Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szólja le az anyám a...

Miért szólja le az anyám a főztöm?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, még itthon lakok a szüleimnél.

Az anyámról tudni kell, hogy kiskoromban sose tanított semmire a tesóimmal ellentétben, ha csinált valamit a konyhában, én pedig a közelében voltam, egyből ordított, hogy menjek onnan, mert útban vagyok, meg rám csap az olaj, ha épp olyasmit csinált, stb. Amikor kicsit nagyobb lettem (kb. 12-13 éves) és már nem voltam annyira ön-és közveszélyes, mint kicsiként, akkor se tanított még alap konyhai dolgokra sem, vagy ha engedte is, hogy pl. kavarjak valamit vagy ilyesmi, fél perc se telt bele és rögtön üvölteni kezdett, majd kizavart a konyhából. Szerintem direkt várta, hogy mibe köthet végre bele, mert volt, hogy arra hivatkozva zavart el, hogy nem abba az irányba kavartam a sütitésztát, amerre ő kavarta, amikor megmutatta, ezért szerinte elrontottam, amit addig csinált...

Amikor 17-18 évesen először kezdtem kísérletezgetni a konyhában, mindig a nővérem segített benne. Ha nem tudtam eldönteni, valami rendesen át van-e sülve vagy mondjuk elég meleg-e az olaj és belerakhatom a húst sülni, az anyámtól nem lehetett megkérdezni, mert egyből magából kikelve ordibálni kezdte, hogy ha ilyen nagy lány vagyok, hogy itt főzőcskézek, miért nem néztem utána mindennek, vagy néha nemes egyszerűséggel annyit mondott, hogy "minden le van írva a receptben!!!". És ez még csak a jobbik eset, olyan is volt, hogy bevállaltam, hogy sütök egy sütit az iskolába egy partira és valamit kérdezni mertem anyámtól azzal kapcsolatban, ezért elkezdett ordibálni, majd elzavart és megcsinálta helyettem, utána hetekig mindenkinek azt mesélte, hogy bevállaltam, hogy viszek valami süteményt az iskolába és vele süttettem meg :D

Szóval emiatt csak a nővéremre támaszkodhattam, mert ő legalább ordibálás meg veszekedés nélkül elmagyarázta/megmutatta a dolgokat.

És a lényeg, hogy már vannak egyszerűbb receptek, amiket többször is csináltam és hát meg tudom őket finomra csinálni, viszont valahányszor sütök valami sütit vagy húst vagy ilyesmi, az anyám anélkül, hogy megkóstolná, annyit mond, hogy már a szaga is rossz, vagy a tökéletesre sült sütiről állítja, hogy "látszik, hogy nincs is rendesen megsütve". Amikor mondjuk apával megkóstoltatom a kajámat és ő is mondja, hogy finom lett, olyankor anyám láthatóan ideges lesz és még bunkóbb dolgokat mond, pl. közli, hogy "ezért a szarért kár volt elpazarolni az alapanyagokat". Egyébként ezzel csak annyi a baj, hogy ő ha süt egy tepsi süteményt, ami mondjuk a kelleténél picit édesebb lesz, képes az egészet kidobni a kukába, míg ha nekem nem sikerül valami épp tökéletesre, akkor is megeszem, mert sajnálom kidobni, ha már egyszer ki lett fizetve az alapanyag..

Miért szúrhatja ennyire a szemét, ha én csinálok valamit a konyhában?

2020. jan. 7. 16:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

4-es rátapintott a lényegre. Sz*r anya. Ez van, sajnos sok ilyen van aki különbséget tesz a gyerekei között egyik szereti másikat nem. Látható hogy te az utóbbi vagy. Az én édesanyám sem tanított mrg engem főzni, de azért mert nálunk ő volt aki mindig többet dolgozott, és helyette apukám főzött. Felnőtt, házas vagyok, és van már egy kisfiam is, de ha a mai napig bizonytalan vagyok valamiben főzés téren, bármikor felhivhatom édesanyámat hogy kérdezzek tőle, és ő minden felháborodás nélkül segít. Úgyhogy a gond nem veled van, hanem sajnos az anyáddal. Nem jó anya, egy igazi anya nem beszél, meg viselkedik így a gyerekével. Komoly gondok lehetnek a fejében.

28N

2020. jan. 8. 18:45
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Jaj istenem, most olvastam el a 12es kommenteket kérdező. Nagyon sajnállak. Mi is hárman vagyunk testvérek, ráadásul én tudom hogy nem várt gyerek vagyok, hisz elmondták hogy én véletlenül sikerült be, de soha egy pillanatra sem gondolták azt hogy akkor abortuszra menjenek. És soha nem éreztették velem azt hogy nyűg vagyok. Ugyanúgy szerettek mindhármónkat. Komolyan mondom az ilyen kint a te anyád nem való anyának. Nagyon sajnálom. Ez nem ok egy szülőnek arra hogy egész életében gyűlölettel viselkedjen a gyereke felé.

28N

2020. jan. 8. 18:48
 23/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Egyébként jól esik az ilyen kommenteket olvasni, mert eddig sosem voltam teljesen biztos benne, hogy nekem van igazam és tényleg nem jogos, ahogy reagál.
2020. jan. 8. 19:08
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Függésben akarja tartani a családot

Ő a tyúkanyó, csak ö tud gondoskodni rólatok senki más. Ha nem így lenne elveszne a "haszna", másban gondolom nem tud kiteljesedni.

Erre tippelek.

2020. jan. 9. 11:12
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Mert bunkó.
2020. jan. 10. 11:36
 26/26 anonim ***** válasza:
31%
Mondjuk ezen ne ragadj le, hogy miert csak 3 haloszobatok van. Még az is lehet, hogy tenyleg tervezett voltal. Hiszen mikor te megfogantal, a nagyobbik tesod mar 19-20 eves volt. Gondolhattak, hogy par even belul ugyis elkoltozik, igy az o szobaja ott lesz majd neked. Vagyis eleg lesz a 3 haloszoba.
2020. jan. 10. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!