Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hazaköltöznétek ebben a...

Hazaköltöznétek ebben a helyzetben a szüleitekhez, tudva, hogy idegileg rönkretesznek? 24/L

Figyelt kérdés

Most vagyonk 24 éves, ez az utolsó évem a 6 éves tanárképzésen. Jelenleg kollégiumban lakom, ami olcsó, ezért tudom fedezni ösztöndíjból.

Jelenleg egy olyan koliban vagyok, ahol lehet maradni még a nyári szünetre is, amire szükségem is van, mert anyám mellett 10 percig nem lehet kibírni az életet.

Viszont nyár elején megkapom a diplomám és ha már nem lesz hallgatói jogviszonyom, ki kell költöznöm a kollégiumból. Akkor nem tudom mi lesz velem, mert a kezdő tanári fizetés 135 ezer és ebből szinte lehetetlen kijönni úgy, hogy albérletet, rezsit, tömegközlekedést, kaját, stb. fizetnem kell minden más segítség nélkül.

Anyámékhoz visszaköltözhetnék, viszont ő az az ember, akinek én soha sem voltam jó semmiben. Folyamatosan szid, mindenféle szarnak elhord, szerinte tanár is azért leszek, mert az könnyű munka és én másra nem is lennék képes. Akárhányszor beszélek vele, mindig a fejemhez vágja, hogy a testvéreim bezzeg jó szakmát tanultak, ők háromszor-ötször annyit keresnek, én pedig egy életképtelen nyomorék vagyok.

Szóval nagyon nem szeretnék visszaköltözni oda, de tanári fizetés mellet más választásom nem nagyon van.

Ti mit tennétek a helyemben?

2019. dec. 21. 14:11
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%
A pályaválasztással nincs gond, ezzel az országgal van gond sajnos. Semmi másból nem lehet megélni, csak ha valami "humbuk" munkát végzel. Szégyen, hogy a tisztességes és sokat érő foglalkozásokat nem fizetik meg. Egy bármilyen hasztalan cégnél többet keresnek a kis irodai pötyögők, mint egy mentős vagy tanár például.
2019. dec. 21. 15:09
 12/26 anonim ***** válasza:
98%

Haza ne költözz, mert csak idegeitekre mennétek egymással. A hallgatótársaiddal nem tudnál együtt lakni (bizonyára van, aki ugyan ott maradna).

Egyetemista fiam annak idején házhoz járt korrepetálni középiskolás gyerekekhez és jól jövedelmezett neki.

2019. dec. 21. 15:22
 13/26 anonim ***** válasza:
98%
Pluszmunka és szobabérlés. Aztán ped1-ben már egy picit fog emelkedni a fizetésed (mondjuk, nem annyival, mint a szobabérlet ára). Haza semmiképpen se, mert 2 nap alatt megbolondulsz.
2019. dec. 21. 15:44
 14/26 anonymousreview60 ***** válasza:
91%
Költözz össze más lányokkal... 135.000?! Asszem jobb, ha ezt az országot szanáljuk.
2019. dec. 21. 15:57
 15/26 anonim ***** válasza:
97%
Masokkal koltozz kozos alberletbe - albis hirdetesek kozott ugy talalod meg, hoy lakotarsat, szobatarsat keresnek. Oyankor pl 3-4 fore oszlik el a 150.000 ft-os aberleti dij, a 40 koruli rezsi. Igy mar a fele fizetesed megy csak el a lakhatasra. Maradekboo ha fozol olcso menzat eszel vagy csak ritkan meleget akkor kijossz es felre is tehetsz igaz a szinhazat koncerteket haverokkal kocsmazast feejteni ehet
2019. dec. 21. 16:04
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Semmi esetre se költözz haza.

Adj magánórákat, korrepetálj, tegyél felre, amennyit tudsz.

Keress magániskolát, vagy olyan állást vallalj, ahol fizetik az albérletet.

Menj ki egy évre külföldre.

Lakj lakótársakkal.

Vállalj másodállást.

2019. dec. 21. 19:08
 17/26 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk történelemből és magyarból pont nem nagyon lehet korrepetálni. Mert az olyan, hogy "csak" meg kell tanulni. Nem igényel különösebb magyarázatot, folytonos gyakorlást, tippeket, mint a matek.
2019. dec. 21. 20:18
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg harmadik szak (nyelvszak). Mondjuk német? Angollal, némettel mehetnél Callcenterbe
2019. dec. 21. 20:57
 19/26 A kérdező kommentje:
Nincs pénzem még egy képzésre, a tanári 12 féléves volt, így elfogynak az állami féléveim.
2019. dec. 21. 22:15
 20/26 anonim ***** válasza:

“Semmi másból nem lehet megélni, csak ha valami "humbuk" munkát végzel!”

Vegyél vissza az arcodból, ember!

2019. dec. 21. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!