Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám köteles segíteni?

Anyám köteles segíteni?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy nem köteles segíten,de a kérdés arra vonatkozik,hogy támogatja a másik gyerekét a tesómat,mert mellette lakik,de mivel én messze vagyok semmiben nem segít.Nem anyagilag,hanem bármi mással,étel ,bármi.Mivel nem szívleli a páromat.Most nem vagyunk jó anyagi helyzetben pároünal rendszeresen adnak pénzt a szülei benzinre,cigire,és ők is csodálkoznak,hogy én semmi segítséget nem kapok anyámtól.Anyám úgy van vele,hogy oldjam meg én választottam ezt az életet.Persze nem.kötelessége segíteni,de azt látom a környezetemben,hogy így vagy úgy mindenkit igyekeznek támogatni még ha apró dologgal is ,hogy boldoguljon könnyebben az életben.

2019. okt. 29. 07:49
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem azért nem ad anyukád pénzt neked, mert tudja, hogy úgyis az is a pasi cigijére, kocsijára lenne költve, mert hát nyilván ez a “létszükséglet”.

Én is dohányzom, de ha nem volt pénzem, akkor nem kunyeráltam, hanem egyszerűen nem vettem cigit (vagy olcsóbbat). Erős dohányosként ez már biztos nem ilyen egyszerű, de akkor meg kezdjen el leszokni! Vagy ha majd a gyereketek éhezik, akkor is inkább erre költ.

Autóhasználatot meg mérsékelje vagy ahogy írták, iktassa ki, járjon gyalog, biciklivel vagy tömegközlekedéssel.

2019. okt. 29. 12:01
 32/40 anonim ***** válasza:
71%

Nem köteles.

Egyetlen szülő sem köteles a felnőtt, munkaképes gyerekét anyagilag támogatni. Inkább neked illene támogatnod őt.

Az meg, hogy a tesódat, vagy a szomszéd gyerekét, vagy egy afrikai gyereket támogat, az az ő dolga. Oda költi a pénzét, ahova akarja.

2019. okt. 29. 12:20
 33/40 anonim ***** válasza:
63%

(nem volt időm elolvasni a kommentjeid, csak a kérdésre reagálok)

Felnőtt emberek vagytok a pároddal. Dolgoztok. Miért kéne a párod és a te szüleidnek segíteniük? Illetve ne haragudj, de a benzin és a cigaretta luxuscikk, nem kötelező megvenni. Ha szükségetek van rá, akkor oldjátok meg a fizutokbol.

Elhiszem, hogy bánt, hogy anyukád a tesóddal jobb fej, de gondolj bele, hogy a tesód nem érdemli ki? Gondolom segít anyukádnak amiben tud és úgy áll hozzá, ahogy te nem. Itt is csak a követeltelőzés megy, képzelem èlőben mit csinálsz. Valószínű oka van, amiért a párodat sem kedveli.

2019. okt. 29. 12:40
 34/40 anonim ***** válasza:
26%

Legalább tudod, ha majd anyudnak lesz szüksége segítségre, akkor hogyan állj a dolgokhoz. Neked sem lesz kötelességed segíteni, segítse az a tesó akit pénzzel tömött. Nem értem az olyan szülőket akik azt is meg akarják mondani ki lehet a gyerekük párja és ki nem. Attól mert a gyerekük párját nem kedvelik, a gyerekük a gyerekük marad....... De persze ha majd a gyerek fordít hátat a szükség idején akkor mindenféle hálátlan kölyöknek el lesz mondva.....

A konkrét kérdéshez hozzá fűzném, hogy mi is voltunk olyan helyzetben amikor bizony minden fillért be kellett osztanunk, és nem kértük, mégis segítettek szüleim ezzel azzal..Hol egy kevés pénzzel, hol elvittek vásárolni egy két ruhát... Szerintem normális szülő nem hagyja a gyerekét feleslegesen szenvedni ha tudna segíteni... De persze sokan ezt "leckének" szánják hogy "na majd most nem segítek és megtanulja hogy működik az élet!"...

2019. okt. 29. 17:00
 35/40 A kérdező kommentje:
Tesóm semmiben nem segít neki.De arról beszélek igen,hogy egy szülő ha olyan nem hagyja szenvedni a gyerekét,segít mégha kicsit is tud segíteni.
2019. okt. 29. 22:20
 36/40 anonim ***** válasza:
92%
Szenved? z hogy a palidnak nincs cigije szenvedés? És a "gyerek " már rég felnőtt, ideje hogy ne anyuci tartsa el.
2019. okt. 29. 23:13
 37/40 anonim ***** válasza:
91%

#34: senki sem akarja megszabni a kérdezőnek, hogy ki legyen a párja. Az anyukájának nem tetszik, de ehhez joga van. A leírás alapján egy semmirekellő léhűtő, aki ek a cigije előbbre való, mint a kérdező.

Hogy őszinte legyek, ezt én sem finanszíroznám.

2019. okt. 30. 07:44
 38/40 A kérdező kommentje:
Igen de ezzel a lányodat hoznád tudatosan olyan helyzetbe hogy kénytelen legyen hazaköltözni.Mert erre játszik,miközben ő elég jól él,azt akarja elérni,hogy érezzem a különbséget,hogy otthon mennyivel jobb volt nekem.
2019. okt. 30. 08:09
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem jöttök ki jól anyagilag a pároddal, akkor le kell tenni a cigit és el kell adni az autót.

Bennem előbb merülne fel ez a két opció, mint hogy felnőttként a szüleimtől várjak segítséget.

Vagy keresni más munkát, esetleg el is költözni az országból és egy élhetőbb országban dolgozni.

2019. okt. 30. 10:09
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem kényszerít semmire. A pasid kereshet jobban fizető munkát. Vagy leszokhat a cigiről. Járhat busszal. De te csak az anyukádat szidod hogy miért nem finanszíroz egy kapcsolatot ami lehúz téged
2019. okt. 30. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!