Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Segítséget szeretnék találni...

Segítséget szeretnék találni anyukámnak?

Figyelt kérdés
Talán én is hibás voltam abban, hogy a helyzet ideág fajult, de sajnos anyukám 27 éve nem dolgozik. 39 éves koromig éltem vele együtt, és én folyamatosan dolgoztam, mindent megcsináltam heyette, mert annyi felelősségtudata nem volt, hogy a villanyóra állást beolvassa, amikor kell. Amúgy nem lusta, de ha talált is állást magának, persze csak az autóbbi időben, akkor mindenféle kifogásokkal otthagyta, és mindig rám támaszkodott, hogy majd én mindig kihúzom őt a bajból, anyagi értelemben. Sajnos nem egy olyan típus, aki hajlandó tanulni. Most egyedül van, miután szétváltunk, de nem tud boldgoulni. A legutóbb is öngyilkossággal fenyegetőzött, és folyamatos a lelki terorr, hogy ha nem adok neki pénzt. Kifizettem neki a számláit, amit tudtam, de nekem is van saját életem. Nem tudom, hogy hol találhatnék neki olyan segítséget, hogy végre elmenjen dolgozni, és megéljen a saját lábán, mert kifgásokkal tele van már a padlás. Minden nap attól féleni, hogy mikor ír megint, hogy pénz kell neki, elég rossz dolog. Egy olyan lakásban lakik, ahol nem kel közös költséget fizetni, mert nem társasház. Minden mérőóra szerint van elszámolva. Persze mindenben engem tart hibásnak, és nagyon elő tudja adni, hogy ő az áldozat, és meg tudja az embereket vezetni, hogy neki milyen szar, és ő amúgy milyen okos, de sajnos semmi sem igaz. Mindent én csináltam helyette. Ő egy autó aás-vételi szerződést nem tud kitölteni, de még egy jegyet sem tud venni az automatából. 61 éves, szóval semmi sem indokolja, hogy ilyen egyszerű dolgokat ne tnuljon meg, de nem érdekli, leszarja, és hiába mondja, hogy neki egyszer kell csak megmutatni, és utána már tudja, mert nem egyszer mutatták meg neki ismerősei is, mégsem tudja. Hívtam a helyi családsegítő szolgálatot, de nem tudtak segítségetnyújtani ilyen esetben. Neki egy szakember, vagy közösség kellene, de SZTK orvoshoz nem akar menni, mert ott majd jól begyőgyszerezik, azt mondja. Magánorvoshoz meg nem tudja kifizetni, de hpgy is tudná, hiszen a számláit sem tudja. Próbáltam felvenni alapítványokkal is a kapcsolatot, mert neki csak idegen tud segíteni, én már sajnos nem. A szülei már meghaltak. Közeli hozzátartorzója csak én vagyok, a fia. ESetleg valakink van valmai ötlete, hogy hova tudok fordulni, vagy milyen fórumot tudok megkeresni, ahol esetleg tudnak neki segíteni?
2020. jan. 20. 08:49
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Sajnos 3 alkalommal vett be már gyógyszereket, úgy, hogy hajlamos az öngyilkosságra.

Nincsen neki csak kb. 10 év munkaviszonya. Egy ideig a szülei üzletében dolgozott, de ott is csak kivette a kasszából a pénzt. Nem cselekvőképtelen. Nem iszik ő annyit. Inkább alkohol függőnek mondanám, mint alkoholistának, de ez bőven elég.

Megpróbálok a háziorvossel beszélni, de ha ő nem akar változni, akkor tényleg nem is fog. Azért kéne egy külső segítsgét, ami lehet nem is feltétlen orvos, csak egy családsegítő, de sajnos őket is kerestem, és nem tudnak segíteni ilyen esetben.

Nagyon köszönöm a tanácsokat! Megoldás keresek, és akkor lennák a legboldogabb,ha saját maga lábán meg tudna állni , dolgozna, és nem kéregetne kölcsönt.

Úgy tudott felvenni hitelt, hogy van olyan, hogy szabadfelhasználású jelzáloghitel, amelyhez maga az ingatlan a fedezet, és az ingatlan értékének felét fel lehet venni, akkor is ha nem dolgozol.

2020. jan. 21. 08:21
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Alkoholista nem az állandó részegségtől lesz valaki, hanem a függőségi viszonytól. Ezt pedig te is elismerted. Olvass utána kérlek, mert nálatok ezzel kellene megküzdeni, de amíg tagadásban éltek mindketten, ez esélytelen.
2020. jan. 21. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!