Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról ha...

Mi a véleményetek arról ha egy gyermeket nevelő célzattal elveri a szülő? Kizárólag puha szivacsból készült dologra gondolok egy-két alkalommal.

Figyelt kérdés

2019. dec. 18. 08:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Párnacsatára gondolsz kérdező? Mi szoktuk, bár nem nevelő célzattal.😊

A hisztiző vagy rohangáló gyereknél már csak az a jobb, amikor egyszerre több gyereknek nyomnak a kezébe telefont és hangosan nézik a meséket.

Nálunk jól bevált, ahol várakozni kell a papír toll kombó, vagy egy könyv, amit csak akkor kapnak meg, így különleges.

2019. dec. 18. 10:40
 12/15 anonim ***** válasza:
82%
Engem vertek, szót fogadtam. A gyerekeimet nem verem (szivaccsal se), mégis szót fogadnak.
2019. dec. 18. 11:07
 13/15 anonim ***** válasza:
56%
Nevelés kérdése,verés nélkül is szót fogad a gyerek,ha türelmesen el van nekik magyarázva valami.Azok a gyerekek,akiket vernek, na azok nem fogadnak szót és hisztiznek,mert hozzászoktak a veréshez.
2019. dec. 18. 12:44
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyám egyszer megpróbált minket megverni a habszivacs papucsával. Úgy a 4-5. ütés (és kiabálás, hogy "jujj de fáj!") környékén már annyira röhögtünk tesómmal, hogy majdnem összepisiltük magunkat.

Nevelő eredménye nem volt, de vagy 25 éve már jó sztori a családban.

Szóval kb ennyi a vélemény.

2019. dec. 20. 13:35
 15/15 anonim válasza:
100%
Talán egyedül leszek ezzel a véleménnyel itt, de én egyáltalán nem helytelenítem a testi fenyítést, persze bizonyos korlátok között. Egy pofon helyrebillenthet egy ordibáló kamaszt, helyreteheti az erőviszonyokat a családban - sajnos a mai tizenévesek gyakran vélik okosabbnak magukat a szüleiknél. A másik forma az elfenekelés, ami kisebb gyermekeknél alkalmazható hatékonyan. Három éves kor alatt nincs értelme elvárni a szabályok belátását, max. egy fenékre/kézre ütés reális vészhelyzetben, de onnantól kb. 12 éves koráig igenis ráfér néha a rosszabb kölykökre a verés! Szigorúan kézzel, és nem indulatosan. Ezen elvek szerint neveltem fel öt gyereket, akik ma mind családanyák-apák jól kereső állással. Havonta egy-kettőnél többször egyikük sem kapott ki, volt, amelyikük évekig nem is, nem "vertem agyon" őket. Ahol szíj stb. jut a szülő eszébe, ott már rég rossz a helyzet... inkább egy kisebb fenekelés ma, minthogy nemsokára ilyesmi jusson eszembe!!
2019. dec. 20. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!