Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányom szerint szemét...

A lányom szerint szemét vagyok. Tényleg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hosszú a sztori, de megpróbálom röviden összefoglalni.

Az unokám 2 éves, a lányom otthon van vele. A férje dolgozik.

Én jelenleg 8 órában dolgozom hétfőtől-péntekig, de ha nem végzek bent mert annyi munka van, akkor szombatonként itthonról is dolgozom alkalmanként. Illetve van, hogy hétköznap is 1-2 napot itthon vagyok, de ugyanúgy dolgozom.

Van 1 szabadnapom a héten, amikor nyilván szívesen látom mindhármójukat, nem is 1x mondtam, hogy jöjjenek át. Sosem volt jó.

Ma megkaptam a lányomtól, hogy szaranya és szar nagymama vagyok, amiért én sosem érek rá. Tavaly elváltam. Egyedül tartom fenn magam, szeretem a munkám, jól keresek és gondolnom kell már lassan a majdani nyugdíjamra.

Ha betegek voltak felajánlottam, hogy vesze ki szabit, besegítek amit tudok (vásárlás, gyerek körüli teendők). Nem kellett, mert a másik nagyi a szomszédban lakik, nyugdíjas. Oké.

Rendszeresen eljátszotta velem, hogy napközben felhív (amikor tudta hogy otthon vagyok), hogy ideadná a gyereket, ő meg elmenne erre-arra. Nyilván nem tudtam vállalni, hiszen nekem itthon dolgoznom kell. Nem hagyhatom abba, a telefont fel kell vennem, ugyanúgy intézkednem kell.

Azt mondta neki az a segítség, ha én eldobok mindent, amikor neki kell és nem az, ha előre megbeszélt időpontban "kell" àtjönniük.

Nem tudom milyen SOS teendők vannak egy 2 éves kislány mellett, hiszen nem dolgozik, nincsenek elintéznivalói.

Én nem tudok bármikor rendelkezésre állni, ami miatt sząr ember vagyok.

Azt mondta többet nem kér meg semmire.

Kezdek elgondolkozni azon, hogy bennem van-e a hiba. Én nem ilyen gyereket neveltem, de meghülyült az utóbbi 2 évben.

2020. jan. 14. 13:38
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
83%

29-es, elhiszem, hogy néha besokallnak az anyukák. De mi lenne, ha pl. mindkét nagymama nagyon messze lakna vagy pl. már nem is élne?

Valamint a mostani nagymama gyermeke is volt kicsi, biztos ő is besokallt néha, de gondolom megoldotta. Ő már felnevelte a gyerekét vagy gyerekeit, megérdemli, hogy most kicsit magára gondoljon.

2020. jan. 14. 20:03
 32/54 Metionin ***** válasza:
89%
Lehet hogy a lányod unja már hogy nem mehet sehova a gyerektől. De itt nem az a megoldás hogy téged ugráltatna hanem hogy beadja a gyereket bölcsibe és visszamegy dolgozni. Te semmiben nem vagy hibás, dolgozó nő vagy, nem várhatja el hogy random pillanatokban ugorj.
2020. jan. 14. 20:05
 33/54 anonim ***** válasza:
78%
Minek szült gyereket, ha nem bírja? Ő sem gondolta át mit vállal, most néz vele szembe, és nem tetszik neki a helyzet.Így járt. Nem tudom sajnálni a lányod. Éretlen.
2020. jan. 14. 20:27
 34/54 anonim ***** válasza:
86%

"igen, mi vállaltuk a gyereket, de az nem azt jelenti, hogy mi nem vagyunk emberek. Míg, akik gyerektelenek és besokallnak valami miatt, ők elvonulnak, el utaznak, olvasnak... Nekünk nem megy hooooppra." - nem kell irigykedni a gyerektelenkre, neked sem tartottak gondolom pisztolyt a fejedhez, hogy szülj. Mondom ezt úgy, hogy nekem is van két gyerekem és eszembe nem jutna a dolgozó anyámat ugráltatni, meg lelkizsarolni.

Ha vigyáz a gyerekekre, hálás vagyok, megköszönöm, ha tudom, hogy dolgozik, meg sem kérem, a bébiszittert hívom. A másik nagymama idős és messze is van. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Az nem megoldás, hogy dolgozó embereket ugráltatok "besokalltam" meg "vásárolni akarok" címszóval.

2020. jan. 14. 21:29
 35/54 anonim ***** válasza:
86%

29: "Tény és való, magának szülte, de azert a 0-24bol eljon az idő, mikor sok, és igen, nem előre megbeszélt időpontban sokall be, pl vasárnapra, mikor a nagyi raer, hanem pl kedd délelőtt, amikor a gyerek már olyan szinten viselkedik pl (nem nevelés miatt tegyük fel, hanem életkori sajátosság, érés miatt..)."

