Akinek volt öngyilkos a családjában, az mondogatta előtte?
Egyáltalán nem mondogatta. Egyszer csak megtette.
De szerintem teljesen mindegy, hogy hányszor, hogyan, mikor, minden ilyen kijelentést komolyan kellene venni.
apám iszik, skizofrén és volt neki egy nője anyám mellett 10 évig de rátelepedett a nőre a féltékenységi hülyeséggel, egyszer úgy volt hogy szakítanak, egyszer úgy hogy minden oké, és a nő most végleg elhagyta.
pár hónapja rendszeresen mondja hogy beugrik a dunaba meg ilyenek. pl. akart velem hozatni vodkát felháborodtam mondtam nem hozok es akkor is ezzel jott. meg van h magatol mondja.
nagyon bantana a lelkiismeret ha megtenné.
"minden ilyen kijelentést komolyan kellene venni."
Pont az ellenkezője van.
Nyilván nem azt mondom, hogy nem kell odafigyelni rá.
De aki meg akarja tenni, az meg fogja tenni, és nem híreszteli.
Mert aki tényleg eljut arra a szintre, az nem akarja, hogy megmentsék. Ő már annyira feladta, hogy tényleg semmi kiutat nem lát, és tényleg meg akar halni.
Aki mondogatja, az semmi másra nem vágyik, csak figyelemre: hogy törődjenek vele.
Aki mondogatja, az nem szokta meglépni, mert nem meri.
Segítségre van szüksége, amit már a család nem biztos, hogy meg tud adni, mert gondolom a család eddig is ott volt. Szakemberhez lehet fordulni, ha ő is partner ebben.
De ilyenkor, ünnepek előtt sok emberen elhatalmasodik a depresszió, és sokan fontolgatják az öngyilkosságot. Ez legtöbb esetben elmúlik az ünnepekkel, a téllel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!