes füzetem, tollakat, mindent a zsebpénzemből amit más gyerekek menő dolgokra és igazából bármi másra költenek. Mindennap meg kapom hogy milyen csúnya vagyok, nem így kepzetek el, azt hitték hogy valami gyönyörű szép lányuk lesz erre ilyet kaptak, mint én. Egyre jobban érzem hogy nem voltam tervezett gyerek /vagy örökbe lettem fogadva. A nővérem el van kényeztetve, mindent megkap az 50 ezres cipőtől kezdve az IPhone 11 ig. És full hülye mindenből majdnem hogy bukásra áll, én meg a szín kitűnő eredményemmel vagyok mindig szídva ha éppen kémiából ami nem az erősségem hozok egy hármast. Elegem van!! Miért van ez?
Szerintem írd be azt amit akarnak (legalább békén hagynak), csináld meg az érettségit ott, aztán ha a saját lábadon állsz, megcsinálod a fodrász szakmát okj-s képzéssel. Bólogass okosan mint egy kiskutya, ha kirepülsz, úgyis azt csinálsz amit szeretnél. Nem mellesleg az érettségi alap, sajnos ezt a saját bőrömön tapasztaltam... Lehet, hogy éppen azért ilyenek veled mert van egyéniséged és erős az akaratod. Hidd el, hogy nem akarnak rosszat, csak azt, hogy jó állásod legyen és jó életed amikor felnőtt leszel. Tudom, hogy nehéz, nekem is az volt, de így sok év után belátom, hogy nem azért voltak velem ilyenek mert utáltak vagy örökbe fogadtak, hanem azért, hogy embert legyen belőlem.
2020. jan. 28. 21:15
12/31 A kérdező kommentje:
#11 Igen, nekem is ez a b tervem, hogy OKJ-s képzéssel fogom meg csinálni, csak azt az egy megoldást látom
2020. jan. 28. 21:25
13/31 anonim válasza:
Szoc pol gyerek vagy?
Esetleg státusz miatt csináltak?
2020. jan. 28. 21:35
14/31 anonim válasza:
Hát nem adnám a fejem szőkítésre olyan ember keze alá, aki videóról "tanulta", hogy kell csinálni.
A fonásokat meg bárki meg tudja tanulni, akinek van egy kis kézügyessége, attól még nem lesz valaki született fodrász.
De csináld, amit akarsz, szülőknek akkor is alá kell írni a jelentkezési lapodat, akár tetszik neked, akár nem. Toporzékolás helyett inkább próbálj normálisan viselkedni. Lehet, hogy csodát látsz...
2020. jan. 28. 21:38
15/31 anonim válasza:
Hát írd be elsőnek a gimit amit ők mondtak, de aztan írd be a többit is, max a tanároddal hívasd fel őket hogy többet kell beírni. Rémítse el őket hogy utólag ha valahova be kell nyomni a legprolibb helyre fognak és romaval is tele lesz, annal a fodraszos suli is jobb. Érted a lényeget ugye? Beszeld ezt le ofoddel hogy segítsen.
2020. jan. 28. 21:58
16/31 anonim válasza:
Az én időmben is a szülők azt preferálták, hogy egyetemre kell menni, hogy a gyereknek egyetemre kell menni, legyen magasabb iskolai végzettsége, annak reményében hogy jobb munkája és fizetése lesz mint nekik. Én azóta is sajnálom hogy nem szakmát csináltam először. Egy jó szakma, azzal már lehet dolgozni és utána még mindig lehet bármi mást tovább tanulni. Én így csinálnám ha még egyszer újra kezdhetném. Nekem mindig elvették rögtön a kedvem. Fodrász? Jajj annak nagyon sokat kell dolgozni elfárad a kezed meg egész nap állsz. Cukrász? Jajj, egy üzemben akarsz dolgozni és hajnal 2kor kelni. Nem könnyű, de állj ki magadért. Ez a te életed. Bármilyen munka is, a lényeg hogy szívből csináljuk és akkor nem lesz baj.
2020. jan. 28. 22:00
17/31 A kérdező kommentje:
Nem, én csak ki írtam a kérdést, a kérdés az unomatesómról szól, így az én oldalamat használja válaszolásra, én középsulis vagyok..
2020. jan. 28. 22:17
18/31 anonim válasza:
aha
2020. jan. 28. 22:18
19/31 anonim válasza:
semmi jelentősége milyen gimiben tanulsz. legyen egy jó közösség és ennyi persze a gyűjtősulikat kerüld de nem múlik rajta annyi minden mint sok tanár mondja.
2020. jan. 28. 22:19
20/31 A kérdező kommentje:
#19 Hat igen, csak a gyűjtő sulikban is olyan emberek vannak, akikkel nem szívesen járnál egy osztályba :/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!