Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok gyereket, miért...

Nem akarok gyereket, miért nem fogadja el?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, a szerelem, ragaszkodás terén mindig kicsit tartózkodó voltam. Az a tpikus "elhagyom, mielőtt ő hagyna el" fajta. Barátok terén sem vagyok ragaszkodó, igazából úgy vagyok, hogy aki nem kíváncsi rám, azt én sem keresem. Van 3 legjobb barátnőm, értük bármit megtennék, de a többiekkel úgy vagyok, hogy ha menni akarnak, menjenek. Nekem a családom is egy katasztrófa, mindenki elvált a szüleimtől kezdve nagynénéméken át mamáékig. Van, aki többször is. A környezetemben is azt látom, hogy még a bombabiztos "na ők biztos örökké együtt lesznek" párok is sorra szakítanak, bontják fel az eljegyzést. Én pedig nem szeretnék mondjuk 8 év múlva ott lenni egy két kisgyerekkel a karomon, egy olyan férjjel, aki hazajön egy este, és közli, hogy már nem szeret és talált mást, kevésbé lestrapáltat, fiatalabbat. Éltem már párkapcsolatban, többször is. De mindig rájöttem, hogy nem kell, megfulladok benne, nekem bőven elég az ilyen kötetlen dolog... Nem hiányzik, hogy valaki húzza a száját, ha heti 2-3 alkalommal megyek el bulizni, vagy hogy megmondja, mit vehetek fel, vagy tehetek-e fel magamra vörös rúzst.

Ebből következik, hogy egy jóideig még gyereket sem szeretnék. Nem hiányzik, nem érzem azt, hogy nekem a gyerekvállalástól lenne teljes az életem. Most kezdtem el az MSc-t, mellette utazok, magammal törődöm, szórakozok, dolgozom (részmunkaidőben). Teljes az életem, úgy érzem. Egyelőre magamra szeretnék koncentrálni. Viszont az anyám ezt nem érti meg, folyamatosan az a téma, ha hazamegyek, hogy mikor szülök már NEKI unokát, meg majd ő megy gyesre (?), így én dolgozhatok nyugodtan. És hogy XY fiatalabb nálam, de már menyasszony, ZX terhes, mikor akarok szülni, 35 évesen? Múltkor is jött hozzánk az egyik barátnője, 4 gyerekkel hagyta ott a férje, és most megy a harc a gyerektartásért, felügyeleti jogért, stb. És én mondtam, hogy ilyen helyzetben biztos nem azt választanám, hogy egész hónapban nálam vannak a gyerekek, én vagyok a csúnya szigorú anyuka, apuka meg a jófej, mert egy hónapban 2-3 napot velük van, és akkor azt csinálhatnak, amit akarnak. Mondtam, hogy szerintem az osztott felügyelet a legjobb, így legalább anyukának is van egy kis esélye a normális életre, hogy ideje jusson magára. Erre is fél órán át hallgattam, hogy én nem vagyok normális, ő éveken át még azt sem engedte, hogy apa elvigyen otthonról, nemhogy nála legyek napokig...

2019. nov. 3. 12:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%
Én a helyedben azt mondanám: "Anya, X éves koromban szeretnék gyereket, viszont ahányszor szóba hozod a témát, annyiszor egy évet hozzáadok. Gondold meg, hogy beszélsz-e még róla!" És tényleg, ahányszor szóba hozza, X+1-et, stb. mondasz. (Ezt azért írtam, mert írtad, hogy még jó ideig nem szeretnél gyereket.)
2019. nov. 3. 13:18
 12/26 anonim ***** válasza:
92%

Anyád nem normális, neked meg most nagyon nem kellene szülni, mivel apuka sincs, ezt talán még anyád is felfogja. Csináld meg a diplomát, kezdj el karriert építeni, utazz, bulizz.

Én 36 évesen szültem, jól van ez így, nem vagyok olyan, aki 20 évesen már anyuka akar lenni.

