Miért kényeztetik el a kistestű kutyákat? Miért vannak a nagyobb testű kutyák kirekesztve?
Én pont most adtam fel hirdetést az egyik ingyenes oldalon, h kutyámnak játszópjatást keresek.
Egyszerűen már tarthatatlan a helyzet.
Csak a legutóbbit említsem:
Vasárnap reggel, sehol senki, bátran elengedtem. Ott somfordált mellettem. Látom megjelenik egy pacák, aki úgy félti a kutyáját MINDENTŐL, mint valami felbecsülehtetlen értékű műkincset, és nekiáll ordibálni, h fogjam meg az enyémet. A pacák kutyája a flexin nekiáll vicsorogni meg ugatni, az enyém meg szinte kiröhögi. Fogtam magam és szimplán hátatfordítottam. Már lexarom az ilyeneket, ugyanis ez a pacák azt hiszi, h mindenkinek körülötte kéne ugrálnia. Elvárja minden másik kutyástól, h messzire kikerüljék őt, ha nem így történik, akkor ordibál meg fenyeget. Szóval vasárnap elhatároztam, h ha legközelebb meglátom, nem teszi zsebre azt, amit tőlem fog kapni.
Ja, és kiderítettem, h régebben egy nagytestű kutyája volt, SOHA nem fogta meg, akkor se, ha egyesek kifejezetten kérték, mert pl az ő kutyájuk nincs megnevelve rendesen, de el szeretnének menni mellette. Akkor csak pökhendizett, h ő ugyan nem fogja meg....
Amúgy ha kutyás vagy csak emberke közeledik, mindig behívom és leültetem a lábamnál, mert így illik. De mától ha a pacákról van szó, akkor semmit se fogok reagálni. Kerüljön ki ő....
Érthető a félelmük mivel a nagy többség nem tudja megnevelni a sajátját ezért sokszor jogosan azt hiszi hogy a másik se tudja az övét, ezért féltik mert egy nagy testű simán kinyírhat egy kisebbet, ráadásul a kis pukkancsok nem is szeretik a nagyokat és nem is tudnának velük játszani.
Egyébként azért azt is megértem hogy a "pacák" félti a sajátját mert az övé pórázon van, a tied nem és ő nem tudhatja hogy a tied hogy reagál.
Én a helyedben elkezdenék látványosan produkáltatni had egye őket az irigység :D
Azért, mert a kistestű kutyák legnagyobb részét nem kutyaként nevelik, tartják és szeretik, hanem:
-nyugdíjasok unokapótléknak,
-fiatalok gyerekpótléknak,
-tinédzserek plüssjátéknak,
-stb.
Megveszik, mert "olyan cuki, kutyuli-mutyuli"...nem nevelik, mert nem okoz gondot a rossz viselkedésével a kutya: egyszerűen pórázzal odébb húzzák, elrángatják a kényes szitukból, vagy egyszerűen ölbe kapják...ettől a kutya frusztrált-ideges-félénk-agresszív lesz, amitől néhány nagyobb kutya begőzölhet, helyre utasíthatja a kicsit...a gazdi meg innentől kezdve "okkal" mondhatja, hogy azért félti, mert megtámadták...
Ördögi kör
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!