Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt mégis, hogy mondjam el a...

Ezt mégis, hogy mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Tavaly depresszióba estem különböző okok miatt nagyon nehéz időszakom volt kórházba kötöttem ki.Ahonnan azóta már kijöttem és úgy érzem segített az a pár hét bent töltött idő viszont most megint úgy érzem,hogy segítségre lenne szükségem.Ugyanis újra előtört nálam a bulémiám nagyon sokszor van olyanom amikor hánytatom magamat amikor a szüleim nincsenek itthon.Illetve sokszor azt érzem,hogy rosszul vagyok főleg étkezés után egyből hányingerem lesz sokszor van amikor nagyon fáj a hasam a szorongástól. Szedek a depressziómra gyógyszert de úgy érzem jót tenne,hogyha megint meglátogathatnám a szakembert csak nincs merszem a szüleim elé állni és megmondani,hogy rosszul vagyok mert félek mit fognak szólni hozzá.Nem merek beszélni az érzéseimről se nekik se a kezelő orvosomnak. Mit tehetnék,hogy jobb legyen?Hogyan lehet ezt beadagolni a szülőknek úgy,hogy ne legyenek csalódottak,hogy újra nehezen bírom?
2019. nov. 20. 19:08
 1/8 mkvenner válasza:
93%
Csalódott lenne bármely szülő is azért, mert a gyermekének olyan betegsége van amivel nem tud egyedül megbirkózni? Nem hinném, legalábbis én nem. Vegyük a tényeket, hátha könnyebb lesz. Betegséged van? Igen. Tudnak róla a szüleid? Igen. Mivel voltál már kezelve és gyógyszert szedsz rá most is. Javult vagy romlott az állapotod? Romlott. Ezért változtatni kell az eddigieken. Kik azok akikre számíthatsz magadon kívül? A családodra. Szó mi szó oda kell menni és elmondani, hogy baj van. Tudom könnyen beszélek. De magától a helyzet nem fog változni, jó irányba legalábbis nem...
2019. nov. 20. 19:30
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat ment a zöld kéz.:)
2019. nov. 20. 19:31
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Muszáj lesz nekik elmondani, csak úgy tudnak segíteni! Csalódottak akkor lesznek, ha még nagyobb baj lesz, és kiderül, hogy meg tudták volna előzni, de akkor sem benned csalódnak. Nem kell beadagolni, egyszerűen menj oda, és mondd meg, ha valamelyiküknek könnyebb, akkor első körben neki.
2019. nov. 20. 19:39
 4/8 anonim válasza:
100%
Szia. Hát én tudom, hogy milyen az ha nem mersz oda állni és elmondani. Ennek ellenére én is azt tanácsolom hogy mond el nekik. Ha nem megy szemtől szembe, próbáld másként. Írd le nekik, nem muszáj ezt messengeren, fogj papírt tollat és láss neki. Nekem sokat segített bizonyos dolgok feldolgozásában az amikor leirtam az érzéseim. Esetleg próbáld meg ezt is ha gondolod. És ha szeretnél akkor szívesen beszélgetek veled én is privátban. 😊
2019. nov. 20. 19:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha olvasol róla az is segít:

[link]

2019. nov. 20. 20:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld kéz köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.(:
2019. nov. 20. 20:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak nehogy azt olvasd ki belőle, hogy nem kell szólni róla a szülőknek...

Nem lesznek csalódottak. Legfeljebb akkor, ha utólag jönnek csak rá, hogy azért kötöttél ki megint kórházban, mert nem bíztál meg bennük annyira sem, hogy szólj arról, hogy nem vagy jól. Nagyon szívesen fognak segíteni, ha szólsz nekik. De néma gyereknek anyja se érti a szavát. Úgyhogy szépen mondd el nekik, hogy a múltkor már megint hánytattad magad... Elég először csak ennyit, aztán a többi majd kialakul. Bízzál bennük. Nagyon szeretnék, hogy meggyógyulj. Segíteni fognak.

2019. nov. 20. 20:14
 8/8 anonim ***** válasza:
82%

Mindenképpen próbálj meg velük beszélni.

Én nagyon bízom benne, hogy segíteni fognak neked, elvégre a szüleid is és szeretnék, hogy minden legyen veled.

A bulemia egyáltalán nem játék, akár az életedbe is kerülhet.

Mond el nyugodtan, hogy segítségre van szükséged a és hogy segítsenek neked, mert te ezzel nem tudsz egyedül megbirkózni.

Nem tudim, iskolás vagy - e, vagy már dolgozol, de ez gondolom a tanulásban is akadályoz illetve a munkában. :(.

Van valaki akivel tudsz erről beszélni?

Párod, (ha van (, barát, barátnő, más családtag?

Mielőbbi gyógyulást kívánok neked /).

Írd meg hogy mi történt. :)

2019. nov. 20. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!