A szuleim miert kényeztetik el ennyire az ocsemet? Tobb lent.
Mindent csak ő kap, en szinte semmit.
Semmilyen dolgot nem vesznek meg nekem, főleg hogy okj-s képzéssel majd sminkes (pontosabban kozmetikus) szeretnék lenni. De így nagyon nehéz itthon gyakorolni, hogy semmi sminkem nincs. Diak munkára meg nem mehetek. Kellenének paletták, ecsetek, smink szivacs stb. Anyukámnak egy darab ecsete van és azt a múltkor kolcson vettem es annyira le lettem cseszve amiért elvettem..pedig csak gyakorolni szeretnék.
A baratnoim az úgymond smink modelljeim, szóval rajtuk gyakorolok amikor ra érnek, és annyira ciki hogy akkor is ők adnak dolgokat mert nekem alig van valamim. Mit tegyek? Negatív valaszokat kérlek ne írjatok.
Miért nem mehetsz diákmunkára?
Esetleg egy részmunkaidős állást is bevállalhatnál, heti 20 órában.
Ha nem bírod a kritikát, akkor nem kell kérdést kiírni.
A hozzáállásodból is látszik, hogy gyerek vagy még, majd megérted, ha nagyobb leszel.
Ne vedd el anyukád holmiját anélkül, hogy megkérdeznéd!
Ha sminkelni akarsz, de nincs miből, használj vízfestéket porrá törve(színeket keverve), filcet, ételfestéket, benyálazott színes ceruzát!
A jó sminkes bármiből tud alkotni.
Én sem vennék drága cuccokat (mert még az olcsó smink is megterhelő lehet bizonyos embereknek, pláne nagy tételben) csak azért, mert a 15 éves lányom megint kitalált valamit, amiből ráadásul kevés ember tud megélni. A sminkelés neked egyelőre még hobbi, ha tetszik, ha nem. A (drágább) hobbira meg a tinikorú emberek általában megkeresik a pénzt vagy legalábbis nem várják el alanyi jogon, hogy fizessék ki a szülők.
Megoldás:
Elmész dolgozni a nyáron (15 éves kortól már mehetsz szülői engedéllyel), veszel olyan sminkeket, amilyeneket tudsz, és gyakorolsz. Utána majd ha odáig jutsz, és még mindig érdekel, akkor elvégzed a tanfolyamot érettségi után. Ahhoz már bőven el tudom képzelni, hogy a szüleid is hozzájárulnának, mert látnák, hogy komolyan gondolod, nemcsak tinihóbortról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!