Hazaköltöznétek ebben a helyzetben a szüleitekhez, tudva, hogy idegileg rönkretesznek? 24/L
Most vagyonk 24 éves, ez az utolsó évem a 6 éves tanárképzésen. Jelenleg kollégiumban lakom, ami olcsó, ezért tudom fedezni ösztöndíjból.
Jelenleg egy olyan koliban vagyok, ahol lehet maradni még a nyári szünetre is, amire szükségem is van, mert anyám mellett 10 percig nem lehet kibírni az életet.
Viszont nyár elején megkapom a diplomám és ha már nem lesz hallgatói jogviszonyom, ki kell költöznöm a kollégiumból. Akkor nem tudom mi lesz velem, mert a kezdő tanári fizetés 135 ezer és ebből szinte lehetetlen kijönni úgy, hogy albérletet, rezsit, tömegközlekedést, kaját, stb. fizetnem kell minden más segítség nélkül.
Anyámékhoz visszaköltözhetnék, viszont ő az az ember, akinek én soha sem voltam jó semmiben. Folyamatosan szid, mindenféle szarnak elhord, szerinte tanár is azért leszek, mert az könnyű munka és én másra nem is lennék képes. Akárhányszor beszélek vele, mindig a fejemhez vágja, hogy a testvéreim bezzeg jó szakmát tanultak, ők háromszor-ötször annyit keresnek, én pedig egy életképtelen nyomorék vagyok.
Szóval nagyon nem szeretnék visszaköltözni oda, de tanári fizetés mellet más választásom nem nagyon van.
Ti mit tennétek a helyemben?
Haza ne költözz, mert csak idegeitekre mennétek egymással. A hallgatótársaiddal nem tudnál együtt lakni (bizonyára van, aki ugyan ott maradna).
Egyetemista fiam annak idején házhoz járt korrepetálni középiskolás gyerekekhez és jól jövedelmezett neki.
Semmi esetre se költözz haza.
Adj magánórákat, korrepetálj, tegyél felre, amennyit tudsz.
Keress magániskolát, vagy olyan állást vallalj, ahol fizetik az albérletet.
Menj ki egy évre külföldre.
Lakj lakótársakkal.
Vállalj másodállást.
“Semmi másból nem lehet megélni, csak ha valami "humbuk" munkát végzel!”
Vegyél vissza az arcodból, ember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!