Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért szólja meg állandó...

Anyám miért szólja meg állandóan a stílusom?

Figyelt kérdés

Már külön élek és dolgozok, de persze szoktunk beszélgetni. Én fiatal nőként igyekszek mindig adni magamra, az csinos és nőies stílus híve vagyok. Anyám pedig inkább lezser és sportos, viszont ami zavar, hogy állandóan megszól, pedig jól állnak ők is anyagilag, ha akarna öltözködhetne ő is nőiesen.

Például ha veszek magamnak egy magassarkút, akkor folyton csak fikázza, hogy miért nem sportcipőt hordok, a cipőben járni kell, nem divatbemutatózni. Ő ilyen "iskolás" hátitáskával szokott járni, így az én táskáimat is folyton leszólja, mert jaj abba nem lehet pakolni, jaj gerincferdülésem lesz mert a vállamon vagy a karomon hordom, stb.

Volt már arra is példa, hogy elhívott színházba, ő sima pólóban, és farmerben jött és leszólt, amiért én meg egy csipkés egyberuhában és magassarkúban mentem, hogy minek öltöztem én így ki, nem bálba jöttünk... Tudom semmiségnek tűnik, de nekem mégis nagyon rosszul esett...

Miért csinálja ezt? És hogy kéne kezelnem?

2016. júl. 6. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
vszinuleg azert csinalja, mert nem tudja belul feldolgozni, hogy mar nem az o ovis kislanya vagy, akit ugy oltoztet es nevel, ahogy akar. nem hiszem, hogy feltekeny, hisz mint irod , anyagilag o is megtehetne ezt. hogy kezeld? engedd el a fuled melett, vagy ha nagyon bant, akkor kerdezz ra, hogy " anya, miert kell leszolni az oltozkodesi stilusomat allandoan? kerlek fejezd be, mert rosszul esik".
2016. júl. 6. 22:12
 2/4 anonim ***** válasza:
65%

Durva, egyrészt mert te nyilván a saját stílusodat követed, s a leírás alapján nincs megbotránkoztatandó stílusod, másrészt lehet valaki lezser, színházba nem póló-farmerben megyünk... Bár rég voltam színházban s végülis nem ő a néznivaló, na mindegy. De a te öltözködésedbe nem volt jogos, értelmes beleszólnia.

Én sem támogatom a magassarkút, nem egészséges (bár ezzel együtt se szólnék be érte, nem én hordom :)), alkalmilag viszont mindenki döntse el maga, viseli-e.

Vagy ilyen beleszólási kényszere van (sok ember szeret téríteni, azt hiszik, Egy Igaz Út létezik, s aki nem úgy csinálja, mint ő, az tévelygő), vagy a pici befolyásolható lányának szeretne... Vagy egyéb.

Nos, őt nehezen változtatod meg, de azért én határozottan közölném vele, hogy ne szóljon bele folyton a dolgaimba, úgyse ér el vele semmit. Ritkítanám a találkozókat, ha nagyon zavar (azt tenné az ilyesmi), aztán vagy levonja a tanulságokat, vagy nem, szomorú, de senkinek se hagyom, hogy folyamatosan beszóljon ok nélkül.

2016. júl. 6. 23:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Mert rossz szülő.
2016. júl. 7. 15:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

3 dolgot írnék:

1. Színházba NEM farmerba és pólóba kellene menni Édesanyádnak. Oda NORMÁLISAN(alkalmi ruha, v. kosztüm+alkalmi felső v.blúz) kell felöltözni.

2. Anyukádnak el kell fogadnia, hogy te már felnőttél, nem ő öltöztet+veszi a ruháidat, azt Te magad veszed a keresetedből.

3. Ha zavar, állj elé és mondd meg neki, hogy: "anya, már nem vagyok kislány, főleg nem ovis, az én dolgom, hogy mit veszek fel. Ha zavar, nem kell rám nézni."

2016. júl. 31. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!