Az anyák miért kényeztetik el a fiaikat?
Nálunk, az unokatestvéreméknél, pároméknál, barátoknál és ismerősöknél is tapasztaltam már ugyanazt a dolgot: a fiúgyerekek általában abszolút elvannak kényeztetve.
Természetesen nem ugyanolyan mértékben, de azt látom, hogy az anyák szinte majdnem mindent megcsinálnak helyettük, Elcsomagolják a másnapi kaját suliba/melóba, egy tányért el nem kell mosogatniuk, nemhogy bármi mást segíteni otthon... közben persze pampognak, hogy milyen lusta és önállótlan a gyerekük, de egyszer sem adnák a kezükbe a munkát.
Miért van ez?
Én MINDEN gyerekemnek készitek kaját, otthon megteritek nekik, megfözöm a fött ételt, stb - és NEMCSAK a fiaimnak, hanem ugyanúgy a lányaimnak is.
Ezt NEM elkényeztetésnek, hanem szeretetnek nevezem.
Ettöl függetlenük MINDEGYIK képes saját magának kajat késziteni, fözni, teriteni, mosogatni, mosni - de itthon felesleges lenne mindenkinek mindent külön-külön csinálni.
nem csak őket:)
amúgy azért nem kell megcsinálniuk mindent,mert a nők (kicsit idősebbek,30 felett inkább),azt mondják hogy a férfiak dolgoznak,a nők pedig a háztartást vezetik. amiért ők dolgoznak,mindent eléjük kell rakni.. ha látnád a páromat,meg az anyját...... :OO de amúgy párom is tud főzni,mosni,takarítani ha kell.
Apámnak (50-es években született, parasztcsalád gyermekeként) ugyanúgy kellett házimunkát végeznie, mint a két lánytestvérének.
A férjemnek egy lánytestvére van, de gyerekkorukban fele-fele arányban kellett házimunkát végezniük.
A két unokatestvérem befogja a fiát is, korának megfelelően, de végeztetnek velük házimunkát. A hároméves törölget, a hétéves már porszívózik is.
Ellenben engem lányként az APÁM kényeztetett el (nincs testvérem), még 15 évesen is elém tette a reggelit. Sőt, most már 30 vagyok, de ha náluk vagyunk látogatóban, mire felkelek, ő lefőzi a kávét, megteríti az asztalt. Nekem és a férjemnek is.
Nekem magától jött az önellátás, amint elköltöztem otthonról és rákényszerültem. Gyerekkoromban teljesen kiszolgáltak, de ettől még nem gondoltam, hogy ez így normális.
Most a férjemmel élek, felesben végzünk mindent.
vannak akik még a régi vonalas nevelést tartják célravezetőnek, h a fiúkat, pasikat ki kell szolgálni otthon. szerencsére egyesek már rájöttek, h nem esik le a srácok kukija attól, h ismerik a mosogatószivacsot vagy épp tudják hogy kell egy mosógépet bekapcsolni.
ami jobban zavar, h ugyanúgy vannak anyák, akik szolgalelkű cselédet nevelnek a lányaikból, akik aztán kiváló partnerei lesznek ezeknek a kinyalt seggű kisfiúknak.
ha az egyik oldal végre belátná, h ez nem kóser, akkor elferdülne a kereslet-kínálat egyensúly, és nem kéne folyton női munka-férfi munka kategóriákat kinevezni egy lakásban. persze, vannak olyan melók (fahasogatás, szekrénycipelés), amikhez nagyobb fizikai erő kell. de egy nő ugyanúgy be tud verni egy szöget a falba ha megtanulja, ahogy egy pasi ki tudja teregetni a ruhákat.
A páromnál is ez van, minden meg volt helyette csinálva, most meg tőlem várja el ugyanezt. Mellette anyuhoz is visszajár kajáért, kényeztetésért. Pluszban még anyuka is "érdeklődik" - azaz inkább elvárja tőlem, hogy folytassam a babusgatást mert a kisfia panaszkodik, hogy este nem csináltam neki meleg kaját.
Amióta összeköltöztünk próbálom ránevelni pár dologra, de sokszor kerekperec megmondja, hogy az női dolog és ő nem fogja megcsinálni. Csak sajnos anyuci kertet ásott és csövet szerelt mert apu éjjel-nappal dolgozott, szóval szerinte még a betonozás is női munka..
Persze ha ugyanúgy csak aludni járna haza mint az apja akkor megérteném, de kevesebbet dolgozik mint én, itthon meg eszik, alszik, gépezik. Mintha 5 éves lenne.
Gondolom az anyukák az egyszem pici fiuknak szeretnének mindent megadni, csak előbb-utóbb nem ártana megtanítani nekik, hogy a tányér nem megy ki magától megtisztulva a szekrénybe. Mert egy ideig aranyos dolog az áltsulisnak este bevinni a darabolt almát, de a 30-hoz közelítő "kisgyereknek" csomagolni munkába a kaját, kitakarítani nála, stb... ez nem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!