Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyi pénzt...

Szerintetek mennyi pénzt hagyjak itt a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Jövőre elszeretnék költözni itthonról, 25 éves vagyok.

Az évek alatt összespóroltam 6 millió forintot, és gondoltam hogy azért valamennyi összeget mégiscsak adni kéne a szüleimnek, mert ők alapból elég keveset keresnek...

Igazából tőlem sosem kértek pénzt, de havi 40.000 Ft-ot adok bele nekik a hitelbe illetve a rezsibe...

Mennyi pénzt hagyjak itt nekik segítségül szerintetek?

Én olyan 350.000 Ft-ra gondoltam nagyjából. Nekem is lesz sok kiadásom jövőre, mivel az albérlet bútorozatlan.

2019. dec. 25. 15:32
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
72%

Ha van 6 milliód, akkor miért mész albérletbe?

Megvan az önerőd, vegyél lakást és nem dobálod ki a pénzt az ablakon! 5 év múlva sem lesz lakásod, viszont a bérbeadódnak lesz kettő! (Bocs az offért)

És a kérdésre:

Fogalmam sincs mennyit hagyjál a szüleidnek, mivel nem ismerem az életüket.

Lehet, hogy a 350ezer csak csepp a tengerben és nem old meg semmit, de az is lehet, hogy ebből ki tudják fizetni a hitelüket. Erre így nem lehet válaszolni!

2019. dec. 25. 15:39
 2/31 anonim ***** válasza:
3%
2 millió forint körül adj nekik.
2019. dec. 25. 15:40
 3/31 A kérdező kommentje:

Venni szeretnék majd lakást, de még nem találtam ideálisat.

350 ezer forint egy kicsit kisegíteni őket, de több millió forint hitelük van még.

2 millió forintot minek adnék nekik?

2019. dec. 25. 15:42
 4/31 anonim ***** válasza:
87%
Semennyit nem kell adnod nekik
2019. dec. 25. 15:47
 5/31 A kérdező kommentje:

Hogy konkrétabb dolgokat írjak:

Ugye a szüleim 50 év körüliek, ketten nagyjából havonta 400.000 Ft-ot keresnek, de van még két öcsém is, akiket el kell tartaniuk. A hitel ebből havonta 80.000 Ft körül van, meg hát a rezsi sem a legkevesebb...

2019. dec. 25. 15:48
 6/31 anonim ***** válasza:
11%
Nos, az 5. válaszban leírt dolgok miatt adj nekik 2 millát. És mondjuk azért mert ők a szüleid.
2019. dec. 25. 15:55
 7/31 anonim ***** válasza:
92%
Ugyan már. Havi 400 nem olyan rossz, a hitel kifizetése után marad 320, ha a rezsi havi 100, bár az már extrém eset, még mindig marad 220, abból azért ki lehet jönni.
2019. dec. 25. 15:56
 8/31 A kérdező kommentje:

Még mindig nem értem minek kéne nekik adni 2 millát...

Én tisztességesen, már az első fizetésemből beleadtam havonta valamennyit az otthoni költségekbe, ráadásul én sem keresek annyira túl sokat... Illetve sokszor kisegítettem anyámat és apámat is, amit nem kértem vissza...

2019. dec. 25. 16:04
 9/31 anonim ***** válasza:
10%
Anélkül a háttér nélkül, amit ők biztosítottak neked, nem tudtad volna összespórolni azt a pénzt. A felét is nyugodtan nekik adhatod, akkor se adsz túl sokat. Főleg mert ott vannak a testvéreid is.
2019. dec. 25. 16:09
 10/31 anonim ***** válasza:
87%
Miért akarsz bármennyit is adni? Eddig ott laktál, beszálltál a költségekbe, mostantól nem feltétlenül kell. Ha később látod, hogy szükségük lenne rá, majd adsz.
2019. dec. 25. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!