Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukák, ti hogy viszonyultok...

Apukák, ti hogy viszonyultok a gyerekekhez?

Figyelt kérdés

A jómúltkor beszélgettünk apámmal, aki azt mondta, hogy normális az, ha egy 30-as apa nem szereti a gyerekét. Ő állítja, hogy rendben van, hogy a horgászat és a nőzés fontosabb volt neki, mint a gyerekei. Az ő húga, azaz a nagynéném szavajárása is az, hogy "a férfi a nőhöz ragaszkodik, a nő meg a gyerekhez".

Én azt már feldolgozta, hogy apám engem sose szeretett, és bőven elég volt neki évente 10 perc találkozás meg néhány telefon. De nem akarom elhinni, legalábbis bízom benne, hogy nem ez az általános.

2020. jan. 11. 16:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Nem vagyok inkompentens.

Az anyám kb ugyanezt csinálta az apámmal.

2020. jan. 12. 09:35
 22/24 anonim ***** válasza:

"Apukák, ti..."

Tudod, az a baj, hogy hasonló kérdéseknél többnyire az van, hogy megjelennek a konfliktusban ellenérdekelt felek - itt az anyák és a gyerekek - és ledominálják a kérdést. Így soha nem fog kiderülni a kérdezettek véleménye. Még markánsabban meg azoknál a kérdéseknél jön ez elő, ahol a gyerekvállalást megbánó anyák a téma...

2020. jan. 12. 10:34
 23/24 anonim ***** válasza:
Nő vagyok. A férjem a legcsodálatosabb apa a világon. Imád a gyerekeivel együtt lenni. Fociznak, kártyázni tanítja őket, mesét olvas nekik, pedig még csak ovisok.
2020. jan. 12. 13:05
 24/24 anonim ***** válasza:
53%

A nárcisztikus apámat nem nagyon érdekeltem soha, de még annyira sem, hogy a pár ezer forintos gyerektartást fizesse. Most lett 2 gyereke, de még mindig szépen iszogat, ahogy annak idején, meg semmit sem változott, szóval nem tudom, hogy azzal a két szerencsétlennel mi lesz.

Viszont amíg anya apukája élt, apám helyett volt apám, nagyon jó viszonyom volt vele, és anya is inkább mindig hozzá ragaszkodott, mint nagymamámhoz, nagyon családcentrikus ember volt.

Anya élettársával is nagyon jóban vagyunk, ő azt mondta, hogy nem is kell neki gyerek, mert rám a sajátjaként tekint.

"a férfi a nőhöz ragaszkodik, a nő meg a gyerekhez" ez meg az egyik legnagyobb fszság, amit valaha hallottam, de akkor látszik, hogy ez családi vonás apádéknál.

2020. jan. 19. 04:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!