2019. nov. 3. 13:48
 13/26 Metionin ***** válasza:
79%
Azért nem fogadja el, mert egy szűk látókörű mániákusan irányítani akaró, bunkó ember, aki ha már a saját életét elbaxta, mást is rá akar venni erre. Nem igaz hogy nem látja hogy stabil párkapcsolat és anyagi helyet nélkül akkor sem lenne érdemes gyereket vállalni, ha amúgy már akarnál. Meg egyébként is "neki"? Hát ha ennyire gyerekezni akar akkor fogadjon egyet örökbe vagy legyen nevelőszülő. Ne a te méhedben turkáljon. Eszem-faxom megáll hogy még manapság is hány ilyen korlátolt embert hord hátán a föld (én anyóssal vagyok hasonlóan, talán ezért is csesz fel a kelleténél jobban ha ilyet olvasok). Megoldásként az működhet, ha valahányszor szóba hozza a gyerek témát, rárakod a telefont, látogatás esetén pedig felállsz és hazamész.
2019. nov. 3. 15:18
 14/26 anonim ***** válasza:
82%
Teljesen megértelek. 21 vagyok, 4 éve vagyunk együtt a párommal és állandóan azzal zaklat mindenki, hogy mikor jön már a baba, párom szülei unokát akarnak, meg hogy vigye tovább valaki a családnevet (nem viccelek...), a párom összes barátjának már gyereke van, szóval mi vagyunk a fekete báránykák. Mostanában azt szoktam amúgy erre mondani, hogy szerintem a macskákat stresszelné egy baba, meg amúgy minket is 😂
2019. nov. 3. 17:24
 15/26 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező,te nem most,hanem valószínűleg soha nem akarsz majd gyereket.

Az önjellemzésedből az jön le,hogy tipikus született childfree kategóriába vagy sorolható.

Ezt jobb,ha elmondod annak,akivel ismerkedsz,vagy jobb lenne,ha tudatosan ilyen partnert keresnél.

Ha 23 évesen ilyen vagy 33 évesen sem leszel sokkal másabb.

Amiket leírtál,mint rizikó tényező,hogy otthagynak a gyerekkel,ez 33,vagy 43 évesen is megtörténhet,szóval ezen az idő nem fog segíteni.

A leírásodból nekem az jön le,hogy még a párkapcsolat is elég nagy kihívás neked,nyűgnek éled meg.

Az ilyen embereknek általában időszakos kapcsolataik vannak.

Van ilyen rokonom,40 feletti nő,bankár.Sosem akart gyereket,mindig van valami új pasija,akivel elvan 1-2 évig,de utána megunják egymást,van,hogy évekig szingli.

Te eléggé igényled a szabadságot,amibe nem fog beleférni sose egy gyerek.

Én sem akarok gyereket,de ha akarnék is,csak akkor vállalnám,ha tudnám,hogy egyedül is feltudnám nevelni,partner nélkül is akár.

2019. nov. 4. 11:58
 16/26 anonim ***** válasza:
78%
@14 21 évesen gyereket? Nigériában éltek vagy egy párhuzamos valóságban? 30 vagyok, a volt osztálytársaim közül összesen 4-nek van gyereke. Nem is értem hogy nézheti valaki szülőgépnek a gyerekét.
2019. nov. 4. 13:12
 17/26 anonim ***** válasza:
79%
#16-os falun lakok és 17 éves korom óta nyomják, hogy mikor szülsz már? A velem egykorú lányok felének már minimum 1 gyereke van kb, a nem romáknak is.
2019. nov. 4. 16:05
 18/26 anonim ***** válasza:
90%

Szia kérdező!

Nem csodálkozok, hogy nem akarsz gyereket - és ez nem csekély mértékben drága anyukád hatása (alkalom adtán ezt azért szóvá teheted neki).

Valaki írta fentebb, hogy a háttered ismeretében esélyes, hogy nálad ez végleges álláspont. Azt hiszem, igaza van.

Családnak nyugodtan mondd meg, hogy eleged van a gyerek témából, szánalmas, hogy csak a szaporodásod érdekli őket.

2019. nov. 4. 20:42
 19/26 anonim ***** válasza:
86%
Húha, a 9-esnek mennyire rátapintottak a gyengepontjára, azért hisztizik itt :D szegény, de szomorú lehet az élete.
2019. nov. 5. 10:25
 20/26 anonim ***** válasza:
83%
@17 Uram atyám. Menekülj onnan minél előbb. Mindig is tudtam, hogy a vidék olyan 150 évvel van lemaradva mindenben Budapesttől, de ez még így is durva.
2019. nov. 5. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!