Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szuleim bent dohanyoznak....

A szuleim bent dohanyoznak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Rettentoen budos van, es magamnak kell mosnom a ruhaimat, majd a szobamba kell kiteregetnem, emellett hajat is majdnem naponta kell mosnom, amitol mar teljesen tonkre ment az egesz.. de inkabb lesz csunya, mint budos. Elegem van, hogy kimegyek a szobambol es rogton budos leszek, vagy csak ha a konyhaba megyek enni, akkor is szornyen budos van es van, hogy mar a dohanyzo apukam is belatja hogy szornyen budos van, de erre anyukam annyit mond, hogy dehogyis. Undorító, hogy mindennap ezt kell szagolnom es inkabb egesznap a szobamban vagyok bezarkozva, hogy legalabb az en szobamat es magamat is meg ovjam a budostol. Mit csinaljak? Hiaba beszelek veluk, nem tortenik semmi, évek ota probalom..

2019. dec. 6. 20:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
68%

átérzem, bár kezdenek toleránsak lenni. ezen csak a költözés segít majd.

csomó témáról nem is tudok,m ert a konyhában vitatják meg, én meg a börtönben

2019. dec. 6. 20:07
 2/22 anonim ***** válasza:
9%
Az idődöt a legtöbb szabad ídőd kint töltsd a szabadba,kezdj el egy hobbit amit,kint kell csinálni pl:futball. Amikor el ménsz othonról a szoba ajtód zárd be.
2019. dec. 6. 20:21
 3/22 A kérdező kommentje:
#2 Oke, akkor telen kint fogok fagyoskodni:)
2019. dec. 6. 20:25
 4/22 anonim ***** válasza:
78%
Tegyél egy ventilátort a szobád ajtajában és amikor cigiznek kapcsold be hogy véletlen se kerüljön be a cuccaidra a szag. Hatásos és értik is a célzást xd
2019. dec. 6. 20:32
 5/22 A kérdező kommentje:
#4 Nem is rossz otlet XD
2019. dec. 6. 20:33
 6/22 anonim ***** válasza:
79%

De mindenhol füstölnek? Konyha, nappali, wc, mindenhol? Mert nekem is van dohányzó ismerősöm, de csak a konyhában gyújt rá nyitott ablaknál, aztán becsukja. Van illatgyertyája stb, sosem érzek nála büdöset.

És van olyan ismerősöm is, aki mindenhol dohányzik, vágni lehet a füstöt nála. Na oda már nem szoktam menni. :D undorító.

A cigiszag engem nem zavar normál kereteken belül, de a kocsmaszag már igen... nem tudod megbeszélni velük, hogy 1 helyen gyújtsanak rá szellőztetés mellett?

2019. dec. 6. 20:34
 7/22 A kérdező kommentje:
#6 Az a baj, hogy maszkalnak cigizes kozben:(
2019. dec. 6. 20:47
 8/22 anonim ***** válasza:
80%

Itt, ebben a lakásban négyen lakunk, rajtam kívül mindenki dohányzik. A saját szobájukban teszik ezt, vagy a konyhában, de a szag mindenhová terjed, én is nagyon utálom.

A szobámban mindig égetek gyertyát és illóolajos párologtatót használok, így ki tudom bírni.

Ha a konyhába megyek és ott épp füstölnek, azonnal kitárom az ablakot.

2019. dec. 6. 20:53
 9/22 anonim ***** válasza:
3%
Hát, próbáld meg őket szépen megkérni,hogy cigizés közben ne mászkáljanak, mert te nehezen viseled, hogy az egész lakást elárasztja a füstszag. És nagyon szépen kérjed, cuki "kiskutya-szemekkel". Nagyon finoman, hogy ne szemrehányó, ne vádló legyél. De egyébként szal az, hogy káros, és legalább a te egészségedre legyenek tekintettel, az szerintem nem hatná meg őket. Szóval szerintem tudják jól ,hogy a cigi nem tesz jót. De hátha mégis rád toleránsak lennének, vagy mi, és akkor legalább egyhelyen állna meg az egész füstszag; kivéve, ha nem külön szobák vannak, hanem csak ilyen íves ajtófélfák a falban, konkrétan ajtó nélkül. És egyébként valszeg már beleivódott a szag a falakba, egy kifestés nem tudom, mennyire segítene. Talán valamennyicskét használna mindenképpen. De mondjuk az is pénzbe kerül, kezdésnek már az is elég lenne, ha nem terjengene mindenhol szét a füst. De egyébként szóval mást nem tudsz tenni szerintem ebben a helyzetben, minthogy szépen , szépszóval megkéred őket. Mert amúgy más eszköz nincs a kezedben szerintem, nem nagyon tudnál rájuk egyébként hatással lenni. Ha legalább egy picit is tisztelnek/nének, akkor ezt legalább fontolóra veszik, hogy ne mindenhol terjedjen a füst. Akár esetleg még ezt a passzív dohányzásos témát is bevethetnéd, hogy a te tüdődnek se feltétlenül tesz jót a kátrány meg ezek a dolgok; na erről mondjuk gondolom szép képek vannak a neten is, ez nem tudom, mennyire lenne elrettentő a számukra. Arra gondolok, hogy amikor egy rózsaszín tüdő van lefényképezve, egy fekete, kátrányos tüdő mellett. Ilyen szemléltetőábra, hogy milyen egy dohányos, meg egy nemdohányzó ember tüdeje. Vag ynemtom, te pl cigizel-e , de ha igen, akkor te gondolom, legalább nem a házban, mert te utálod, de akkor azt hiszem, te nem cigizel, mert hogy akkor is közvetlen közelről belemenne a füstszag a hajadba, és te azt írtad, azt utálod. De szal még egyébként különben gondolom lelkileg is frusztrál téged, hogy te így nem vagy számításba véve, a te igényeid, és szal amellett, hogy nem kéne minden nap talán feltétlen hajat mosni , még ez se tesz neked feltétlenül jót, pl a hajadnak se, ha pl neadjisten stresszt is okoz. Hát, szóval szerintem nem tudom mennyire használna, de egy próbát megér, hogy szépen megkéred őket. Mert pl ha szemrehányóan felhánytorgatod, akkor abból rosszul jössz ki és te húzod a rövidebbet, szóval inkább szerintem próbáld kedvesen. Szóval ha nagyon akarod, még akkor ezt az egészségügyi -dolgot is bedobhatod, hogy pl nekik se jó, meg neked se,ha mindenhol füst van.
2019. dec. 6. 21:02
 10/22 anonim ***** válasza:
66%

Átérzem, anyám, apám, tesóm, anyósom mind dohányosok. Anyuék szerencsére a kertben cigiznek, vagy nagyon hidegben max a fürdőben nyitott ablaknál, de anyósom napi 2-2.5dobozzal elszív bent a lakásban, hányadék undorító sajnos, az egész nő aurája bűzlik a cigitől, 5éve nem voltam nála emiatt :/

Sajnos segíteni nem tudok, ha beszéltél velük, és ennyire nem tartanak tiszteleben, tényleg csak a költözés lesz majd a megoldás. Vagy kezdj el látványosan távolabbi sulik iránt érdeklődni, hogy koliba mehess, hátha akkor anyukád észbe kap, hogy ez a helyzet.

2019. dec. 6. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!