Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogyan érttettétek meg ezt...

Ti hogyan érttettétek meg ezt az édesanyátokkal? Lent

Figyelt kérdés

Egyke gyerekként nőttem fel, így anyámnak egyértelműen a "kicsi fia vagyok". 3 és fél éve költöztem fel Budapestre kollégiumba, hogy egyetemre járjak. Onnan vagy minden hétvégén, vagy 2 hetente hazajártam.

Most azonban lassan végzek az egyetemmel, van egy teljes munkaidős állásom, egy 2 éves kapcsolatom, és együtt is élek a párommal egy albérletben. Nyakamon vannak a vizsgák, különtanárhoz járok, hogy sikerüljenek a vizsgáim.

Természetesen így kevesebbet járok haza, mert hétvégén szeretnék a párommal minőségi időt eltölteni, akkor járok magánórákra.

Budapestről Szombathelyre így nagyjából 3-4 hetente megyek.

Édesanyám pedig folyamatosan szóvá teszi, hogy alig járok haza, háttérbe vannak szorítva, legutóbb mikor otthon voltam és megint előhozta akkor elmagyaráztam neki, hogy felnőttem és nem az van mint régen, hogy otthon ülök a szobában és minden délután játszok a számítógépemen. Erre ő elkezdett pityeregni, hogy mindig mellettem állt, és mindig mellettem áll és hiányzok neki.

Természetesen én is szeretek és szeretnék velük lenni, de egyszerűen nem így működik.

Minden ünnep közeledtével, így karácsonykor is megkapom, hogy miért nem vagyok otthon többet, elkezd érzelmileg zsarolni, hogy nagyapám, nagyanyám is 80 éves és van még pár évük és ennyi...

Nekem ez a dolog nagyon nem hiányzik, de ugyanakkor megbántani sem akarom...

Normális válaszokat szeretnék csak!

22F

2019. dec. 3. 11:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
33%

Hát ha beszéltek is neten, akkor az tök jó, az segíthet, hogy nem vagy ott. Az élet az pedig ilyen, hogy a gyerek kirepül...Más még ritkábban láthatja a gyerekét, aki más kontinensen van, főleg Amerika, Ausztrália?

Nem tudna kiskutyát tartani pl? vagy van, de nem segít?

2019. dec. 3. 11:53
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

Meg kell neki érteni, hogy ez az élet rendje. Bátyám 18 éve külföldön van, sok éven keresztül évi 2-3x jött haza. Ebből 6 éve Amerikában van ami azt jelenti hogy évente 1x jön haza és 1x megy ki anya hozzá. Nagyon nehéz volt anyának de nem szólhatott semmit mert tudta hogy bátyámnak jobb az élete. Akkor volt még nehezebb neki amikor 4 éve én is elköltöztem, igaz csak 80kmre.

Ezután nevelőszülő lett es azzal foglalja le magát hogy segít másokon.

Nagyon büszke vagyok rá :)

2019. dec. 3. 13:02
 13/19 anonymousreview60 ***** válasza:
0%
Nyugaton tényleg vállalnak 25+-os emberek szülei nevelőszülősködést.
2019. dec. 3. 13:17
 14/19 anonim ***** válasza:
Szerintem szépen próbálod vele megértetni, nem vagy durva, érezteted vele hogy fontos. Innentől kezdve cska rajta múlik. Biztos nehéz neki, rendben. De az erzelmi zsarolás nagyon nem szép. Foglalja el magát. Apuddal talaljatok ki valamit hogy nőként kezdjen el újra viselkedni, az anya szerepet meg helyezze háttérbe
2019. dec. 3. 22:30
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem derült ki, mennyi idös anyukád - mert a korod alapján lehet 40 is meg 60 is -, ez ugyanis nem mindegy.

Viszont feltétlen meg kell vele beszélni, hogy nem azért nem jössz gyakran, mert nem szereted, hanem mert felnött vagy. Neki meg még böven van jó sok éve hátra az életéböl, azt értelmesen kellene eltöltenie, ezért keressen valami hobbit, elfoglaltságot magának, ami neki szórakoztató.

2019. dec. 4. 07:50
 16/19 anonim ***** válasza:
53%

Valahol anyádat megértem, meg nem is... Egyensúlyt kell találni. De az sem normális aki bekommenteli hogy külföld és évi 1x jön haza... , pláne ha jó volt otthon a kapcsolat muteroddal. A havi 1x szerintem jó hazamenni... A karácsony pedig családi ünnep, 2 éves kapcsolat miatt hátratolni a szülőket hülyeség. Mert a kedves csaj szülei, nagyszülei ide meg amoda jönnek. Ne légy papucs 22 évesen, tanulja meg a csaj, de a családja is hogy nem csak ők vannak. Ha komoly kapcsolat, akkor se engedd a fejedre nőni.

Egyébként 24-én dolgozik a csaj, miért nem mész haza, masnap meg visszajossz... Miért akkora baj ez?

Annó a kapcsolatom első 1-2 évében, 24.e Vita volt.

Vagy ketten otthon karacsonyozunk, de nem mentem vele hozzájuk, mert akkor miért nem hozzánk? Ebből vita volt... Exem addig húzta míg én is otthon, meg ő is otthon volt 24-én

2019. dec. 5. 08:20
 17/19 A kérdező kommentje:

Megbeszéltük, hazamegyünk hozzájuk 26-án, így most talán minden rendben van.

47 éves édesanyám egyébként.

2019. dec. 5. 08:29
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Szóval, ha jól értem, szerezzen kutyát -mert a gyereke a háziállata volt-, keressen hobbit -mert a gyerekével csak úgy hobbiként törődött-.

De a legjobban az tetszik, hogy az, hogy a nagyszülők akár holnap is meghalhatnak -hiszen máris tovább éltek, mint a várható élettartamuk-, ÉRZELMI ZSAROLÁS!

Erre nincs "normális" válasz, ami egy ilyen öncentrikus pasasnak tetszene. Soká fogsz még felnőni, ha valaha. Egyáltalán miért jársz haza 3-4 hetente? Pénzért talán?

2019. dec. 19. 01:25
 19/19 anonim ***** válasza:
76%

"Szóval, ha jól értem, szerezzen kutyát -mert a gyereke a háziállata volt-, keressen hobbit -mert a gyerekével csak úgy hobbiként törődött-"

Remélem, nem vagy tényleg annyira buta, mint amit ez a válasz mutat!

A gyerek NEM háziállat volt és NEM hobbi, VISZONT ezzel töltötte az idejét. MOST, hogy a gyerek elköltözött, ez az idö maradt üresen, és ezzel nem tud mit kezdeni az anyuka.

Ha valakinek sok fölösleges ideje van, akkor célszerü valami értelmes elfoglaltságot (állattartás, hobbik, stb) keresni, hogy ne legyen annyira sok az üresjárata!

Remélem, sikerül felfogni, hogy mit írtam és nem újabb hülyeséget képzelsz bele.

2019. dec. 19. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!