Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukák, ti hogy viszonyultok...

Apukák, ti hogy viszonyultok a gyerekekhez?

Figyelt kérdés

A jómúltkor beszélgettünk apámmal, aki azt mondta, hogy normális az, ha egy 30-as apa nem szereti a gyerekét. Ő állítja, hogy rendben van, hogy a horgászat és a nőzés fontosabb volt neki, mint a gyerekei. Az ő húga, azaz a nagynéném szavajárása is az, hogy "a férfi a nőhöz ragaszkodik, a nő meg a gyerekhez".

Én azt már feldolgozta, hogy apám engem sose szeretett, és bőven elég volt neki évente 10 perc találkozás meg néhány telefon. De nem akarom elhinni, legalábbis bízom benne, hogy nem ez az általános.

2020. jan. 11. 16:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
86%

Neki normális bizony. Viszont a normális relatív dolog.

Ami neki az az nem biztos hogy a világ összes emberének az.

2020. jan. 11. 16:41
 2/24 A kérdező kommentje:
Szerintem pontosan érted a kérdésem.
2020. jan. 11. 16:50
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Apám is ilyen. Kb. 1 napot bír ki a gyerekeivel.
2020. jan. 11. 16:57
 4/24 anonim ***** válasza:
71%

Eljöttünk 3 napra pihenni, gyerekek nagyszülőknél. Már indulás után pár perccel hiányoztak

egy 30as apa

2020. jan. 11. 17:05
 5/24 anonim ***** válasza:
63%
"Apukák, ti hogy viszonyultok a gyerekekhez?" - ez szerintem első sorban attól függ, hogy mind a két fél gyereket akart tényleg, vagy csak anyuci tolta rá a saját babázhatnékját a párjára. Egyet tudomásul kellene végre venni, azt, hogy a "majd, ha a karjában tartja, majd megenyhül" irodalmi ritkaság, hogy működjön, az meg még ritkább, hogy valódi kötődés legyen belőle.
2020. jan. 11. 17:11
 6/24 anonim ***** válasza:
87%

Bocsánat, hogy nem apukaként válaszolok, de szerintem ez hülyeség. Én olyan apja-lánya típus vagyok, így bátran nyilatkozhatom, hogy apám volt sokáig a legjobb barátom, példaképem. Mondjuk egy olyan 12-3 éves koromig. Mindent együtt csináltunk, és mivel fiús lány voltam, ezért gyakran barkácsoltam vele, meg hát matattunk együtt a műhelybe. És ez messze nem az a kategória, hogy "szánjunk rá napi 10 percet, és máris mintaapák vagyunk". Sőt, anyu sokszor irigyelte is a kapcsolatunkat, hisz még az első vérzésemet is apunak mondtam el. A bátyáim például inkább anyásak voltak, de apuval nekünk sokkal különlegesebb volt a kapcsolatunk. Így nyugodtan kijelentem, hogy az, hogy az apa nem szereti a gyermekét, hülyeség. Bátyáimat is szerette, őket is tanította, csak ők ottvoltak egymásnak, én pedig magamra legfiatalabb lányként. És emiatt apu előbb karolt fel, mint anyu - bár neki is megvolt a saját baja.

18/l

2020. jan. 11. 17:12
 7/24 anonim ***** válasza:
73%

Én megőrültem volna ha a fiamat nem láthatom pár napig.

Mikor mentem haza már ugtott a nyakamba, annyira várt ő is engem.

2020. jan. 11. 17:19
 8/24 anonim ***** válasza:
57%
Amugy a két gyerekhiányolós kérdés miért lett lepontozva?
2020. jan. 11. 17:33
 9/24 anonim ***** válasza:
56%
Én nem apukaként, hanem anyukaként válaszolok neked. Apám szeretett mindig is és szeret a mai napig is, hosszú-hosszú órákat beszélgettünk mindig is. A páromat is szereti az apja, nagyon is, illetve a párom is nagyon szereti a gyerekünket. Konkrétan bármelyik apa a családba meghalna a gyerekéért. Szóval ez nem általános. Ez ugyanolyan, mint mi nők, akikben ugye benne vannak az anyai ösztönök...hát, vagy nem. Hisz vannak, akik ugye szülés után borzasztó dolgokat művelnek a csecsemőjükkel, vagy éppen eldobják a gyereküket. Szóval pontosan vannak ilyen férfiak is, akik ilyenek. De szerencsére a többségük nem ilyen.
2020. jan. 11. 17:37
 10/24 anonim ***** válasza:
39%

Rosszul vagyok az ilyen emberektől.

Minek vállalnak gyereket?

2020. jan. 11. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!