Kétgyerekes apa vagyok, és ezek után mondom, hogy ostobaságot beszélsz, 29-es!

Először is ott van az apuka, akiről szinte egyik válaszoló sem beszélt. Nemhogy a kétéves, de a 6-8 hónapos gyerekkel is lazán maradhat kettesben az apa. Nemhogy 2-3 órát (mert annyit még egy 3 hónapossal is), de akár fél napot is, mert normális esetben meg tudja etetni, tisztába tudja tenni stb.

Egy kétévessel meg lazán el is mehet az apa pl. játszótérre vagy bárhová. Számtalanszor mentem el ennyi idős korban a gyerekekkel egész délelőttre.

De olyan nálunk nincs, hogy kedd délelőtt 10.30-kor a feleségem "idegállapotba jön", és rohanjon valaki hozzá, mert a stresszt magányos shoppingolással akarja levezetni (amúgy drága gyógyszer az :D). Olyan van, hogy estére rosszabb kedvvel vár haza a feleségem, mert a gyerekek (nem 1, hanem 2!) nyűgösek voltak, sokat hisztiztek, egymással is hajba kaptak stb. Ettől függetlenül ki kellet bírnia, amíg hazaérek és ki is bírta. Maximum, ha már sokasodtak az ilyen napok, akkor hétvégén néhány órára elvittem, vagy a szüleim elvitték magukhoz és kész.

A kérdező lánya meg bele akar halni abba, hogy van egyetlen gyereke és ha kedd délelőtt hisztizni kezd a gyerek, akkor estig neki kell megoldania a vele való foglalkozást, és az anyukája csak 5 nap múlva vasárnap tudja egy napra elvinni. Aki ennyit nem bír ki, az ment volna inkább moziba, mikor a gyereke megfogant!

Aki itt elégtelenre vizsgázott anyaságból, az nem a kérdező, hanem a lánya!

2020. jan. 14. 22:21
 36/54 anonim ***** válasza:
97%

Nekem az nem derült ki, hogy mennyit találkozol a kisgyerekkel? Olyan mintha mindig beszélnétek róla de igazàból nagyon kevés valósulna meg, vagy tévedek?

Nem lehet hogy nem vagy hozzá kedves vagy lelkes? Nekem pl idős anyukám van, kb 2 hetente jön a babához, de az esetek többségèben én is velük maradok (1x kellett két órára elmennem), már csak azért is hogy lássam Anyut.

Ez így nem segítség ilyen "lepasszolós" értelemben, viszont ezt annyi szeretettel csinálja, hogy eszembe se jutna, hogy nem segít.

2020. jan. 14. 23:00
 37/54 anonim ***** válasza:
73%

A lányoddal komoly bajok vannak.

Nem kívánom, de az ilyen -egész nap otthon ülő- önző, magát sajnáltató hisztigépek mellől előbb-utóbb leléphet a férje is, mert nem akarja egész nap az ő sirámait hallgatni.

Na akkor mit fog csinálni?!

2020. jan. 15. 03:18
 38/54 anonim ***** válasza:
16%

Kérdező

Szomorú lennék ha ilyen rossz véleménnyel lenne a lányom rólam ,mert valami akkor nem stimmel hossz idő ota kettönk között .nem lenne okosabb inkább megkérdezni lányod hogy mi bántja és változtatni rajta .együtt ,fogod te még bánni ha nem ápolsz jó kapcsolatot a lányodal és az unokádal .

2020. jan. 15. 05:52
 39/54 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó!

Mi van? "fogod te még bánni ha nem ápolsz jó kapcsolatot a lányodal és az unokádal ."

Ajánlom, hogy olvasd végig a kérdést és a válaszokat.

De mivel mindenképp reagálnom kell: ja, tehát, ha az édesanya/nagymama megfelelően ugri- bugrizik, a méltóságos hercegkisasszony méltóztatik majd nem fikázni?

Annyira egyszerű nem lehetsz, hogy azt hidd, ha - Isten ne adja- megszakítják a kapcsolatot, akkor csak a kérdező veszíthet.

2020. jan. 15. 06:31
 40/54 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon sokan nem tisztelik és ismerik el az otthoni munkát. Úgy vannak vele, mintha nem is dolgoznál otthon.

Szerintem nem vagy szemét. Én beszélnék vele, hogy olyan, mintha a munkahelyedre hozná be az unokat. Dolgoznod kell, nem tudnál figyelni rá. Beszéljétek meg melyik időpont jó.

2020. jan. 15. 06:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!